Kami nyaritakeun naon éta edamame, pasipatanana sareng kumaha cara nyandakna

     polong edamame sareng uyah

Edamame nyaéta nyapu bumi seueur jalmi. Sugan anjeun henteu terang persis naon ieu katuangan, naon pasipatanana atanapi kumaha didaharna persis. Tong hariwang, di handap ieu, kami bakal nyaritakeun sadayana kalayan jéntré.

Konsumsi kécap ningkat, éta sumebar ka sakumna dunya. Edamames mangrupikeun tuangeun anu séhat, beunghar pisan nutrisi sareng idéal pikeun ngajantenkeun aranjeunna salaku camilan anu séhat.nu edamame asalna tina kécap, nami ngacu kana piring anu didamel sareng kécap héjo ieu, sanés produkna nyalira. Nyaéta, polong héjo henteu disebat edamame Persiapanana saderhana pisan, hiji aspek anu nyababkeun seueur jalma ngenalkeunana kana pola tuangeun.

Naon ari edamame?

Edamame mangrupikeun kacang polong atanapi kacang héjo kécap, aranjeunna parantos dikumpulkeun sateuacan aranjeunna déwasa. Éta héjo, warnana mirip pisan sareng kacang polong sareng kacang anu urang terang. Éta ti kulawarga kacang polong sareng ukuran na leutik. Dina polong kécap héjo kami mendakan antara 2 atanapi 3 bundel kécap sareng aranjeunna gaduh celah anu ageung di antawisna.

Edamame, Éta ditutupan ku buuk leutik, ciri anu kedah diperhatoskeun pikeun terang kumaha ngabédakeun éta tina kacang-kacangan seger anu sanés.

edamame lada

Pasipatan Edamame

Teras, urang carioskeun naon pasipatan anu éndah sareng manpaat edamame.

  • Mangrupikeun sumber anu hébat pikeun protéin tina asal sayuran.
  • Éta menonjol dina eusina anu hébat dina kalsium sareng beusi. 
  • Dahareun ieu lemah gajih, Anu sampurna pikeun anjeun sadayana anu ngusahakeun ngirangan atanapi ngendalikeun koléstérol.
  • Éta ngagaduhan sipat antioksidan, hatur nuhun kana kontén luhur na isoflavones. Isoflavones ngabantosan awéwé menopaus pikeun ngajaga kulit sareng organisme anu saé.
  • El edamame, konsentrasi magnésium, mineral anu ningkatkeun kaséhatan tulang.
  • Eusi beusi anu luhur sareng protéin kualitas luhur ngajantenkeun tuangeun anu mampuh ngeusian urang ku énergi.
  • Éta ngagaduhan eusi anu saé dina serat. Pikeun unggal 100 gram edamame urang kéngingkeun 8 gram serat. 
  • Éta mangrupikeun katuangan bébas gluten, janten anu alérgi kana gluten tiasa nyandak éta tanpa masalah.
  • Ngajaga urang sistim imun anu kuat. 
  • Ieu mangrupakeun sumber énergi anu hébat. 
  • Disarankeun pikeun jalma diabetik
  • Ngurangan masalah ginjal 
  • Éta ningkatkeun éta kaséhatan tulang urang. 
  • Nyegah anemia pikeun kandungan seratna anu luhur.

Edamame, sabab asalna tina kécap, éta ogé ningkatkeun indéks kami dina zat ieu:

  • Protéin sayuran.
  • Serat.
  • Kalsium.
  • Beusi.
  • Isoflavones
  • Vitamin K.
  • Kalium.
  • Magnésium.
  • Mangkanis.

edamame asak

Kumaha cara tuangana?

El edamame Gampang didahar pisan, éta disiapkeun gancang sareng hasilna hebat pisan. Dina waktos tuang, polong dibuka ku bantosan waos atanapi panangan, ku létah urang ngumpulkeun bijil di jero sareng polongna dibuang. Éta sapertos tuangeun pipa.

Anu paling umum sareng saderhana nyaéta kulub aranjeunna dina cai sareng uyah sakedik. Kinten-kinten 3 atanapi 5 menit. Sakali pindang, urang tiasa ngiringan aranjeunna nganggo serpihan minyak sareng uyah atanapi rempah-rempah. Di sisi anu sanésna, urang tiasa nyabut bijil sareng nambihkeun kana salad, atanapi tumis dina wajan kalayan kecap asin sareng bawang bodas dicincang.

Hal normal nyaéta nyandak éta salaku aperitifÉta disajikan sareng polong sadayana anu dikulub sareng urang tuang saolah-olah éta pipa. Éta tiasa dicandak haneut atanapi tiis. Rasa na hampang sareng ngagabung sareng sajumlah ageung tuangeun.

edamame ti pasar

Dimana ngagaleuhna

Ayeuna, saatos kawéntar tina kadaharan ieu, urang tiasa mendakan edamame dina permukaan anu beda sareng pasar anu dipikaterang ku sadayana. Urang tiasa mendakanana dina sababaraha rupi, seger, siki, siap tuang atanapi bekuTeras we carioskeun ka mana anjeun tiasa kéngingkeun tuangeun anu lezat ieu.

  • En Amazon Spanyol siki edamame tiasa dipésér kanggo dibudidayakeun.
  • Di pasar swalayan Lidl Kami mendakan éta beku, kalayan format 400 gram.
  • En Mercadona, salah sahiji supermarket Spanyol ageung sareng dimana ayeuna aranjeunna parantos béak cadangan, kami mendakannana dina jumlah 500 gram dina bagian beku.
  • En Carrefour Kami mendakanana dina format anu langkung alit, 100 gram edamame siap tuang, cara anu sampurna pikeun nyobaan upami anjeun masih henteu terang.
  • En Ka lapangan, di pasar swalayan ieu kami mendakan éta dina format 300 gram jero beku.
  • El Pangadilan Inggris, urang ngajual edamame dina jumlah 500 gram, sareng anjeun bakal mendakannana di jurusan beku.
  • La SirenaPasar swalayan ieu, anu seueurna ngajual produk beku, ogé ngagaduhan édamame, dina format 400-gram.

edamame sareng uyah

Edamame Éta ngagaduhan harga anu kisaran ti € 1,80 dugi ka sakitar 4 euro, gumantung kana mérek sareng kuantitasna.

Upami anjeun cicing di kota sedeng, anjeun pasti bakal mendakan pilihan kéngingkeun edamame, dina format naon waé. Nanging, upami anjeun henteu kéngingkeun éta, anjeun tiasa mesen sacara online, ayeuna aya seueur halaman wéb sareng toko online anu nawiskeun produk seger na ka kami dina waktos anu singget.

Teruskeun sareng cobian tuangeun anu séhat ieu sareng kumaha modisna parantos janten. Pilihan sampurna pikeun snack gancang, bébas kalori sareng lezat. Maénkeun resep anjeun sareng tambihkeun kana cara anu paling dipikaresep ku anjeun. Anjeun pasti bakal masihan piring anjeun sampurna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.