Kaunggulan latihan ku naék tangga

kauntungan

Nalika urang badé kaluar dina kaayaan, urang hoyong ngahontal cita-cita urang gancang-gancang. Aya seueur cara pikeun ningkatkeun kinerja latihan urang sapertos ngalatih nanjak tanggah. Urang bade ngahaturanan tulisan ieu kanggo nganalisis kaunggulan sareng manpaat anu tiasa urang perangkeun tina prakték ieu dina ngarobih awak urang.

Naha anjeun hoyong terang sadaya kaunggulan latihan ku naék tangga? Anjeun kedah tetep maca pikeun diajar 🙂

Halangan sareng latihan

manpaat latihan ku naék tangga

Aya seueur jalma anu ngalakukeun éta jalan sapopoe. Éta olahraga sapertos anu sanés. Ngajalankeun unggal dinten nawiskeun seueur manpaat pikeun kaséhatan urang. Hiji masalah anu timbul nalika anjeun ngurilingan kota nyaéta teu cekap tanjakan pikeun ngalaksanakeun latihan. Naék bukit ningkatkeun daya tahan sareng tahan résistansi awak urang. Ku ngalebetkeun awak urang kana usaha anu langkung ageung pikeun waktos anu langkung lami, urang bakal ngompa langkung seueur getih kana otot-otot sareng, ku sabab éta, éta bakal langkung seueur ngembangkeun. Éta ogé langkung milih pamekaran kapasitas paru-paru.

Upami tanjakan henteu lungkawing pikeun nawiskeun résistansi, tangga mangrupakeun pilihan anu saé. Kauntungan utama latihan ku nanjak tangga nyaéta ngagaduhan kapasitas integratif boh kakuatan aérobik sareng padamelan plyometric. Éta tiasa dilakukeun dina lingkungan anu gampang dipilarian sareng ditutupan, upami cuacana henteu pikaresep. Teu aya bahan anu diperyogikeun sareng éta gratis.

Mangpaat latihan ku naék tangga

interval latihan sareng bentuk

Mangrupikeun latihan anu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara. Gumantung kana fokus anu anjeun hoyong pasihkeun, éta ngagaduhan sababaraha jinis intensitas. Éta tiasa dilakukeun ku cara anu langkung lembut pikeun langkung ngagagas atanapi langkung maju. Éta ogé pilihan anu saé pikeun ngalakukeun éta dina interval pikeun ningkatkeun pidangan gajih.

Sacara umum, kauntungan utama anu diala tina prakték ieu nyaéta:

  • Otot ningkat ngalangkungan karya kakuatan anu ningkat. Latihan naon waé peryogi kerja kuat. Salami damel ieu, kontraksi otot anu béda dilakukeun anu mangaruhan kana sababaraha jinis gerakan. Dina ngajalankeun anjeun henteu kedah dianggo dina kakuatan anu maksimal, tapi kedah aya campuran antara kakuatan sareng résistansi pikeun kéngingkeun langkung seueur paningkatan sareng nyingkahan kamungkinan cilaka.
  • Ngaronjatkeun kapasitas kardiovaskular. Ngalaksanakeun padamelan anu dijaga dina waktos sareng kagagalan anu cocog, sistem kardiovaskular dianggo dina unggal sési. Cara anu gampang nyaéta maén sareng pulsa sareng pamulihan nalika ngalakukeun sirkuit. Ku cara kieu urang bakal ngadalikeun kapasitas anu urang gaduh pikeun ningkatkeun éta.
  • Ningkatkeun téhnik ngaji. Upami urang hoyong ngahontal ieu, penting pisan pikeun ngalaksanakeun padamelan anu fokus pisan kana posisi awak sepanjang waktos. Urang kedah naék tangga nangtung, henteu sakedik dina naékkeun tuur sareng nganggo dampal suku sareng urat Achilles sareng ngiringan gerakan suku dina koordinasi sareng gerakan panangan, ngagedéan sapuan.

Varian tina latihan

lalaki naék tangga

Upami sadayana latihan dilaksanakeun kalayan padoman anu leres, latihan ieu henteu kedah nyababkeun cilaka. Sabalikna, éta nyayogikeun seueur manpaat pikeun awak urang sareng kedah nyegah cilaka sapertos kitu. Anu penting pikeun latihan ieu nyaéta ngarencanakeun leres nuturkeun saran dasar. Éta henteu kedah dipraktekeun upami urang ngagaduhan masalah sareng urat (khususna Achilles). Kasusahna kedah ditingkatan sacara progresif sahingga awak tiasa maju sareng henteu ngarugikeun diri urang sorangan.

Léngkahna kedah diturunkeun hiji-hiji na anggo quadriceps pikeun ngadalikeun pangaruhna. Latihan tangga kalebet seueur variasi gumantung kana naon anu anjeun badé dianggo. Urang bakal ningali variasi anu béda pikeun latihan anu sami.

Kakuatan gawé

tujuan tina latihan ieu

Kami nedunan 3 séri istirahat 5 menit antara masing-masing. Pikeun turun tangga, urang leumpang lalaunan pikeun pulih ka posisi awal. Unggal séri ngagaduhan latihan anu béda:

Nanjak 10 léngkah:

  • Ka suku sasarengan tanpa istirahat.
  • Ka balapan.
  • Dina sampéan lemes (5 kénca sareng 5 kénca).
  • Nangtung babarengan, luncat dua dua (total 5 luncat).
  • Ka balapan.
  • Suku babarengan, luluncatan dua dua lirén dina posisi semi-lentur salami 2 detik.

Karya résistansi

Latihan Panjat Pinang Tangga

Pikeun padamelan ieu penting pikeun milari tangga salami mungkin. Ku cara kieu urang tiasa ngamaksimalkeun kapasitas urang. Dina hal ieu, urang bade ngalakukeun 4 sét 4 menit sareng urang bakal ngalangkungan pendakian gancang sakitar 25 atanapi 30 léngkah kalayan mulang ka titik awal dina jogging. Hiji nanjak bakal aya dina balapan sareng anu sanésna sareng luncuran suku sasarengan, anu sanésna ku lemes. Pamulihan antara séri ieu bakal 3 menit.

Ragam latihan jenjang henteu aya watesna. Éta gumantung pisan kana kapasitas masing-masingna, tempat dimana anjeun cicing sareng tangga anjeun tiasa aksés. Upami hoyong, sprint alit tiasa dikenalkeun kanggo ngarengsekeun unggal 2 atanapi 3 panjat.

Pikeun saha jinis latihan ieu?

Saha waé anu tiasa ngalaksanakeun jinis latihan ieu. Hiji-hijina sarat nyaéta adaptasi usaha kana kapasitas awal unggal jalma sareng nuturkeun rekomendasi ti palatih. Perlu diperhatoskeun khusus pikeun henteu ngarareunah atanapi tatu lami dina tuur atanapi dina keuneung Achilles kusabab kaleuwihan beurat. Mangrupikeun modalitas anu kedah dilakukeun ku unggal praktisi disiplin ieu pikeun ningkatkeun sareng maju.

Aya seueur jalma anu, saatos kéngingkeun massa otot dina fase volume, milih ngalatih ku naék tangga sapertos latihan kardiovaskular dina tahap watesan. Supados henteu kaleungitan otot anu dicandak, aranjeunna nyingkat waktos naékna sareng ragrag, tapi ngirangan sésana. Ku cara kieu, saatos sési beurat sahenteuna 1 jam, lemak bakal dijantenkeun salaku cadangan énergi. Kalayan diét anu luhur protéin, otot maksimum anu dicandak dina fase samemehna tiasa dilestarikan supados henteu ngakibatkeun kamungkinan karugian.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, latihan ieu mangrupikeun varian sahingga awak teras-terasan dina usaha sareng janten langkung éfisién. Kalayan ieu urang bakal kéngingkeun kaséhatan sareng awak urang bakal hatur nuhun dina jangka panjang. Upami anjeun henteu tiasa mendakan tempat anu nganggo tangga, anjeun sok tiasa angkat ka lapangan sepak bola sareng naék tangga kana pemutih. Naha anjeun kantos nyobian modalitas latihan ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.