Cara njupuk kefir kanggo ngilangi bobot awak

Kefir nodul

Yen sampeyan kudu nambah rencana mangan, kefir minangka panganan sing kudu dipikirake amarga mupangat sing penting. Sampeyan bisa nggunakake minangka alternatif kanggo yogurt, umpamane, amarga kandungan gula luwih murah. Uga ana akeh wong sing nggunakake panganan dadi siji kanggo papat utawa limang panganan saben dina.

Babagan diet penurunan bobot awak, panganan sing dadi perhatian kita ing acara iki cocog karo panganan kasebut. Sampeyan mung kudu milih jinis sing kurang gula lan tanpa rasa tambahan. Sawise iku, sampeyan bisa nyoba menehi rasa ing omah kanthi akeh cara.

Apa kefir?

Kefir

Iki minangka produk susu. Iki digawe kanthi fermentasi susu (susu sapi, wedhus utawa wedhus bisa digunakake) kanthi kefir nodul, sing kasusun saka bakteri asam laktat, ragi lan polisakarida. Asal saka omben susu iki ana ing wilayah Kaukasus, sanajan saiki bisa ditemokake ing umume supermarket - deleng bagean yogurt.

Sugih karo protein, vitamin B, mineral lan bakteri sing apik, panganan iki nduweni konsistensi kandel. Babagan rasa, iku legi lan ora nguntungke (luwih kuwat tinimbang yoghurt normal). Sawetara rada gerah. Amarga versi woh bisa ngemot sawetara sendok teh gula saben porsi, luwih becik milih macem-macem jinis biasa. Sampeyan bisa njupuk dhewe utawa nambah menyang roti lapis lan salad.

Keuntungan

Weteng

Kualitas probiotik (luwih saka yogurt normal) disebabake, ditrapake dening nodul kefir. Kanthi cara iki, mbantu njaga keseimbangan bakteri usus, uga ngobati diare lan sindrom usus sing gampang nesu.

Bakteri sing apik nyuda kembung, ningkatake kemampuan usus kanggo mindhah lan menehi rasa lega saka weteng sing lara. Beda karo bakteri lan ragi ing yogurt, sing ngombe iki bisa tetep ing saluran gastrointestinal kanggo wektu sing suwe.

Uga ana gandhengane karo mupangat kanggo eksim, stres, hipertensi, kolesterol dhuwur, diabetes, peradangan lan kanker. Nanging, isih perlu riset luwih lengkap babagan iki.

Amarga probiotik, kefir uga bisa mbantu nambani lan nyegah infeksi saluran kemih. Kajaba iku, akeh wong sing intoleransi laktosa bisa njupuk amarga nggunakake laktosa kanggo ngasilake asam laktat, sing tanggung jawab kanggo sebagian asam.

Banyu kefir

Banyu kefir

Kefir banyu ora ana susu, sing mbantu rasane luwih alus lan tekstur sing luwih entheng tinimbang kefir susu. Disaranake kanggo para sayuran, uga njaga garis kasebut.

Apa sampeyan kudu ngilangi bobot? Kefir banyu bisa mbantu nyuda kalori sawetara saka panganan. Sampeyan bisa entuk alternatif tanpa gula kanggo omben-omben biasa kanthi nambah banyu sing mencorong..

Yen luwih seneng ngombe dhewe, priksa manawa gula kurang. Sampeyan bisa nambah rasa ing omah liwat woh-wohan, jamu lan rempah-rempah. Saliyane, susu sayuran bisa ditambahake kanggo nyiyapake kefir susu tanpa susu.

Kefir sapi

Susu sapi

Kefir sapi cocog karo kefir susu. Susu sapi paling akeh dikonsumsi ing Kulon. Nomer varietas akeh nggambarake kaunggulan tinimbang liyane, wiwit bisa luwih cocog karo preferensi pribadi tinimbang kefir susu liyane.

Perlu dielingi yen susu sapi nyedhiyakake akeh nutrisi, kalebu macem-macem asam amino penting sing isih ana ing produk pungkasan. Sampeyan bisa nggawe kefir krasan nganggo susu sapi, uga jinis liyane. Nodul Kefir kudu direndhem ing susu minimal 24 jam. Intensitas rasa nambah nalika proses fermentasi terus.

Sampeyan bisa nggunakake kefir sapi utawa susu liyane kanggo ngganti bahan kaya butter, krim sing ora nguntungke lan mesthi yoghurt ing resep favorit sampeyan kanggo panggang, kentang tumbuk lan sup. Asilé yaiku panganan sing luwih bergizi kanthi manfaat kefir sing luar biasa.

Kambing kefir

Susu wedhus

Susu kambing dianggep minangka salah sawijining sing paling apik kanggo nyiyapake kefir. Keuntungane kalebu susu jebule wedhus luwih ditoleransi tinimbang susu sapi. Tandha sing apik ing babagan iki yaiku cenderung ngasilake krim permukaan sing kurang. Kualitas iki uga bisa ngasilake kefir susu sing luwih alus. Nanging, rasane luwih kuwat, bisa uga dianggep minangka kontra saka sawetara wong lan uga pro dening wong liya. Kaya dene kabeh, iki uga gumantung karo pilihan pribadi.

Apa sampeyan milih kefir sapi utawa kefir wedhus, sing penting entuk keuntungan paling apik saka kefir, miturut para ahli, yaiku susu sing digunakake organik lan kualitas dhuwur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.