Diét anti radang

Bakul sayuran

Naha anjeun langkung capé atanapi nyeri akhir-akhir ieu ti biasana? Saatos diet anti radang tiasa ngabantosan anjeun langkung raos. Sareng nyaéta peradangan éta tiasa janten panyabab masalah.

Diét anti radang ogé ngabantosan anjeun tuang langkung saésabab diwangun ku rangkéan kabiasaan tuang séhat. Aranjeunna mastikeun anjeun seueur nutrisi anu nguntungkeun bari ngajaga anu tiasa ngabahayakeun, sapertos lemak trans, salam. Pilarian terang naon éta sareng kumaha ngalaksanakeunna.

Naon diet anti radang?

Awak lalaki

Sakumaha namina nunjukkeun, jenis diet ieu nyaéta rencana tuangeun anu kalebet tuangeun anu ngagaduhan sipat anti radang. Kadaharan anu ngagaduhan sipat ieu panginten ngirangan résiko katerap panyakit.

Aya seueur alesan pikeun masihan diet anjeun corak anti radang. Sareng éta peradangan anu pengkuh bakalan janten seueur panyakit. Panilitian parantos ngaitkeun masalah ieu kana kanker, diabetes sareng Alzheimer, ogé panyakit jantung.

Saha anu diet anti radang?

jelema

Rencana tuangeun ieu khususna disarankeun pikeun anu kaserang panyakit anu nyababkeun peradangan, sapertos rematik rheumatoid. Parobihan diét henteu ngaleungitkeun masalah peradangan, tapi dipercaya tiasa ngirangan gejalana, ku cara ngirangan jumlah suar atanapi turun tina tingkat nyeri.

Nanging, henteu perlu sangsara tina peradangan kronis nuturkeunana, tapi langkung diét anti radang cocog pikeun saréréa. Sareng éta dianggap pilihan kadaharan anu séhat pisan.

Diidinan tuangeun

Bakul buah

Pokokna, diét anti radang ngajukeun pikeun tuang sadidinten tibatan pangan olahan. Tapi hayu urang tingali sacara rinci sadaya katuangan anu diidinkeun sareng anu mana anu disarankeun ulah.

Buah sareng sayuran

Kaseueuran kadaharan kedah kagolong kana dua kelompok ieu. Bet dina rupa-rupa warna anu pang lega. Sababaraha conto nyaéta jeruk, tomat, sareng sayuran daun héjo sapertos kangkung atanapi kale.

Tulisan anu aya hubunganana:
Bungbuahan spring

Lemak séhat

Anu kalebet lemak séhat sapertos minyak zaitun, alpukat, kenari, atanapi siki chia. Peryogi diperhatoskeun yén perlu ngendalikeun jumlah pangan ieu kusabab kalori na. Salaku conto, kacang ngagaduhan seueur manpaat, tapi batesna sakedik per dinten. Upami teu kitu, gajih sareng kalori akumulasi, ningkatkeun résiko kaleuwihan beurat.

Salmun

Pescado

Diét anti radang biasana kalebet lauk sahenteuna dua kali saminggu. Salmon, tuna, sareng sardin mangrupikeun lauk anu saé pikeun tujuan ieu. Alesanna nyaéta aranjeunna beunghar asam lemak omega 3, anu ngalawan peradangan.

Séréal sakabeh

Séréal olahan diganti ku séréal lengkep, anu, salian ti langkung ngandung gisi, tiasa ngabantosan peradangan. Salaku conto, nasi sareng roti gandum didahar tibatan bodas. Pikeun bagian na, oatmeal mangrupikeun tuangeun sarapan anu saé.

Kacang hideung

Sayuran

Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji andalan anu paling diét anu séhat, sareng anti radang henteu terkecuali. Alesanna nyaéta dibungkus ku serat sareng zat anti radang.

Bayas

Raspberry, buah beri hideung, atanapi blueberry ngabantosan merangan peradangan. Rahasia nyaéta dina zat anu masihan kelirna.

Téh héjo

inuman

Nalika ngeunaan inuman, téh bodas sareng téh héjo diperhatoskeun. Sababaraha cangkir sapoé tiasa ngalawan peradangan berkat polifenol na. Anggur beureum ogé dianggap nguntungkeun dina jumlah sakedik.

Bungbu

Kunyit, jahé, kayu manis, sareng cayenne Éta diantara rempah anu ngagaduhan sipat anti radang. Bawang bodas ogé bakal ngabantosan merangan peradangan.

Coklat gelap

Kusabab pangaruh anti radang koko, coklat hideung diidinan (sedeng).

Dahareun pikeun nyingkahan

Kiripik kentang

Kusabab éta tiasa nyababkeun pangaruh sabalikna tibatan anu sateuacanna (aranjeunna pakait sareng paningkatan peradangan), diét anti radang henteu ngamungkinkeun anjeun tuang kadaharan ieu:

Hidangan gajih

Lemak trans naékkeun LDL atanapi koléstérol goréng, ngabalukarkeun peradangan. Éta aya dina katuangan sapertos pastry industri atanapi gorengan Perancis. Tingali pikeun aranjeunna dina labél dina nami minyak hydrogenated. Lemak jenuh, aya dina tuangeun sapertos daging beureum sareng olahan atanapi pizza, ogé kedah diwatesan.

Di sisi séjén, kaleuleuwihan tuangeun anu digoréng ngakibatkeun kaleuwihan beurat sareng obesitas, ogé ningkat peradangan. Hindarkeun ku ngagunakeun kirang minyak pikeun masak tuangeun anjeun. Nyiapkeun aranjeunna bakar, dipanggang atanapi dikukus. Nalika ngeunaan lemak susu, éta bet dina 0 persén jinis.

Kadaharan olahan sareng gula

Dina diét anti radang disarankeun pikeun nyingkahan naon-naon anu diolah pisan atanapi gula. Nyiksa aranjeunna ningkatkeun résiko kaleuwihan beurat sareng kadar gula sareng kolesterol tinggi dina getih. Sareng sadaya masalah ieu aya hubunganana sareng peradangan. Minuman lemes sareng inuman amis sacara umum mangrupikeun conto.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.