Infus Laxative

Laxative infusion cup

Infus laxative mangrupikeun salah sahiji pangobatan konstipasi pangkolotna anu sayogi. Aya séri tutuwuhan anu parantos dianggo pikeun tujuan ieu di panjuru dunya salami rébuan taun.

Pilarian terang pepelakan anu tiasa dipercaya nalika anjeun peryogi pencahar alamogé seueur hal-hal sanés ngeunaan konstipasi. Masalah anu mangaruhan dulur ti jaman ka jaman sareng seuseueurna waktos anu saderhana pikeun dibéréskeun sapertos cicing waé cicing pikeun nikmati infus panas.

Naon sababna kabebeng?

Pangambung

Hiji jalma dianggap gaduh episode kabebeng nalika jumlah kunjungan kamar mandi mingguan kirang ti tilu. Aya cariosan kabebeng parna nalika inohong na hiji waktos atanapi enol. Tapi kedah diémutan yén kabebeng ku nyalira sanés panyakit.

Sering anu nyababkeun kabebeng nyaéta kurangna serat (sayuran, buah, séréal utuh ...) dina tuangeun. Di sisi anu sanésna, éta henteu umum pikeun alesan janten panyakit atanapi efek samping tina sababaraha pangobatan.

Awéwé capé

Usus tiasa dianggo dina kapasitas pinuh dirojong ku rutinitas, boh dina hal jadwal sareng tuangeun. Ngenalkeun parobihan anu dumadakan (sapertos kajadian nalika ngumbara ka nagara sanés) tiasa nyababkeun kabebeng. Wanda mangrupikeun faktor sanés anu mangaruhan kana fungsina: setrés, hariwang, atanapi déprési tiasa nyegah anjeun ti kamar mandi rutin.

Tungtungna, ngarah gaya hirup cicing ogé ningkatkeun kamungkinan kabebeng. Olahraga rutin (sahenteuna tilu kali saminggu) bakal ngabantosan taijangan anjeun langkung gampil, ogé awak sacara umum fungsina langkung saé.

Tutuwuhan kalayan épék laxative

Tutuwuhan Sen

Infusions diwangun ku tilu bagian: bahan utama (anu tiasa janten pepelakan atanapi sababaraha), cai panas sareng pemanis (gula, madu ...). Anu terakhir nyaéta opsional sareng peran na nyaéta pikeun ngatasi rasa pait tina sababaraha pepelakan sareng ngajantenkeun asupan inuman langkung pikaresepeun. Pikeun bagian na, peran cai dina infus ogé penting, kusabab ngajaga hidrasi anu saé penting pikeun merangan sembelit.

Éta kasalahan pikeun ngaharepkeun pangaruh infusions laxative bakal langsung. Éta tiasa nyandak waktos ti sababaraha jam dugi ka sababaraha dinten, gumantung kana sababaraha faktor, kalebet naha kakuatan pencahar tina pepelakan anu dipilih hampang atanapi kuat. Ku alatan éta, perlu ulah poho pikeun sabar sareng ngantosan aranjeunna pangaruh.

Teh

Cascara sagrada

Ubar alami anu lami pisan (asli ti buana Amérika) pikeun ngagentoskeun kabebeng nyaéta cascara sagrada infusions. Rasana rada pait, tapi éta ngagaduhan solusina gampang. Naon anu penting nyaéta biasana tiasa dianggo pisan pikeun sadayana. Anjeun tiasa mendakannana di toko-toko produk alami.

anak

Éta dianggap salah sahiji pepelakan anu paling épéktip pikeun merangan sembelit. Asalna ka Asia, senna ngabantosan peujit mindahkeun tai, ngan naon anu anjeun peryogikeun nalika sesah badé ka kamar mandi. Sanaos alami, cascara sagrada sareng senna diklasifikasikeun salaku obat pencahar kuat. Kusabab kitu, disarankeun henteu ngaleuwihan jumlah (ciwit biasana cekap) atanapi waktos (10 dinten maksimal) disarankeun.

Dandelion

Dandelion

Sanaos paling dikenal kusabab sipat diuretikna, dandelion ogé tiasa ngabantosan kasus konstipasi anu hampang. Boga pangaruh laxative hampang yén anjeun tiasa ngamangpaatkeun nalika awak anjeun siga anu poho angkat ka kamar mandi.

Chamomile

Asalna pikeun Éropa, tutuwuhan populér ieu parantos kabuktosan épéktip dina ngubaran rupa-rupa masalah pencernaan, kalebet kabebeng.

mint

mint

Pikeun pepelakan ieu ku aroma anu pikaresepeun pedah disababkeun ku rutinitas peujit, ogé pikeun fungsi anu hadé tina sistem pencernaan sacara umum. Teh Peppermint mangrupakeun ide anu saé pikeun nyegah sembelit, tapi éta ogé tiasa ngabantosan ngubaranana.

Téh héjo

Mangrupikeun salah sahiji infus anu ngagaduhan seueur kauntungan anu pakait. Sababaraha urang nyatakeun yén éta ogé ngabantosan pikeun ngubaran kabebeng.

Naon anu kedah didahar sareng naon anu henteu

Prun

Infusions Laxative bakal meta leuwih gampang dina awak anjeun lamun anjeun terang mana kadaharan ngabantosan ngatasi sembelit sareng mana anu nyababkeun langkung parah.

Disarankeun tuang seueur sayuran sareng kacang-kacangan, séréal sareng buah, utamina buah anu déhidrasi. Salaku conto, prun ngandung laxative alami disebut sorbitol. Éta ogé euyeub ku serat anu leyur, anu ngabantosan tinja langkung gancang ngaliwatan usus.

Gantina, pangan olahan, susu, sareng alkohol tiasa nganyenyeri masalah. Kasus kopi pantes disebatkeun misah. Sareng, sanaos ngabantosan gerakan peujit kusabab kualitas stimulan na, éta ogé tiasa nyababkeun dehidrasi sareng kabebeng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.