Dahareun pikeun naékkeun leukosit

sél getih bodas

Bagian penting pikeun ngajaga kaséhatan beusi nyaéta ningali dina diri urang. Penting pikeun terang naha urangtingkat s sababaraha jinis mineral atanapi vitamin anu leres sareng aranjeunna henteu dina taneuh.

Waktos Ieu kami bakal difokuskeunleukosit, urang bakal leres-leres ningali naon éta sareng naon waé anu diperyogikeun urang pikeun nambahan éta. 

Leukosit mangrupakeun jinis sél getih bodas. Upami tés getih rutin nunjukkeun yén urang ngagaduhan leukosit positip, ieu ngandung hartos aya leukosit dina cikiih. Éta tiasa janten tanda yén inféksi ngahalangan awak urang. Boh langsung inféksi cikiih, cystitis, atanapi urethritis atanapi tanda naon yén ginjal henteu jalan saé.

globules

Naon ari leukosit

Éta mangrupikeun sél getih bodas anu bertindak salaku mékanisme pertahanan awak ngalawan sagala jinis penjajah: inféksi, virus, baktéri. Éta badan asing anu ngatur asup kana awak diserang ku sél getih bodas pikeun ngahalangan agén nular sahingga ngahasilkeun antibodi.

Nalika aya inféksi dina awak, nyaéta ngaliwatan cikiih dimana urang sadar yén éta aya dina awak.

buah jeung sayuran

Kadaharan anu ngabantosan ningkatkeun sél getih bodas

Sakumaha urang sering mairan, éta aya dina diet dimana urang mendakan solusi pikeun seueur masalah kaséhatan urang. Éta tanggung jawab ningkatkeun sistem imun urang. Dina kasempetan ieu, kami nyaritakeun mana anu katuangan anu kedah anjeun tuang dugi ka tingkat anu langkung ageung pikeun ningkatkeun tingkat sél getih bodas anjeun, supados aranjeunna tiasa nungkulan inféksi tangtu. 

Awak tiasa lemah ku sababaraha sabab sabab ngagaduhan sistem imun anu lemah:

  • Gizi buruk. 
  • Setrés. 
  • Sababaraha jenis pangobatan médis. 
  • Évolusi panyakit tangtu. 
  • Kadeudeuh teuing atanapi gendut. 

Gaduh sél getih bodas anu handap tiasa ngajantenkeun awak urang teu dijagaan ngalawan jinis ancaman tertentu. Dahar téh la konci keur nambahan duanana urang sistem kekebalan kawas leukosit, anu dina akhir dinten gelut ngajaga awak séhat.

Gizi penting pikeun ningkatkeun leukosit

Béta-karoten penting pikeun pamekaran leukositKusabab kitu, sadaya katuangan anu aya dina éta bakal ngabantosan nambihan dina jumlahna. Kami nyorot waluh, wortel, pelem, pepaya atanapi jeruk, nyaéta milari tuangeun jeruk.

Urang kedah nganggo langkung seueur nutrisi ieu:

  • vitamin C
  • Vitamin E
  • seng
  • Protéin
  • Asam lemak omega-3 

apel sareng haté

Kadaharan anu sampurna pikeun ningkatkeun tingkat sél getih bodas

Frutas

Jeruk, jeruk nipis, strawberry, raspberry, jeruk nipis. Aranjeunna euyeub di vitamin C, nutrisi penting nalika milari merangan épék flu.

Verduras

Lada cabe beureum, brokoli, atanapi bawang bodas. Dina kasus cabé beureum, éta henteu ngan ukur beunghar ku vitamin C tapi ogé di béta-karotenKusabab kitu éta warna anu sapertos sengit. Ngembangkeun leukosit bakal ningkat sacara bertahap.

Carnes

Sapi atanapi hayam Éta mangrupikeun dua anu paling umum di kalangan omnivora, sareng éta mangrupikeun pilihan anu saé kusabab aranjeunna ningkatkeun sél getih bodas sareng ngajaga sistim imunitas urang tetep gembleng. Eusi séng na ogé ngajamin fungsi leukosit anu leres, sahingga ngirangan inféksi, virus atanapi awak asing.

Pikeun terang jumlah protéin anu urang kedah tuang sapopoé pikeun ngahontal kanaékan leukosit anjeun kedah kalikeun beurat awak anjeun dina kilogram 0. Hasilna bakal nyaritakeun yén gram minimum anu anjeun kedah tuang. Sareng beurat awak anjeun sorangan Éta bakal jumlah maksimum gram protéin naon anu anjeun kedah tuang per dinten.

Produk susu

Entre susu, kéju sareng yoghurt, anu terakhir mangrupikeun tuangeun anu saé kanggo dikonsumsi sadidinten urang. Yogurts nyayogikeun mikroorganisme anu ngabantosan awak tetep séhat. Ningkatkeun produksi baktéri anu nguntungkeun pikeun awak. Naon deui, Mangrupikeun produk anu ekonomis sareng serbaguna di dapur. 

Tea hideung

Numutkeun ka ulikan ku American Harvard University anu bergengsi, éta mendakan yén jalma-jalma anu ngonsumsi 5 gelas téh hideung salami dua minggu jumlah leukositna ningkat pisan.

Di sisi anu sanésna, nyaéta green tea ogé bakal nguatkeun sistim imun anjeun. Janten tong ragu-ragu ngalangkungan dua teas anu nguntungkeun ieu pikeun ngahontal paningkatan anu langkung ageung.

Suung sareng supa

Éta ngandung selenium, anu sanés gizi penting pikeun ngabantosan sél getih bodas sitokin dina getih pikeun ngaleungitkeun sababaraha jenis panyakit. Salaku tambahan, béta-glukan mangrupikeun jenis antimikrobial anu ngaktipkeun sél sareng ngatur ngeureunkeun inféksi.

Coklat hideung murni

Seueur anu parantos dicarioskeun koko sareng coklat hideung murni, éta ngagaduhan kaunggulan sareng kauntungan anu saé. Kadaharan ieu ningkatkeun sistim imun urang, sahingga ngajaga tina panyawat, kalebet panyakit pernapasan.

sangre

Kadaharan anu dipikaresep

  • Kekacangan: kacang sareng cabé. 
  • Lauk tina sagala rupa
  • Seafood sareng krustasea. 
  • Minyak nabati.
  • Kacang: almond, kemiri, kenari, kacang. 
  • Séréal sareng siki.

Ieu mangrupikeun sababaraha kadaharan anu disarankeun, anjeun kedah émut yén panyalahgunaan sareng kaleuleuwihan konsumsi na tiasa henteu ngahasilkeun produktif. Tong ragu ngadatangan GP anjeun upami anjeun perhatoskeun pertahanan anjeun ka handap, tés getih nyaéta cara anu panggancangna sareng paling aman pikeun nangtoskeun kaayaan kaséhatan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.