Sipat tanggal

Tanggal nembongan ti korma kurma sareng urang tiasa mendakan aranjeunna langkung ti genep rébu taun ka pengker. Budidaya na dimimitian di Asia Tenggara sareng Afrika Kalér, antukna nyebar ka nagara-nagara anu langkung haneut.

Daging buah tina tangkal korma ngagaduhan seueur pasipatan anu seueur henteu sadarKituna, urang sumping ka dieu pikeun nyaritakeun naon manpaatna sareng naon anu tiasa aranjeunna laksanakeun pikeun anjeun.

El tanggal siga buah bentukna lonjongÉta warnana coklat, daging na panceg sareng amis sareng di jero urang mendakan tulang anu manjang. Urang tiasa mendakan spesimen dugi ka 4 séntiméter panjangna. Sakumaha urang disebatkeun, budidaya na kentel di daérah Wétan Tengah, Afrika Kalér sareng sababaraha daérah California. Sanaos ayeuna, urang tiasa mendakan aranjeunna di sababaraha tempat di dunya.

Aranjeunna sering dilebetkeun kana kelompok kacang, aranjeunna diperlakukeun sami sareng kismis atanapi aprikot garing, Nanging, tanggal tumuh sareng asak dina pepelakan éta nyalira.

Sakumaha anjeun terang, henteu ngan ukur hiji jinis tanggalÉta bakal salawasna gumantung kana jinis tangkal palem. Konon kualitas tanggal pangsaéna aya di daérah Tunisia, aranjeunna ngagaduhan kulit anu lemes, lemes sareng poék. Di sisi anu sanésna, kaping turkish Éta ogé kawéntar pisan, éta warnana langkung poék sareng langkung lemes. Akhirna, urang mendakan tanggal, ti Elche anu kualitasna saé pisan.

Kumaha meakeun kurma

  • dina asakan mediterania Éta seueur dianggo, sareng tiasa dianggo duanana dina tuangeun, salaku tuangeun utami atanapi naon waé jinis piring.
  • Sakali tulangna dikaluarkeun, urang tiasa ngeusianana ku buah garing atanapi némpelkeun kéju.
  • En Yunani sareng Turki, aranjeunna nyiapkeun éta babarengan sareng daging sareng lauk.
  • Urang tiasa mendakan cuka tanggal, tiasa dilakukeun chutney, dina bentuk pasta sareng siki pikeun produk bakery.
  • Urang kedah henteu mopohokeun éta kuncup tangkal, tina tangkal korma urang nampi jantung lontar, anu dianggo dina salad.

Pasipatan sareng manpaat tanggal

Tanggal nyayogikeun urang ngagaduhan sipat gizi anu hébat dina awak urang dina énergi nalika siang. Tanggal dicirikeun ku masihan urang seueur énergi sareng ningkatkeun suasana haté urang.

Salajengna urang ngawartosan anjeun naon kauntungan pangsaéna anu kami nampi tina tanggal.

  • Disarankeun tuang kaping dina jaman diajar atanapi nalika diperyogikeun sajumlah énergi tambahan.
  • Aranjeunna ningkatkeun kapasitas méntal sareng agility.
  • Éta mangrupikeun tuangeun anu beunghar asam amino antioksidan.
  • Gelut sapertos kieu radikal bébas.
  • Aranjeunna nyayogikeun hidrat tina karbon, kalium, fosfor, kalsium y mangsiun.
  • Ngandung asam pantothenic, perlu ngarobih gajih kana karbohidrat sareng énergi.
  • Tanggal éta ngabantosan urang pikeun maénkeun olahraga favorit urang. Éta propelan pikeun nyiptakeun massa otot.
  • Ngalawan teh stress, la kaayaan guligah sareng ngabantosan urang bobo.
  • Nyegah urang gaduh episode setrés. 
  • Éta euyeub ku serat, janten, éta ngabantosan urang gelut kabebeng. 
  • Ngabantosan ngirangan kolesterol dina getih. Éta ngandung boro gajih sareng ngabantosan ngatur tingkat.
  • Aranjeunna ningkatkeun sareng ilubiung dina pencernaan anu saé, ngagentoskeun kabebeng, nyingkahan bénsin sareng nyumbang kana henteu kéngingkeun beurat teuing.
  • Éta nyayogikeun gula penting anu masihan urang énergi. Gula alami nyaéta glukosa, fruktosa sareng sukrosa. 
  • Éta beunghar beusi, janten konsumsi na disarankeun pikeun sadayana anu ngagaduhan anémia, atanapi jalmi sepuh anu peryogi sakedik tanaga tambahan.
  • Di sisi anu sanésna, janten beunghar kalium sareng natrium pisan handap, tanggal ngabantosan ngatur sistem saraf.

Kaping

Tips pikeun ngungkulan tanggal

Tanggal gaduh umur panjang, sanaos sanés hartosna éta henteu goréng. Anjeun kedah terang kumaha nyimpen sareng ngalestarikeunna kalayan saé supados henteu buruk. Kusabab kitu, urang nyarankeun pikeun nyimpenna dina kendi kaca anu garing sareng garing, dina tempat anu henteu kakeunaan cahaya.

Sakumaha urang disebatkeun, tanggal éta beunghar sajumlah ageung nutrisi sareng mineral, sapertos kalsium, fosfor, kalium, magnesium sareng vitamin tina grup B, provitamin A, C sareng D.. Entong ragu ngenalkeun kana tuang diet anjeun pikeun tiasa nguntungkeun sadayana. Anjeun tiasa nganggo rata-rata 3 sareng 5 kaping sapoé.

Rasa aranjeunna amis, aranjeunna nyugemakeun sareng éta tiasa dikonsumsi dina diet pelangsing, tapi urang henteu kedah nyiksa sabab beunghar gula, anu sanaos nguntungkeun tiasa ngarobih ngirangan beurat awak urang. 

Sakumaha parantos anjeun tingali, kurma mangrupikeun ngeunah anu parantos didahar mang rébuan taun, buah leutik tina tangkal palem ieu tiasa dipendakan sacara praktis sadayana pasar swalayan, pasar sareng department storeNanging, kualitas na bakal bénten-bénten gumantung dimana asalna.

Milari kualitas anu pangsaéna sareng mendakan dimana tanggal anu paling anjeun resepkeun, pasti anjeun bakal mendakan anu anjeun resep sareng anu anjeun tiasa ngadamel resep anu lezat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.