Kacang: mupangate lan kontraindikasi

Kacang

El Kacang utawa kacang gandum minangka salah sawijining kacang sing paling akeh dikonsumsi ing jagad iki, amarga digunakake kanggo nggawe macem-macem produk sing dadi bagean saka nutrisi saiki, wiwit saka minyak, mentega, permen, kue-kue, lsp., kanthi mupangat sing akeh, nanging uga bisa uga kontraindikasi tartamtu.

Kacang utawa kacang iku sugih ing antioksidan kayata vitamin E, mangan lan resveratrol, antioksidan fenolik sing uga ana ing anggur, sing bisa nyegah kacilakan serebrovaskular lan kanker usus besar, kalebu sawetara penyakit.

Penyalahgunaan kacang ora dianjurake kanggo wanita sing lagi ngandut, amarga asupan akeh bisa nyebabake wabah alergi sing bisa nyebabake janin. Saliyane, kacang bisa nandhang jamur, sanajan ora umum lan luwih sithik yen sing dikonsumsi dituku ing supermarket.

Manfaat kacang

mupangate kacang

Apa mupangate kacang? Sanajan nduwe reputasi ala kacang bisa mbantu nyuda tingkat kolesterol ora apik, saliyane iku, sampurna kanggo nglegakake napsu lan nambah semangat.

Nduweni akeh nutrisi sing migunani banget kanggo awak Nanging, panganan kasebut kudu dimakan kanthi moderat amarga panganan sing akeh kalori. Yen wis dietungake sajroning diet sithik, kita bakal luwih sehat. Iki dhaptar kabeh mupangat kacang:

  • Mbantu nyuda kolesterol: nyuda jumlah kolesterol ala lan nambah kolesterol apik. Iki kedadeyan amarga duwe lemak mono-jenuh kayata asam oleat, sing nyegah penyakit jantung koroner.
  • Menehi dorongan ing tataran pangembangan lan pangembangan: iku akeh banget protein lan asam amino iku apik kanggo tuwuh lan pangembangan awak manungsa.
  • Nyedhiyakake akeh energi: Sugih karo vitamin antioksidan, nutrisi lan mineral, dianjurake kanggo atlet.
  • Rawat weteng lan jaga supaya kanker weteng ora katon: Polifenol sing dipikolehi saka kacang duwe kemampuan kanggo nyuda resiko kanker weteng kanthi nyuda produksi nitroso-amenes karsinogenik.
  • Nyuda risiko nandhang penyakit jantung, Alzheimer utawa macem-macem infeksi: Iki kedadeyan amarga antioksidan utama, resveratrol, sing ngurus wong sing nggunakake.
  • Nglindhungi kulit: Kacang duwe vitamin E, vitamin sing ngrawat sel-sel membran mukus kulit. Radikal bebas dijaga lan kulit kita tetep luwih enom luwih suwe.
  • Ngemot macem-macem vitamin: Vitamin kompleks B, niasin, thiamine, riboflavin, vitamin B6, B9 lan liya-liyane.
Artikel sing gegandhengan:
Apa jumlah sing dikonsumsi kacang

Kacang kacang

  • Nyedhiyakake akeh mineral: kalium, tembaga, mangan, magnesium, kalsium, zat besi, selenium lan seng sing paling akeh ana ing komposisi kasebut.
  • Mbantu ora nambah bobot: Sanajan minangka produk sing kalori banget, wong sing wis biasa mangan kacang utawa mentega kacang paling ora kaping pindho saben minggu njaga bentuk fisik sing luwih suwe. Tingkat kuatir kanggo ngonsumsi lemak lan sugih wis wareg lan ora gampang ngemil ing antarane panganan.
  • Nyuda risiko kanker usus besar: bisa nyuda kanker usus besar utamane wanita. Yen dikonsumsi kaping pindho saben minggu, rong sendok makan butter kacang, kita bakal ngilangi kanker nganti 58%.
  • Ngatur gula getih: Iki diprodhuksi amarga mangan, sing mbantu metabolisme lemak lan karbohidrat sing luwih apik lan iki langsung mengaruhi tingkat gula getih.
  • Nambah kemungkinan hamil: asam folat nyuda risiko jabang bayi sing ngalami cacat tabung saraf.
  • Nduweni tingkat dhuwur lemak monounsaturated.
  • Isi dhuwur saka protein
  • Wong pasien celiac bisa njupuk tanpa kuatir.
  • Yen digunakake, kita bakal entuk level sing luwih apik asam folat.
  • Lemak sing dikandung iku sehat, mula mbantu fungsi keseimbangan ati lan mbantu pankreas ngolah gula luwih apik.
  • Sekilas kacang ngasilake tingkat sing nyenengake serotonin yen otak napsirake minangka rasa sehat.
  • Tenang kuatir nalika mangan lan bakal mesthi dadi sekutu kanggo ngetokake kilogram kasebut.
  • Iku mbantu kita nyegah penyakit kardiovaskular. Resveratrol ngalangi jantung nandhang sangsara amarga nambah produksi oksida nitrat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana sawetara mupangat kacang kanggo kesehatan kita.

Cara ngonsumsi kacang

Butter kacang

Kacang bisa dikonsumsi kanthi macem-macem cara:

  • Mentah, langsung saka cangkang. Sadurunge dienggo panggang supaya entuk antioksidan lan nambah rasa.
  • Ing bentuk krim, dikenal minangka mentega kacang, Dikonsumsi ing pirang-pirang wilayah ing jagad iki, saos, saus utawa kanggo disebar.
  • Minyak kacang. Iki nduweni rasa sing entheng lan sehat banget, becik ditambahake ing salad utawa kanggo nambah sentuhan saos.
Artikel sing gegandhengan:
Sipat pistachio

Sipat kacang

Apple

Kacang ngemot akeh kalori, sing dadi energi sing sehat lan optimal bisa bertahan sedina muput. Kanggo 100 gram produk, kita entuk 567 kalori.

Uga ngemot mineral, antioksidan lan vitamin. Nyedhiyakake lemak tanpa jenuh jenuh, utamane asam oleat.

Kaya sing wis kasebut, lemak iki cocog kanggo ngilangi kolesterol jahat lan nambah kolesterol apik, sampurna kanggo kabeh wong sing nandhang masalah arteri iki.

Iki nyedhiyakake protein, asam amino penting kanggo tuwuh lan ngrembaka. Saliyane, wis ana panaliten sing verifikasi manawa panganan iki bisa mbantu nyegah kanker weteng, penyakit degeneratif, Alzheimer, penyakit virus utawa penyakit kardiovaskular, lan kabeh amarga resveratrol, zat sing ditemokake ing njero.

Ora preduli carane nggunakake kasebut, aja lali nganggo woh-wohan cilik iki kanthi moderat, sampurna supaya kita tetep sehat, tambah salad, gawe butter kacang utawa golek minyak sing bisa dimasak ing panggangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

26 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adriana Chavez ngandika

    Umure 50 taun, aku ngalami tiroid, pirang-pirang kacang sing bisa dakkanggo, bobote 68 kilo lan 160 taun. Matur suwun sanget

    1.    Gegaman ngandika

      Kanca, aku ngira sampeyan wis siyap-siyap nyiyapake Pemakaman, contraindicated kanggo wong sing ngalami masalah tiroid dadi sampeyan ora bisa ngonsumsi. Aku nyaranake sampeyan supaya nyuda rasa kuatir kanggo mangan kuadrat wortel uga ukuran kacang lan sampeyan bakal bisa ndeleng carane nyuda kuatir 90%, ngilangi bobot sekaligus kanthi cara sing sehat lan mbantu sampeyan nglawan masalah tiroid. Dadi saiki, pamit menyang kacang yen pengin kesehatan sing apik.

      1.    YOLANDA ngandika

        matur nuwun kanggo kabeh komentar iki ... nanging ati-ati! ... sing menehi pendapat babagan apa sing ndhukung? Apa investigasi ilmiah adhedhasar? Aku yakin manawa ditulis kanthi tanggung jawab gedhe. Matur nuwun

        1.    Blanca Helena Fonseca ngandika

          Ah! Para ilmuwan para ilmuwan, nanging ora ana sing ujar pungkasan nalika ngonsumsi kacang. Siji-sijine sing dakwartakake yaiku yen kacang yaiku diet supaya bobote, nanging apa sebabe nyiyapake pemakaman. Wah Ora ana dhukungan, mula luwih becik terus mangan kacang, mesthine muga-muga nganggo cangkang, mula nganggo serat, apik banget ing saluran usus lan asimilasi vitamin E.
          . A lan aku ngalami hipotiroidisme.

  2.   Oscar Ariya ngandika

    Aku ngalami operasi usus besar setaun setengah kepungkur; sampeyan duwe alangan ing usus besar lan diverticula. Aku seneng banget mangan kacang, apa ora mangan yen ana ing kahananku?

  3.   nelsa ngandika

    KANGGO NGARIK APIK APIK APIK APIK, KANGGO DUWU IKU KANGGO KANGGO KANGGO NGANGGO KATUR Amarga padha ngandhani aku babagan mupangate kacang kanggo ngatasi rasa tuwa lan disaranake….

  4.   micaela ngandika

    mmm Aku mung ngunjungi kaca iki amarga aku sinau kanthi trilce lan dheweke menehi tugas kanggo ngerti babagan !!

  5.   Guest ngandika

    Halo Apa kacang migunani nalika nandhang polcythemia vera ?. Salam

  6.   Ignatius Infante ngandika

    Nuwun sewu, nanging aku ora setuju karo sawetara poin. Contone, wanita hamil duwe alesan luwih akeh kanggo ngonsumsi kacang lan penulis artikel negesake manawa dikontaminasi kanggo wanita hamil. Kacang ngemot pirang-pirang folat, uga dikenal minangka asam folat, sing nyegah malformasi neurologis ing janin. Lan sing nomer loro, wong sing nandhang watu uga bakal entuk manfaat saka panganan iki. Informasi iki sing dakdeleng ing pirang-pirang kaca pangobatan lan nutrisi. Salam.

  7.   produk tahionat ngandika

    Aku setuju karo Ignacio Infante. Kacang ngemot asam folat lan disaranake sajrone meteng ...

  8.   samy ramirez ngandika

    Pitakon tartamtu yaiku apa kacang ngeculake bobot ya utawa ora, iku sing dakkarepake.

    1.    Sarah Valencia ngandika

      kacang ora ilang bobote. kacang duwe jumlah Energi 571 kcal 2385 kJ. q kakehan amarga duwe 2385 kalori q padha karo mangan udakara 24 pisang lan saben gedhang ngemot udakara 100 kalori.

  9.   Gerry ngandika

    Kalori padha, yen sampeyan pengin ngilangi bobot, sampeyan kudu menehi penting kanggo unsur sing nambah nganti total kalori kasebut, mbandhingake kacang karo pisang ora bisa dingerteni, amarga kalori ing pisang kasebut adhedhasar karbohidrat, lan saka kacang ing lemak lan protein ora polyaturaturated ... Jumlah kalori bisa uga luwih gedhe tinimbang gedhang, nanging gedhang kasebut akeh karbohidrat .. Mula yen sampeyan mangan 24 pisang, sampeyan bakal ngluwihi gula (karbohidrat) tinimbang yen mangan kalori sing padha ing kacang, sampeyan bakal ngluwihi lemak poli yaiku lemak sehat, lan protein sing nambah massa otot ... Lan luwih akeh karbohidrat ora ana gunane amarga awak mung butuh 20% saben dina kanggo energi. Mula, jumlah kalori ing panganan kudu ditinjau ing tabel nutrisi, sing ndadekake sampeyan lemu dudu keluwihan kalori, nanging kalori sing nggawe. Kacang minangka sekutu sing apik banget kanggo aku amarga bisa nambah asupan protein, kacang-kacangan mesthi lemak lan sehat protein, tanpa preduli jumlah kalori, bisa mbantu ngilangi bobot amarga nambah serat otot. Salam

    1.    Gabriel ngandika

      Apa unit quilombo sing sampeyan duwe, sadurunge menehi pendapat ing unit, sinaoni sethithik.

  10.   Carlos Gamarra del Carpio ngandika

    Umurku umur 66 taun, aku duwe kegagalan bocah sing bisa mangan kacang)

  11.   analia ngandika

    bukak ahli nutrisi ..

  12.   John Daniel ngandika

    Umurku 15 taun, ukurane 164 cm lan bobote 51,5 kg. Ahli nutrisi ngandhakake yen aku mangan ½ cangkir kacang, sanajan lemakku normal, ora akeh banget.

  13.   John Daniel ngandika

    Ahli gizi saya butuh pitulung, jarene mangan kacang ½ tuwung sanajan lemak normal dudu dem
    asciated

  14.   katy ngandika

    Aku pengin ngerti yen kacang dadi bobote

  15.   katy ngandika

    cara ngonsumsi kanggo ngilangi bobot awak

  16.   Jose Valdes ngandika

    Dheweke kudu eling yen kacang ngemot goitrogen sing ora bisa dikonsumsi dening wong sing ngalami masalah tiroid .. .. sing ora yakin yen panggang bisa ngilangi ....

  17.   mafalda ngandika

    sugeng dalu .. aku duwe butter kacang .. setaun .. disimpen ing kulkas .. kepiye aku ngerti yen wis rusak?

  18.   NELSON MORA ngandika

    Wong sing duwe migren CONSTANT MUNG KONSUME Kacang Garam Utawa HOTRO

  19.   Clara Ines Escobar ngandika

    Ati-ati migren sing bisa uga alergi gula. Iki ngelu banget.

  20.   Mary Esther Woollett ngandika

    Wong sing kena hipotiroidisme mesthi dilarang saka kacang (woh sing durung diproses lan ora diproses), lan yen mangkono, kenapa?

  21.   Alejandra ngandika

    Halo… Aku duwe hipotiroidisme lan aku seneng kacang …… Apa ana wong sing bisa menehi katrangan “kenapa?” ​​Aku ora bisa ngombe …… Salam lan matur nuwun