Cranberry beureum

Cranberry

Kadaharan leutik ieu ngagaduhan sipat interior anu megah anu seueur nguntungkeun pikeun awak, ngeunah saeutik anu tiasa ningkatkeun kaséhatan pisan.

Upami anjeun masih teu terang manpaat tina cranberry, tetep baca garis ieu sabab kami bakal nyaritakeun kumaha aranjeunna tiasa ngurus anjeun sareng ningkatkeun kasihatan anjeun.

Aranjeunna nawiskeun kauntungan gizi penting éta ahli nutrisi parantos teu katénjo. Buah beureum ieu masihan raos haseum tapi ogé amis, sanaos blueberry anu paling urang kenal nyaéta biru tua ampir hideung.

Lingonberry aya hubunganana langsung sareng masalah anu patali kandung kemih sareng inféksi cikiihNanging, aranjeunna tiasa ngabantosan urang dina aspék umum sanés anu kasihatan urang.

Mangpaat Cranberry

Lingonberry lieur sareng blueberry yakin yén aranjeunna bakal raos sami, Nanging, ieu langkung haseum sareng asam. Penampilanna mirip, nyimpen bédana warna. Blueberry umum anu amis tur bluish, salaku tambahan, éta tiasa dikonsumsi langsung, di sisi anu sanésna, anu beureum pikeun rasa, aranjeunna dicandak siap.

Teu umum pikeun mendakanana di toko salaku produk seger, sabab éta sanés sanés produk anu dikonsumsi kaleuleuwihan. Nanging, di toko produk khusus

Salajengna urang ngawartosan anjeun kumaha cara cranberry ngabantosan anjeun?

Aranjeunna nyegah gangguan kemih

Aranjeunna nyukupan nalika ngeunaan nyegah atanapi ngagentos inféksi saluran kemih, sareng ieu kusabab seueur antioksidan. Urang teu kedah hilap yén blueberry ieu beunghar tanin anu nyayogikeun kauntungan antibiotik anu ngabantosan urang nyegah jinis inféksi ieu.

Ngurangan résiko kangker

Kanker ayeuna mangrupikeun salah sahiji panyakit anu paling dipikasieun ku manusa, éta tiasa nyerang bagian mana waé awak sareng gumantung kana tingkat kamekaran éta mangrupikeun panyakit anu ngabahayakeun.

Konsumsi cranberry, sapertos seueur pangan alami anu sanés, tiasa dianggo salaku senjata pencegahan pikeun tetep kanker dina bay. Éta ngabantosan merangan résiko sumebarna sél kanker nalika ieu aya sababaraha urang, sajaba ti éta, henteu ngarusak sésana sél.

Éta rejuvenating

Sanyawa dina lingonberry ngilikan proanthocyanidins, sababaraha zat anu ngabantosan fenomena aneh sareng ningkatkeun kasihatan sacara umum. Aranjeunna reureuh waktos sepuh kulit ku ngaleungitkeun radikal bébas sareng tindakanana dina kulit. Kusabab kitu, upami anjeun hoyong ningali kulit anjeun langkung saé, tong lirén nginum cranberry.

Pengetahuan Alam anti-radang

Cranberry ngagaduhan seueur antioksidan, ogé anti radang peradangan. Kusabab kitu, disebatkeun yén éta nguntungkeun pisan pikeun ngirangan sababaraha patologis sapertos beuteung ngabareuhan, gas, kaku, nyeri otot, nyeri haid, jsb.

Ngaronjatkeun paningal

Tetempoan sareng waktosna ogé tiasa sangsara sababaraha degenerasi sareng karusakan oksidatif, jaringan tina rétina bola soca tiasa gampang ruksak. Kusabab kitu, urang nyarankeun anjeun tuang cranberry sahingga anthocyanins bakal ngabantosan anjeun nyegah karusakan panon ieu.

Kadaharan anti gajih

Upami anjeun milari kaleungitan beurat, anjeun tiasa ningkatkeun panggunaan cranberry dina tuangeun. Éta ngandung serat sareng henteu nyayogikeun dosis kalori anu luhur. Hiji buah anu séhat anjeun tiasa ngonsumsi pikeun ngatur fungsi peujit sareng ngabantosan anjeun langkung raos ku sumbangan serat anu hébat.

Neuroprotéktor

Aranjeunna kalakuan siga neuroprotective, pikeun kandungan antioksidan anu luhur. Salaku tambahan, asam galat tiasa dianggo ku cara ningkatkeun kapasitas sistem neuron.

Nyegah panyakit sapertos Alzheimer, Parkinson anu sacara langsung mangaruhan kana pamekaran kagiatan kognitif alami sareng normal.

Ngurangan diabetes

Konsumsi cranberry tiasa ngabantosan urang pikeun ningkatkeun sensitipitas insulin dina sababaraha urang obese anu tahan kana hormon ieu. Éta merangan diabetes sareng ngabantosan awak pikeun metabolisme karbohidrat kalayan leres, sahingga ogé nyegah gula getih tina naékna kaleuleuwihi.

Sajaba ti éta, mantuan nyegah paku glukosa getih, ningkatkeun réspon insulin dina awak. Ku cara kieu, nutrisi langkung saé diangkut sareng getih medar tanpa aya masalah. Nyegah akumulasi koléstérol dina getih sareng arteri.

Ningkatkeun kadar koléstérol anu saé

Sakumaha anjeun terang, aranjeunna aya dua jinis koléstérol, HDL saé, atanapi LDL goréng. Dina hal ieu, cranberry ngabantosan ngaleungitkeun kolesterol jahat sareng ningkatkeun tingkat koléstérol anu saé.

Fungsi kognitif sareng mémori anjeun bakal ningkat

Si buscas ningkatkeun kamampuan kognitif anjeun cobian nganggo langkung jumlah cranberry, salaku tambahan, éta bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun mémori sareng kamampuan anjeun. Nyandak bubuahan ogé ngamungkinkeun pikeun ningkatkeun prosés diajar sareng ingetan sacara umum.

Cranberry beureum mangrupikeun tuangeun anu anjeun tiasa mendakan duanana dina produk alami, dina inuman atanapi kapsul. Perkara teu kumaha anjeun resep, pastikeun yén blueberry dipelak sacara organik sareng kualitas pangsaéna sabab ku cara ieu awak anjeun bakal resep tuangeun anu seueur sipatna sareng manpaat pikeun awak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.