Cranberry abang

Cranberry

Panganan cilik iki nduweni khasiat interior sing migunani banget kanggo awak, sanajan ana gigitan sing enak bisa nambah kesehatan.

Yen sampeyan isih durung ngerti mupangat cranberry, terus waca garis kasebut amarga bakal dikandhani kepiye cara ngurus sampeyan lan nambah kesehatan.

Iki nawakake mupangat sing penting ahli nutrisi wis ora digatekake. Woh-wohan abang iki menehi rasane asem nanging uga legi, sanajan blueberry sing paling dingerteni yaiku biru tua meh ireng.

Lingonberry ana gandhengane langsung karo masalah sing gegandhengan karo kandung kemih lan infeksi urinNanging, iki bisa mbantu kita ing aspek kesehatan liyane.

Manfaat cranberry

Lingonberry bingung karo blueberry sing yakin bakal ngrasakake rasa sing padha. iki luwih asem lan asam. Katoné padha, nyimpen warna sing beda. Blueberry umum yaiku manis lan bluish, Kajaba iku, bisa langsung dikonsumsi, ing sisih liyane, warna abang kanggo rasane, wis disiapake.

Ora umum ditemokake ing toko minangka produk seger, amarga pancen dudu produk sing dikonsumsi kanthi berlebihan. Nanging, ing toko produk khusus

Sabanjure kita pitutur marang kowe kepiye cranberry bisa mbantu sampeyan?

Dheweke nyegah kelainan urin

Dheweke cukup nalika nerangake nyegah utawa ngatasi infeksi saluran kemih, lan iki amarga ana akeh antioksidan. Kita ora kudu lali manawa blueberry iki sugih ing tanin sing nyedhiyakake mupangat antibiotik sing bisa nyegah infeksi jinis iki.

Nyuda resiko kanker

Kanker saiki minangka salah sawijining penyakit sing paling ditakuti manungsa, bisa nyerang bagean awak apa wae lan gumantung saka tingkat perkembangane yaiku penyakit sing mematikan.

Konsumsi cranberry, kayata panganan alami liyane, bisa digunakake minangka senjata pencegahan njaga kanker. Iki mbantu nglawan risiko nyebarake sel kanker yen mung sithik, saliyane ora ngrusak sel liyane.

Wis rejuvenating

Senyawa ing lingonberry duweke proanthocyanidins, sawetara zat sing mbantu fenomena aneh lan ningkatake kesehatan umume. Dheweke nundha wektu tuwa kulit kanthi ngilangi radikal bebas lan tumindak ing kulit. Mula, yen sampeyan pengin ndeleng kulit luwih becik, aja mandheg ngombe cranberry.

Anti-inflamasi alam

Cranberry duwe akeh antioksidan, uga anti-inflamasi. Mula, jarene mupangate banget kanggo nyuda sawetara patologi kayata weteng abuh, gas, kaku, nyeri otot, nyeri haid, lsp.

Mbenakake paningalan

Paningalan kanthi lakune wektu uga bisa ngalami keruwetan lan karusakan oksidatif, jaringan retina bola mata bisa gampang rusak. Amarga iku, disaranake sampeyan mangan cranberry supaya anthocyanin bisa mbantu nyegah karusakan ing mripat iki.

Panganan anti-lemak

Yen sampeyan pengin ngilangi bobot, sampeyan bisa nambah konsumsi cranberry ing panganan. Dheweke ngemot serat lan ora nyedhiyakake kalori sing akeh. Woh sing sehat sing bisa dikonsumsi kanggo ngatur fungsi usus lan mbantu sampeyan ngrasakake luwih wareg karo kontribusi serat sing gedhe.

Neuroprotektor

Dheweke tumindak kaya neuroprotective, amarga kandungan antioksidan sing akeh. Kajaba iku, asam galat bisa digunakake kanthi nambah kapasitas sistem neuron.

Nyegah penyakit kayata Alzheimer, Parkinson sing langsung mengaruhi pangembangan aktivitas kognitif alami lan normal.

Nyuda diabetes

Ngonsumsi cranberry bisa mbantu kita nambah sensitivitas insulin ing sawetara wong sing lemu sing tahan kanggo hormon iki. Gelut nglawan diabetes lan mbantu awak kanggo metabolisme karbohidrat kanthi bener, mula uga nyegah gula getih mundhak akeh banget.

Uga, mbantu nyegah lunjakan glukosa getih, nambah respon insulin ing awak. Kanthi cara iki, nutrisi luwih becik diangkut lan getih beredar tanpa masalah. Nyegah klempakan kolesterol ing getih lan arteri.

Nambah tingkat kolesterol apik

Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke ana rong jinis kolesterol, HDL sing apik, utawa LDL sing ala. Ing kasus iki, cranberry mbantu ngilangi kolesterol ala lan nambah tingkat kolesterol apik.

Fungsi kognitif lan memori sampeyan bakal nambah

Si buscas nambah katrampilan kognitif coba nganggo luwih akeh cranberry, saliyane iku bakal mbantu sampeyan nambah memori lan kabisan. Njupuk woh-wohan uga ngidini nambah proses sinau lan memori ing umume.

Cranberry minangka panganan sing bisa ditemokake ing produk alami, ing omben-omben utawa kapsul. Ora preduli sampeyan seneng, priksa manawa blueberry ditanam kanthi organik lan kualitas paling apik amarga kanthi cara iki awak bakal ngrasakake panganan lan sipat sing akeh. awak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.