Tegangan tinggi

sangre

Hiperténsi nyaéta kanaékan tekanan darah anu lumangsung teras-terasan atanapi tahan. The tekanan darah Mangrupikeun kakuatan anu dianggo dina arteri sahingga ngarah getih kana organ-organ awak anu béda.

Tekanan maksimum dicandak ku unggal kontraksi jantung sareng minimum nalika rileks. 

La tekanan darah tinggi atanapi hipertensi Mangrupikeun aspek kaséhatan urang anu urang kedah ngendalikeun, sabab éta tiasa nyababkeun masalah dina awak urang, urang bakal terang naon rupa-rupa tekanan darah tinggi, anu nyababkeun, gejala, pangan pikeun nurunkeun éta sareng tekanan darah tinggi sareng kakandungan.

Gejala tekanan darah tinggi

Salah sahiji masalah ngagaduhan tekanan darah tinggi nyaéta dina sababaraha kasempetan henteu aya gejala anu jelasKusabab kitu, éta mangrupikeun résiko anu hébat pikeun kaséhatan urang. Tanda kahijina henteu tiasa diraba, sanaos tiasa rada spésifik sareng berkembang laun.

Salajengna urang ngawartosan anjeun naon gejalana anu langkung seueur deui.

  • Pusing
  • Nyeri dada.
  • Ngirining ceuli
  • Hésé napas.
  • Paningal kabur.
  • Rieut
  • Kabingung sareng pusing
  • Ngésang
  • Hésé meunang bobo.
  • Ngimpi guligah.
  • Ngimpina ngulang deui.
  • Gangguan
  • Arrhythmia.

Dina awéwé anu nyeri sirah saatos umur 50 taun, aranjeunna panginten tiasa disalahkeun tina gejala ménopause, ayun-ayunan, panas panas, atanapi pusing. Sedengkeun pikeun lalaki éta tiasa nampilkeun salaku masalah degdegan.

Upami anjeun ningali yén anjeun ngamimitian ngagaduhan gejala ieu teras-terasan, buka dokter kulawarga anjeun pikeun mariksa naon anu nyababkeun gejala ieu.

méja médis

Nilai hipertensi

Hiperténsi biasana ngagaduhan nilai sarua atanapi langkung ageung tina 140 mm Hg sistolik oisarua atanapi langkung ageung ti 90 mm Hg diastolik. Penting pikeun ngagaduhan pamariksaan rutin pikeun terang kumaha ketegangan urang sabab éta tiasa memicu panyakit kardiovaskular.

Kami mendakan parameter sanés pikeun nangtoskeun naha urang gaduh tegangan tinggi atanapi tegangan rendah. Dina kasus séjén angka sami sareng kirang ti 125 sistolik éta tekanan darah tinggi na 80 diastolik bakal handap.

Urang kedah émut yén nyandak anu terasing henteu valid pikeun nyandak kasimpulan, urang kedah ngalaksanakeun conto anu béda dua atanapi tilu kali saminggu salami sasasih.

Dinten ayeuna urang tiasa mendakan méter rumah tangga dipercaya pisan anu tiasa ngatasi keraguan urang.

jantung

Nyababkeun hiperténsi

Tekanan darah tinggi tiasa muncul iraha waé dina kahirupan, henteu paduli umur atanapi jenis kelamin. Éta dianggap panyakit di sistem kardiovaskular sareng éta tiasa nyababkeun serangan jantung.

Masalah tekanan darah tinggi ieu nyaéta henteu aya sabab anu khusus, sapertos gejalana. Hiji jalma tiasa sangsara pikeun paripolah anu tangtu, gaya hirup atanapi predisposisi genetik.

  • Kurangna kagiatan fisik.
  • Obesitas.
  • Gaya hirup cicing.
  • Konsumsi uyah anu kaleuleuwihi.
  • Nyiksa alkohol.
  • Gizi buruk.
  • Hirup teras-terasan setrés sareng kahariwang.
  • Haseup.

Tekanan darah tinggi langsung mangaruhan organ vital, sapertos jantung, uteuk, panon, atanapi ginjal. Upami diantep, tiasa sangsara stroke, serangan jantung atanapi miokardium.

Dahareun pikeun turun tekanan getih gancang

Panyakit kardiovaskular mangrupikeun panyabab panyakit sareng pati di dunya. Kusabab kitu, urang kedah kontrol tekanan getih urang pikeun nyegah pikasieuneun kahareupna.

Urang bakal nyarioskeun perkawis tuangeun anu cocog pikeun gancang nurunkeun tekanan getih. Kadaharan anu séhat anu ngabantosan ngirangan éta, sabab urang bakal nyarioskeun sababaraha pangobatan bumi sareng kiat saderhana.

Kami kedah kéngingkeun kabiasaan gaya hirup séhat:

  • Kontrol urang beurat awak.
  • Henteu kabawa obesitas.
  • teu nyiksa uyah.
  • Urang kedah ngurus ginjal, janten urang kedah ningkatkeun asupan vitamin C.

bawang bodas dicincang

Ajo

Bawang bodas mangrupikeun salah sahiji makanan super anu dipasihkeun ku alam. Mangrupikeun katuangan anu dianggo dina ubar alami. Ngabantosan nyucikeun getih sareng ngabersihkeun peujit.

Bertindak salaku vasodilator tina capillaries sareng arteri. Seueur jalmi anu ngonsumsi éta pikeun kauntungan tina sipat megahna, sareng ku sabab kitu aranjeunna meakeunana atah unggal énjing. Urang tiasa nyéépkeun éta babarengan sareng roti bakar roti sareng minyak tomat supados raos na henteu kuat teuing.

Upami raos na kuat pisan anjeun tiasa lebet kapsul di hérbal.

Lémon

Jeruk nipis mangrupikeun kadaharan anu alami sareng séhat pikeun awak. Jeruk nipis, ngandung asam, ngandung sipat nétralkeun asam-asam anu dugi ka burih. Nyaéta pisan nyucikeun sareng beunghar di vitamin C.

Dina kasus hipertensi, éta ngabantosan ngaleungitkeun kaku tina saluran getih, Ngajantenkeun aranjeunna langkung lemes sareng fleksibel.

Urang tiasa ngalakukeun pangobatan kalayan jeruk nipis pikeun ningkatkeun kauntungan. Meakeun unggal énjing cai haneut nganggo jeruk nipis anu anyarIeu bakal ngabantosan anjeun ngajaga awak anu séhat sareng séhat.

Artichokes

Artichokes pisan diuretikÉta alus teuing pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan cairan dina awak sahingga nurunkeun tekanan getih. Éta dianggap dirina sorangan salaku ubar alami pikeun ngubaran hipertensi.

Di sisi anu sanésna, pepelakan ngandung a jumlah badag kalium Éta ogé ngabantosan nurunkeun tekanan darah. Éta ngabantosan urang ngajaga pencernaan anu hadé sareng ngajaga ati urang.

Anjeun tiasa nyéépkeun éta bakar, dipanggang atanapi asak. Sanaos anjeun ogé tiasa mendakanana dina kapsul atanapi sari alami.

mojang leumpang

Pangubaran sanés pikeun nurunkeun tekanan darah tinggi

Kadaharan anu dibahas di luhur mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ngabantosan nurunkeunana, nanging, anjeun kedah nempatkeun sakedik bagian pikeun ningkatkeun kaséhatan. Perhatoskeun sareng perhatoskeun tips ieu.

  • Anjeun tiasa nyandak mandi cai panas sareng mandi cai haneut.
  • Upami anjeun mutuskeun nyandak diuretik apoték tetep dina pikiran pikeun ngadukung dosis tina kalium henteu ngagaduhan kakirangan.
  • Laksanakeun latihan fisik sahenteuna salami 30 menit sadinten, salami 3 atanapi 4 dinten saminggu. Ieu bakal ningkatkeun anjeun tanaga sareng suasana haté anjeun.
  • Aya suplemén anu tiasa ngabantosan urang ningkatkeun tingkat tekanan getih urang. Kumaha ari Coenzyme Q10, Vitamin B5, Vitamin C sareng Vitamin E.
  • Henteu disarankeun pikeun nyingkahan kopi, pasangan, téh, licorice, bako, alkohol, sareng jahé.

ibu hamil

Tekanan darah tinggi nalika kakandungan

Hiperténsi tiasa nyababkeun preeclampsia nalika kakandungan, nyaéta ngagaduhan hiperténsi nalika kakandungan.

Éta biasana némbongan saatos saminggu 20 keuneung sareng tiasa gaduh konsékuansi serius jadi loba pikeun madre sakumaha pikeun anjeunna Bebe. Kusabab kitu, penting pikeun terus ngawaskeunana pikeun nyingkahan masalah sareng ngadeteksi éta dina waktos minimum.

Salaku tambahan, éta tiasa nyababkeun réduksi parah dina aliran getih anu nyegah tina ngahontal orok sabab henteu ngahontal sadaya daérah plasénta. Lplasénta penting pisan pikeun pamekaran orok, Upami rusak, orok ogé tiasa sangsara, sapertos ati, ginjal atanapi masalah pembekuan getih.

Gejala hipertensi nalika kakandungan

Gejala anu kauninga nyaéta:

  • Kuat Nyeri sirah.
  • Ngaronjatna beurat tanpa alesan.
  • Utah
  • Kedah kiih pisan.
  • Deg-degan gancang
  • Edema dina panangan, pigeulang sareng ankles.

Perlakuan anu paling disarankeun nyaéta istirahat sareng rawat inap dina kasus anu paling serius sahingga awéwé sareng orok dikontrol kalayan saé ambéh henteu sangsara karuksakan. Aya seueur gelar ieu hiperténsi di ibu hamilKu sabab éta, langkung saé pangpayunna angkat ka dokter kulawarga pikeun mastikeun kaseriusan masalah éta.

nu gejala sareng masalah musna sakali anjeunna parantos ngalahirkeun. Aranjeunna leres-leres musna dina sababaraha minggu saatos kiriman. Awéwé anu kaserang hipertensi salami tahap ieu hirupna masihan orok anu séhat kumargi aranjeunna umumna dirawat dina waktosna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.