Probiotik alam

Yoghurt alami

Naha anjeun kedah ningkatkeun pencernaan? Nyandak probiotik alami tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngahontal éta sabab éta dianggap mulangkeun kasaimbangan baktéri dina peujit.

Pilarian terang naon manpaat anu sanés disababkeun ku mikroorganisme anu seueur dikaitkeun ieu, ogé tuangeun anu anjeun tiasa nambihan sacara alami kana tuangeun.

Naon aya probiotik?

Pangambung

Pikeun ngajelaskeun naon waé probiotik, ayana baktéri anu saé sareng anu goréng mangrupikeun awal anu saé. Probiotik kaasup kana kelompok anu munggaran. Éta ngeunaan mikroorganisme nguntungkeun anu hirup dina awak sareng aranjeunna bakal maénkeun peran penting dina kaséhatan umum.

Probiotik ngirangan jumlah baktéri goréng. Kucara kieu, ngabantosan tingkat baktéri dina peujit dina kasaimbangan séhat. Salaku tambahan, baktéri sareng ragi ieu parantos dikaitkeun sareng seueur manpaat kaséhatan sanés. Sababaraha urang nyandak aranjeunna ka:

  • Ngubaran diare, sembelit, sareng gas. Aranjeunna sering dianggo sasarengan sareng antibiotik pikeun merangan efek sampingna kana fungsi normal peujit.
  • Ngubaran gejala kolitis ulseratif atanapi sindrom bowel anu ambek
  • Nguatkeun sistim imun
  • Ngaleungitkeun kasabaran laktosa
  • Nyegah rongga
  • Ngaronjatkeun fungsi otak
  • Nyegah alergi
  • Ngajaga tina inféksi baktéri
  • Tekanan getih handap
  • Turunkeun koléstérol
  • Ngaleungitkeun gejala éksim atanapi psoriasis
  • Ngaleungitkeun gejala sindrom kacapean kronis
  • Ngamajukeun kaséhatan umum

Naha aranjeunna sami sareng prebiotik

Asparagus héjo

Henteu, sareng perlu henteu galau aranjeunna sareng prebiotik. Beda sareng probiotik, prebiotik henteu ngagaduhan bakteri hirup. Sabalikna, naon anu dilakukeun pangan prebiotic nyaéta nyayogikeun serangkaian bahan pikeun baktéri anu saé anu parantos aya dina usus anjeun supados aranjeunna tiasa tumuh. Asparagus, gandum, sareng kacang-kacangan mangrupikeun tuangeun prebiotic.

Naha aranjeunna dianggo?

Aya seueur jalma anu ngaku ngalaman paningkatan kasihatanana (khususna dina saluran pencernaan) saatos nyandak probiotik. Tapi aya ogé sajumlah luhur panaliti anu, sanaos sadar kana manpaat anu tangtu, yakin éta langkung seueur panilitian anu diperyogikeun pakait sareng sadaya kaunggulan anu pakait. Di sisi anu sanésna, penting pikeun dicatet yén aya seueur jinis probiotik. Pangaruhna kana awak beda-beda gumantung kana jenis probiotik anu dimaksud.

Kumaha kéngingkeun probiotik alami

Kefir nodul

Anjeun tiasa kéngingkeun probiotik ngalangkungan kadaharan anu difermentasi. Yogurt mangrupikeun sumber probiotik alam anu paling populér. Aranjeunna disarankan pikeun nguatkeun tulang. Sareng versi low-fat sareng low-sugar sering dilebetkeun kana rencana penurunan beurat badan, khususna kanggo tuang siang atanapi snack.

Tapi sanaos anu paling gampang diaksés, yoghurt sanés hiji-hijina dahareun probiotik. Aya kahadéan anu sanés sumber probiotics pikeun diet anjeun anu pantes dipertimbangkeun:

  • Kefir: Dianggap salah sahiji sumber probiotik pangsaéna, kefir mangrupikeun inuman susu anu difermentasi asli tina Kaukasus. Éta disiapkeun ku nambihan kefir nodules kana sapi atanapi susu domba. Umumna ditoleransi ogé ku jalma anu teu sabar intoleransi, tapi upami anjeun kedah ngalakukeun tanpa susu, alternatip sapertos kefir cai pantes disorot. Anjeun tiasa nyiapkeun diri di bumi atanapi mésér kefir siap pakai di supermarket.
  • Sauerkraut: Éta téh difermentasi kol. Kimchi Korea mangrupikeun kadaharan probiotik sanés anu disiapkeun dina tuangeun ieu (diantawis sayuran anu sanés).
  • Miso: Mangrupikeun pasta Jepang anu didamel ku sababaraha séréal anu difermentasi. Patali sareng kauntungan kaséhatan anu penting, éta dianggo utamina dina sup miso.

Kéju Mozzarella

  • Kéju tangtu: Mozzarella, cheddar, pondok, gouda ... Sanaos manpaatna, kéju kedah didahar sakedap.
  • Asinan difermentasi: Pikeun ngahasilkeun épék probiotik perlu dilakukeun tanpa cuka.
  • tempe: Éta mangrupikeun kedelé anu difermentasi khas Indonesia. Di sésana dunya éta parantos janten katuangan anu dipeunteun pikeun kabeungharan protéinna, utamina ku jalma anu nuturkeun diét vegetarian.
  • Jus tangtu

Pangaruh samping

Probiotik tiasa gaduh sababaraha épék, biasana minor. Dina sababaraha kasus aranjeunna tiasa ngahasilkeun gas hampang sareng kembung. Upami éta mangaruhan anjeun ku cara kieu, cobian pangirangan jumlahna.

Ngeunaan suplemén probiotik

Kapsul

Aya seueur cara pikeun kéngingkeun probiotik ngalangkungan diet, tapi éta ogé mungkin pikeun nyayogikeun probiotik kana awak ngalangkungan suplemén tuangeun. Dina kapsul, bubuk, atanapi bentuk cair, suplemén ngajantenkeun kéngingkeun probiotik langkung merenah. Nanging, aranjeunna henteu dina tingkat gizi anu sami sareng pangan probiotik.

Anu pamungkas, sapertos seueur suplemén, nginum éta moal aman pikeun anjeun. Sateuacan anjeun ngamimitian nyandak probiotik atanapi suplemén naon waé, disarankeun konsultasi sareng dokter, utamina dina kasus hamil atanapi nyusahkeun awéwé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.