Intoleransi laktosa: apa sing kedadeyan ing awakku?

intoleransi laktosa

Yen sampeyan ngalami intoleransi laktosa lan wis ngonsumsi susu utawa produk susu liyane, sampeyan bisa ngrasakake sawetara gejala sajrone sawetara jam. Apa sing kedadeyan karo wong sing ora toleran laktosa yaiku ora bisa nyerna kanthi bener gula ing susu, yaiku laktosa. Biasane, intoleransi iki kedadeyan amarga kekurangan laktase ing usus cilik.

Mulane, kanthi ora bisa nyerna gula susu kanthi becik, kondisi kasebut bisa nyebabake masalah utawa rasa ora nyaman nalika ngonsumsi produk susu. Akibaté, gas, kembung, diare utawa gejala liyane bisa katon. Nanging, gumantung saka tingkat intoleransi, kadhangkala bisa urip kanthi kondisi kasebut tanpa kudu nyerahake kabeh produk susu.

Gejala lan panyebab intoleransi laktosa

masalah laktosa

Penyebab munculé jinis intoleransi iki bisa uga sawetara, nanging ora ngasilake cukup laktase bakal nggawe gula susu kurang dicerna. Apa sing kedadeyan, umume, nalika sampeyan duwe kekurangan laktase, laktosa saka panganan ora diserap dening mukosa usus nganti tekan aliran getih, nanging lelungan menyang usus gedhe, ing ngendi pungkasane diproses lan diserap. 

Laktosa, nalika tekan usus besar lan ora diserep ing usus, interaksi karo bakteri umum lan ngasilake sawetara gejala intoleransi laktosa kayata diare, mual, kembung, kram weteng, muntah lan / utawa gas. Tandha-tandha intoleransi laktosa biasane katon 30 menit nganti 2 jam sawise mangan utawa ngombe panganan kanthi laktosa. 

Ing cilik saka Duwe ngormati sawetara gejala kasebut sawise ngonsumsi produk susu, iku perlu kanggo konfirmasi utawa aturan metu sing tenan wis ngandika intolerance. Lumantar pasinaon prasaja, ditindakake kanthi nggunakake a tes hidrogen napas, sampeyan bisa nemtokake manawa laktosa ora dicerna utawa diserep kanthi lengkap lan, mulane, ndeteksi manawa ana intoleransi lan bisa ngetrapake perawatan sing cocog. Yen gejala sing abot utawa terus-terusan, penting kanggo ngindhari konsumsi produk susu utawa ngetutake diet rendah laktosa. Ing Unilabs Sampeyan bisa Book test hidrogen ambegan lan mangerteni yen sabab saka gejala amarga intoleransi laktosa utawa ora. Jadwalake janjian ing pusat Unilabs lan muga-muga diwenehi saran babagan teknik canggih lan pengalaman para profesional.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.