Pangobatan batuk homemade

Batuk mangrupikeun kaayaan pernapasan anu tiasa janten bangor upami henteu dirawat dina waktosna, gaduh batuk tiasa nyababkeun nyeri tikoro, iritasi sareng peurih nalika ngelek.

Éta tiasa sering kajadian nalika wengi, utamina nalika énjing-énjing nalika suhu di bumi turun.

Batuk umum pisan pikeun budak boh déwasaTeu aya bedana, ubar alami sareng bumi anu bakal urang tingali di handap bakal ngabantosan urang nyingkahan épisode wengi sareng siang anu matak ngaganggu.

Pangubaran alami parantos ngabantosan mangtaun-taun ka sadaya jalma anu parantos nolak ngonsumsi pangobatan kimia, sami sareng épéktipna sareng anu ayeuna dilakukeun pikeun méréskeun sareng ningkatkeun kualitas kahirupan jalma-jalma.

Pangobatan alami ngalawan batuk

Salajengna urang bakal ningali naon ubar anu dianggo ku jalma pikeun lirén dina kasus batuk anu henteu ngantep urang istirahat nalika wengi. Upami manjangan dina waktos éta bisa jadi patologi anu tiasa langsung mangaruhan kaséhatan urang.

Lemon sareng madu

Dua bahan ieu kawin pisan sareng ngadamel pasangan anu hadé pikeun ngarawat sareng ningkatkeun gejala batuk wengi. Éta kedah diémutan sateuacan bobo sahingga pangaruhna aya dina tikoro urang nalika wengi.

Éta disiapkeun dina cara anu saderhana pisan. Urang kedah manaskeun cai sakedik sareng nambihan séndok madu sareng jus satengah lemon atanapi, upami hoyong, sagelas lemon. Campuran ieu kedah dicandak panas terus urang kedah ngagoler sareng haneutkeun diri supaya pangaruhna langkung épéktip.

Tikoro sareng saluran napas bakal kacabut, anjeun bakal tiasa ngarénghap langkung gampang sareng batukna bakal ngaleungit.

Bawang buatan sareng sirop madu

Urang tiasa ngaluncatan sareng nyiapkeun sirop buatan bumi dumasar kana madu sareng bawang. Perlakuan anu épéktip pikeun ngubaran batuk, pencegahan anu saé supados batukna henteu némbongan nalika isuk-isuk.

Bawang ngagaduhan sipat antibakteri sareng antibiotik, sedengkeun madu ngagaduhan sipat antiséptik, antibiotik sareng anti radang. Kusabab kitu, aranjeunna nyiptakeun pasangan anu saé pikeun ngubaran batuk anu ngaganggu.

Pikeun nyiapkeun sirop ieu urang kedah ngosongkeun bawang ageung, dina liang urang bakal nambihan sababaraha séndok madu sareng ngantepkeun istirahat sababaraha jam. Salami waktos éta bawang badé ngaleupaskeun jus na anu sasarengan sareng madu bakal nyiptakeun sirop anu épéktip pisan. Tina sirop ieu, urang kedah nyandak séndok unggal jam.

Sirop madu

Kalayan sakedik madu urang tiasa ngubaran batuk garing anu nyababkeun tikoro récéh. Urang tiasa nyampur sareng minyak kalapa atanapi jeruk nipis. Di sisi anu sanésna, shot wiski atanapi kognac dicampur sareng madu ogé tiasa ngirangan épék wengi nalika batuk.

Mandi panas

Uap anu diciptakeun nalika urang mandi panas ngabantosan urang pikeun ngaleungitkeun batuk. Kukus ngalemeskeun jalan napas, ngaleupaskeun kamacetan irung sareng pllegm dina tikoro sareng bayah.

Cabe hideung madu madu

Anjeun tiasa ngadamel téh tina cabé hideung madu, cabé ngarangsang sirkulasi sareng aliran kahadéan nalika madu ngahasilkeun rasa alami tina batuk.

Nganggo séndok cabé seger sareng dua madu Dina sacangkir cai panas, anjeun bakal kéngingkeun téh khusus pisan pikeun lungkawing salami 15 menit kanggo ngagentos batuk. Jalma anu kaserang gastritis kedah ati-ati yén aranjeunna henteu disarankeun nyandak jinis cabé.

Teh Thyme

Di sababaraha nagara, thyme mangrupikeun jalan kaluar anu idéal pikeun ngubaran batuk, inféksi pernapasan sareng bronkitis anu teu tahan ku thyme. Daun leutik tina ramuan ieu ngandung ubar anu kuat anu nengtremkeun batuk sareng bersantai otot trakea, ngirangan peradangan.

Pikeun ngadamel ieu téh anjeun tiasa nyerep dua séndok thyme anu ditumbuk dina cangkir cai anu ngagolak. Sakali panas, tambahkeun madu sareng jeruk nipis, ieu bakal ningkatkeun rasa sareng nambihan kakuatan pikeun ubar alami.

Inuman seueur cairan

Nginum seueur cairan ngabantosan urang ngaleungitkeun batuk, ngabersihkeun awak racun ambéh aranjeunna diusir ngaliwatan cikiih. Infusions, teas atanapi jus alami kedah pernah leungit upami anjeun sangsara tina batuk.

Nguseup kana jeruk nipis

Jeruk nipis tiasa ngabantosan batuk, Upami anjeun kaserang épisode, potong sapotong jeruk nipis sareng sedot pulp na, anjeun tiasa nambihan uyah sareng cabé upami anjeun hoyong supados pangaruhna langkung ageung.

Jahé

Jahé Éta ngagaduhan sipat ageung, seueur anu parantos urang tingali. Di jaman kuno éta katelah sipat ubarna. Ngabantosan decongest sareng mangrupikeun antihistamin anu kuat. Anjeun tiasa tampil tèh jahé anu nyababkeun 12 keureut kana kulub tina jahé seger dina pot kalayan liter cai. Kulub salami 20 menit teras angkat tina panas. Galur sareng tambihan séndok madu sareng peres sapertos icing dina jeruk nipis. Upami anjeun perhatoskeun yén raos na raoseun lada, anjeun tiasa nambihan deui cai.

Akar licorice

Ogé kawanoh salaku licorice, parantos dianggo mangabad-abad pikeun ngubaran pilek sareng flu. Éta tiasa ngabantosan nyeri atanapi nyeri tikoro kanggo ngubaran batuk. Urang tiasa nyedot iteuk licorice pikeun ngagentoskeun tikoro anu nyeri.

Pikeun disimpulkeun

Entong ragu kéngingkeun produk alami ieu pikeun tiasa ngéarakeunana. Ngalaman batuk peuting mangrupikeun salah sahiji gejala anu paling parah tina pilek. Henteu ageung teuing, batuk tiasa ngajantenkeun anjeun wengi anu parah kusabab henteu ngantep anjeun istirahat leres.

Upami anjeun ngagaduhan batuk anu parah pisan sareng anjeun parantos lami menderita éta, ngahubungi dokter Janten spesialis anu nyarankeun ubar pangsaéna pikeun ngubaran batuk. Henteu salawasna ubar alami bakal ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun panyakit, hanjakalna kadang-kadang urang kedah nganggo ubar industri sareng kimia pikeun meredihkeun gejala anu paling ngaganggu tina pilek atanapi flu biasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Maricielo Teixaiera cenahna

    Abdi parantos batuk salami ampir sabulan kuring nyobian sadaya infusions ogé kuring tuang madu jeruk nipis sareng teu aya cara anu dokter masihan kuring ventolin sareng aranjeunna bakal masihan kuring tilu sachet atihabiotic sahingga kuring batuk dimana waé Abdi angkat kuring henteu terang deui naon anu kedah diinum hatur nuhun