Diet sing dipisahake

diet sing ora duwe pamrih

Diet sing dipisahake ana ing klompok metode pelangsingan sing ora matesi jinis panganan apa wae lan sing ngidini wong sing mutusake ngetutake mangan sithik kabeh, dadi ora dianggep panganan jinis sing mbatesi.

Jinis panganan iki ditujokake kanggo wong-wong mau sing pengin ngilangi bobot lan kanggo sing pengin njaga lan aja nyekel sawetara kilo ekstra. Sabanjure, dakkandhani babagan liyane panganan sing dipisahake supaya sampeyan bisa ngerti kabeh kaluwihan lan risikone.

Karakteristik saka diet sing dipisahake

Diet sing dipisahake kalebu klompok diet kasebut dheweke ora matesi jinis panganan apa wae ing rencana ngilangi bobot awak. Kunci kanggo diet kaya ngono yaiku pisah lemak, protein lan karbohidrat lan kanthi cara iki aja nganti nggawa dheweke bebarengan ing piring sing padha.

Kanthi njupuk kanthi kapisah ngandika gizi, awak njupuk bagean saka lemak sing disimpen supaya bisa tampil kanthi sampurna saliyane ngilangi cairan sing akeh, sing mbantu nyuda lemu awak dhewe.

Salah sawijining poin sing disenengi jinis panganan iki, yaiku mbantu wong sing ngetutake supaya mbedakake kanthi jelas saben klompok panganan. Kanthi cara iki, jarene wong bisa mangan kanthi cara sehat banget lan imbang.

Klompok panganan ing diet sing disosiasi

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, fitur utama saka diet sing disosiasi yaiku klompok macem-macem jinis panganan gumantung karo nutrisi sing nyipta.

Karbohidrat

  • Rice
  • Gandum
  • Pan
  • jajanan
  • Jagung
  • Sayuran
  • kecap
  • Kentang

Lemak

  • Lenga zaitun
  • Minyak kembang srengenge
  • Avocado
  • Almond
  • Pistachio
  • Kacang asem
  • Walnut
  • coklat
  • Kismis

Protein

  • Carne
  • Pescado
  • Seafood
  • Turunan susu lan susu
  • Endhog

Frutas

  • Kiwi
  • Lemon
  • Jingga
  • Mandarina
  • Nanas
  • Anggur
  • Stroberi
  • Apple
  • Banana
  • Tomate
  • Pera
  • Peach

Sayuran lan sayuran ijo

  • Lettuce
  • Swiss chard
  • Celery
  • Leek
  • Brokoli
  • Kembang kol
  • Asparagus
  • Bayam
  • Jamur lan jamur
  • Terong
  • Waluh
  • Timun
  • Mrica
  • Zucchini

diet sing ora duwe pamrih

Cara nggabungake panganan ing panganan sing wis dipisahake

Banjur aku bakal menehi sampeyan pedoman apa sing kudu sampeyan tindakake nalika nerangake gabungke panganan sing beda-beda ing diet sing ora digandhengake:

  • Sampeyan ora bisa nggabungake panganan lemak karo protein
  • Sampeyan ora bisa nggabungake beda karbohidrat ing piring sing padha.
  • Sampeyan ora bisa nyampur karbohidrat protein
  • Dadi akeh sayuran kaya sayuran sampeyan bisa nyampur karo panganan liyane anggere ora woh.
  • Sampeyan kudu nganggo woh ing tengah esuk utawa tengah awan lan tanpa dicampur karo panganan liyane.
  • Sampeyan ora kudu mangan protein utawa karbohidrat sak nedha bengi.
  • Panganan cuci mulut Kudu kalebu kopi, infus utawa yoghurt skim.
  • Nalika mangan sampeyan ora bisa ngombe omben legi utawa jus.
  • Asupan saka alkohol lan gula.

Tuladha menu mingguan saka diet sing dipisahake

Aku bakal nuduhake sampeyan sabanjure conto menu sing bisa dadi dhasar kanggo apa sing diusulake panganan sing dipisahake.

  • Senin: Kanggo sarapan mangkuk saka muesli karo susu lan infus teh ijo. Ing tengah wengi sampeyan bisa duwe potongan buah. Kanggo mangan pasta karo sayuran lan yogurt skim. Kanggo ngemil potongan buah. Kanggo nedha bengi salad ijo, iwak panggang lan infus.
  • Selasa: Kanggo sarapan sarapan karo lenga zaitun lan kopi. Ing tengah wengi sepotong woh. Nalika nedha awan panggang pitik karo sayuran lan yoghurt skim. Nduwe infus kanggo cemilan. Nalika nedha bengi a endhog scrambled karo sayuran lan infus.
  • Rebo: Nalika sarapan sampeyan bisa mangan macem-macem sosis jejere infus. Ing tengah wengi sepotong woh. Kanggo mangan a legum lan salad sayuran bebarengan karo yogurt skim. Yen kudu cemilan, woh-wohan. Kanggo nedha bengi tumis sayuran, a omelet french udang lan infus.
  • Kamis: Kanggo sarapan sampeyan bisa duwe sawetara sereal nganggo yoghurt organik ing jejere a infus teh abang. Ing tengah wengi sepotong woh. Nalika nedha awan piring godhok kalkun lan infus. Kanggo ngemil potongan buah. Kanggo nedha bengi salad ijo bebarengan karo kukus kukus lan yogurt organik.

khasiat saka diet decouples

  • Jumuah: Kanggo sarapan sawetara keju tanpa lemak bebarengan karo yogurt organik lan infus. Ing tengah wengi sepotong woh. Kanggo mangan sawetara macaroni nganggo jamur lan yogurt bio. Kanggo ngemil potongan buah. Kanggo nedha bengi sithik salmon panggang lan yoghurt skim.
  • Ana: Nalika sarapan sampeyan bisa mangan roti panggang karo minyak zaitun bebarengan karo yoghurt skim lan infus. Entuk sepotong woh kanggo madhang. Nalika nedha awan daging sapi panggang nganggo sayuran tumis lan infus. Kanggo ngemil potongan buah. Kanggo nedha bengi omelet asparagus lan infus.
  • Minggu: Nalika sarapan tuwung muesli kanthi yoghurt skim lan infus. Kanggo nedha awan sepotong woh. Kanggo mangan piring godhok kalkun karo sayuran lan yoghurt skim. Kanggo ngemil potongan buah. Nalika nedha bengi sampeyan bisa mangan sayur sup bebarengan karo sawetara kerang kukus lan infus.

Apa diet sing dipisahake efektif?

Miturut umume ahli nutrisi, diet sing dipisahake iku rencana ngilangi bobot awak sing sampurna ilang sawetara kilo ekstra tanpa luwe banget lan pasokan nutrisi sing cukup kanggo awak. Ketoke kunci sukses diet iki ora ditemokake ing misahake klompok panganan sing beda-beda, nanging alesan efektifitas kasebut dununge asupan kalori kurang lan larangan asupan produk sing beda kanggo awak kayata iki kasus gula utawa alkohol.

Oalah, ing ngisor iki Aku ninggalake video kanggo sampeyan kanggo apa regane yen regane miwiti panganan iki lan ilang kilogram ekstra lan bali menyang tokoh sadurunge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.