Naha anjeun langkung beurat sareng aturan?

awéwé anu beuratna langkung ageung ku haidna
¿Kalayan aturan anjeun langkung beurat? Siklus haid di awéwé condong caket kana paningkatan atanapi panurunan beurat awak, henteu ngan ukur nalika haid, ieu ogé kajantenan sateuacan sareng saatos haid.

Ngartos ogé sabab ku aturanana anjeun langkung beuratHayu urang tingali naon anu mangaruhan awak urang ngahasilkeun parobihan ieu. numutkeun kana Asosiasi Diététik Amérika Aya opat parobahan beurat pakait sareng fase menstruasi, nyaéta:

Kareseban

Nalika awak mimiti sangsara dina siklus bulanan, anjeun sigana bakal karaos kram, kembung, kacapean sareng kaayaan teu pasti, tapi dina sisi positip nalika awak aktip ngaluarkeun getih nyaéta nalika pinding rahim siap-siap pikeun siklus getih seger.

Janten ku jalanna waktos, napsu, hayang dahar sareng kembung bakal ngaleungit, nyatana beurat turun saatos siklusna lirén.

Fase follicular

La fase folikel nyaéta prosés mateng ovules sareng dina fase ieu awak bakal ngusahakeun sacara alami milih endog anu sampurna. Ieu ngajadikeun hormon éstrogén naékkeun.

Hanjakalna, kanaékan hormon ieu ngarangsang teh nambahan beurat awak sareng ogé lapisan rahim kentel pikeun ngabagéakeun embrio anu ngantosan dibuahan, ieu nalika awak anjeun tiasa sakedik ningkat dugi ka 1 kg.

Ovulasi

dina fase ovulasi Anjeun bakal ngaraos langkung energetik tapi sering ngaraos bengkak, payu mimiti meulit sareng éta ogé bakal mangaruhan kana paningkatan beurat. Sababaraha awéwé dina tahap ieu ogé ngalaman seueur teuing paménta pikeun cai salaku réspon kana hormon.

Fase luteal

La fase luteal disebut salaku waktos saatos di ovulasi. Éta waktos nalika ovulasi lumangsung dugi ka dinten mimiti kareseban.

Dina fase ieu anjeun henteu ngaraos ngabareuhan sababaraha dinten. Tapi sababaraha dinten saatosna anjeun ngaraos anu biasa dikenal salaku Sindrom Prémenstrual.

Émut: sadaya awéwé ngalaman siklus anu sanés sareng upami anjeun nyandak kontraséptip hormonal nambahan beurat tiasa langkung ageung.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta memang diverifikasi yén nalika jamanna langkung beurat, sanaos sadayana gumantung kana awak urang sareng kumaha pangaruh haid ka urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Analia cenahna

    Abdi hoyong nampi langkung seueur inpormasi sapertos kieu. Catetan anu saé pisan!