Bersihkeun arteri ku tuangeun anu pangsaéna

Ngajaga arteri anjeun bébas, lega, sareng bersih mangrupakeun konci pikeun ngajaga haté anu kuat tur séhat. Penting pisan pikeun ngurus arteri supados henteu sangsara jinis panyakit kardiovaskular. 

Sakumaha urang sering nyarios, dina Indung Alam Kami mendakan solusi pikeun seueur panyakit anu tiasa urang raoskeun, jaga urang sareng urang kedah jaga anjeunna supados anjeunna terus nyayogikeun urang tuang, fauna sareng flora supados salamet kalayan leres.

Arteri

Aranjeunna tanggel waler pikeun ngalirkeun getih tina jantung kana sesa awak, éta ngagaduhan peran anu penting sareng mendasar pikeun fungsi awak anu leres.

Nanging, upami anjeun sangsara kolesterol tinggi, obesitas, diabetes, ngaroko, setrés, atanapi hariwang Éta tiasa kapangaruhan héjo sareng halangan kajantenan ngabalukarkeun getih henteu medar sakumaha mistina.

Kadaharan pikeun ngajaga arteri anjeun bersih

  • Delima: Mangrupikeun buah anu beunghar ku antioksidan, éta ngalaunan sepuh kulit sareng ngajantenkeun katingalna langkung ngora. Nguatkeun sistim imun jeung nyegah arteri tina sumbatan. 
  • Kunyit: éta mangrupakeun rempah anu ogé nyumbang kana artéri anu séhat, ogé ningkatkeun aktivitas jantungMangrupikeun bungbu anu tiasa urang lebetkeun dina seueur piring kanggo masihan sentuhan anu aheng.
  • Ajo: katelahna teh antibiotik tara kaunggulan alamiah, nurunkeun tekanan darah, ningkatkeun koléstérol anu hadé sareng ngagancangkeun penyembuhan pilek.
  • Minyak zaitun parawan: Wétan emas cair Urang kedah tetep ayana dina tuangeun, sanaos urang ngagaduhan internal pisan urang kedah terang kumaha mésér kualitas pangsaéna, sanaos sakedik langkung awis, urang kedah ngabijilkeun yén éta mah hargana. artos upami perkawis kasihatan urang. Éta ngabantosan tetep koléstérol sareng bakal ningkatkeun sirkulasi getih. 
  • Lauk biru: lauk biru euyeub ku omega 3, hindarkeun nyumbatkeun arteri, anjeun tiasa ningkatkeun panggunaan trout, salmon, mackerel, tuna atanapi sardines.
  • Tomate: buah beureum ieu téh beunghar likopén, salah sahiji jinis antioksidan anu ogé ngirangan kadar kolesterol jahat dina getih, ku sabab kitu, kami ogé kaasup kana daptar ieu. Omat mangrupikeun palaku protagonis anu hébat pikeun diet Mediterania urang, sajaba ti éta, dina usum panas éta nikmat nyandakana dina gazpacho atanapi salmorejo.

Entong keduman nalika ngeunaan kaséhatan, milari kadaharan anu pangsaéna sareng tuang tuang anu saimbang pikeun tetep séhat langkung lami. Gaduh haté anu kuat tiasa ditangtoskeun dina sababaraha kasempetan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.