Manfaat manggis

Manfaat manggis

Manggis Uga dikenal ing bagean liya ing donya minangka manggis. Woh iki minangka woh sing misuwur banget ing bawana Asia, sing dianggep ratu ing woh-wohan amarga kualitas rasa lan kanggo macem-macem khasiat.

Woh iki minangka woh-wohan sing perangan putih ing njeroné lan kulité sisih njaba kuwat. Asale saka wit tropis ing Indonesia. Ngemot persentase dhuwur saka xanthones, antioksidan sing apik banget lan kuat. 

Kita bisa menehi sentuhan liyane kanggo salad, salad buah lan panganan cuci mulut yen ngenalake manggis. Sabanjure, kita bakal bisa ndeleng apa sejatine sifat maksimal, apa mupangate bakal diwenehake, ing ngendi kita bisa entuk lan kontraindikasi.

Properti manggis

kios manggis

Tuwuh ing iklim tropis, ing Asia Kidul lan ing bawana Amerika. Iki uga dikenal minangka manggis utawa manggis jeneng ilmiah yaiku garisinia manggis.

Iki digawe saka:

  • Phenol
  • Katekis
  • chimona
  • Minerals
  • Vitamin
  • Polosakarida
  • Simpen kita

 Punika a woh antioksidan, digunakake ing obat alami ewu taun kepungkur, mbantu ngimbangi sistem kardiovaskular, saraf lan metabolisme.

ing xanthones Dheweke dadi sababe supaya bisa mupangate, yaiku nutrisiutrien sing menehi kualitas kasebut. Yen ngemot manggis ing panganan, kita bakal bisa ngombe luwih akeh zat.

  • Calcio
  • Serat
  • Asam Hydroxycitric
  • vVtamin C
  • Vitamin kelompok B
  • Kalium
  • Phenol
  • Ayo gaya

Mupangate manggis, kanggo apa?

tukang sulap

Sabanjure kita bakal weruh apa gunane manggis.

  • Nggampangake fungsi sing tepat kanggo jantung amarga nyegah arteri saka hardening.
  • Obat alami sing apik kanggo hipertensi arteri.
  • Woh sing diuretik banget, saengga bisa mbantu ngrawat arthritis, watu ginjel, asam urat, utawa penylametan cairan.
  • Ngalangi kita nandhang sawetara alergi
  • Kaya sing wis dakkandhakake, efek kasebut ditrapake antioksidan
  • Nyegah kolesterol ala kanggo isi serat sing dhuwur.
  • Ngruwat sakit otot lan balung.
  • Nyegah radikal bebas nyerang kulit.
  • Dianjurake kanggo diet pelangsing, ngontrol bobot lan duwe efek sing nyenengake. Cocog kanggo nambah woh-wohan kanggo nggawe smoothie sing apik.
  • Thanks kanggo konten sing dhuwur ing vitamin C ngresiki awak kita.
  • Murni getih, mula, ing tekanan getih iku bakal mesthi ing kahanan sing apik.
  • Iki ngurus sistem saraf pusat, mula diarani woh anti Parkinson lan anti Alzheimer. Properti antidepresan diwenehake.
  • Nambah pertahanan lan njaga virus supaya adoh.
  • Sugih anti-natoni.
  • Uga ngemot vitamin B12, nambah sistem saraf lan metabolisme ati kanthi signifikan.

Ngendi tuku manggis

Manggis utawa manggis mbukak

Manggis iki dudu woh sing kondhang ing Spanyol. Pancen larang banget yen ditemokake. Biasane umume ora ana ing pabrik grosir lan kurang ing pasar swalayan lan hypermarket.

Mbok manawa vendor buah ing lingkungan sampeyan duwe pemasok sing nyedhiyakake manggis, nanging iki ora biasane. Sampeyan bisa ngrasakake rasa istimewa iki tuku liwat macem-macem situs web ing Internet, amarga ide saka sawetara wirausahawan bisa entuk kanthi nyaman saka omah.

Manggis kasebut meh ora dikenal ing sisih KulonNanging, wong-wong sing nemokake dheweke ora pengin nglilani dheweke minggat maneh. Iki minangka woh sing larang amarga ora bisa entuk, mula biayane mundhak sacara proporsional.

Regane buah seger regane udakara 25 euro lan gampang rusak, gampang kadaluwarsa. Katon kaya kastanye nanging interiore ono daginge.

Kapsul manggis

Kapsul manggis

Kaya sing wis dingerteni, akuisisi produk iki bisa uga rada nglarang, regane regane larang banget lan bisa ditemokake minangka odyssey. Nanging, ana cara liya kanggo nggunakake.

Manggis pancen larang regane kanggo xanthones ngemot, antioksidan, wis nuduhake manawa bisa migunani banget tetep adoh saka sawetara jenis kanker. Mula, bisa dikonsumsi luwih gampang, ing kapsul.

Ing jaman kuna, ora ana akeh obat sing njaga kulit dadi terhidrasi lan dirawat kanthi becik. Manggis bisa migunani banget kanggo njaga kulit kita. Panaliten klinis nuduhake yen duwe 40 jinis xanthones, sing menehi mupangat sing gedhe kanggo ngobati sawetara penyakit.

Ing ngisor iki wis ditampilake:

  • Nyegah kanker usus besar, ngalangi nggawe lan perkembangan tumor.
  • Nduwe pengaruh nyandhet tuberkulosis bakteri.
  • Ngrangsang ing sel fagositik lan mateni bakteri intrasel.
  • Nyandhet produksi jamur.

Efek samping manggis

manggis

Kabeh panganan bisa duwe kontraindikasi, penting kanggo ngerti sethithik ambane lan luwih akeh manawa panganan kasebut ora dingerteni ing negara kita.

Ekstrak kasebut ana hubungane karo perawatan diare lan infeksi kulit. Nanging, sampeyan kudu luwih akeh panelitian kanggo ndhukung kabeh mupangat.

  • Bisa nyebabake asam laktat- Iki bisa nyebabake mual lan lemes. Yen ora bisa dideteksi, asam bakal tuwuh ing awak lan bisa ngancam nyawa.
  • Bisa sesambungan karo sawetara obatan kayata perawatan kemoterapi, perawatan karo agen alkylatable lan antracyclines.

Disaranake amarga penting banget ngabari dhokter kulawarga panganan sing ora dingerteni sing wiwit dikonsumsi. Penting kanggo nglumpukake informasi supaya ora medeni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marta silva ngandika

    Apike banget yen duwe panganan TANNNNNN sing nutrisi lan penting kanggo urip sing sehat

  2.   laura valenzuela ngandika

    Apa mupangate mupangat lan apa aku ngerteni wis kliwat 40 taun?