Ngitung gajih awak

Upami anjeun milari ngirangan beurat badan, salah sahiji métrik anu anjeun kedah terang nyaéta kumaha ngitung gajih awak anjeun. Penting pikeun terang sabaraha otot, cai sareng gajih awak anjeun.

Dina Internét, urang mendakan seueur formula anu nyaritakeun kumaha urang tiasa terang, tapi, biasana henteu akurat teuing atanapi aranjeunna tiasa bénten-bénten ti hiji jalma ka anu sanés tanpa terang naha leres. Teras, urang carioskeun naon cara pikeun ngitung gajih samentawis anjeun.

Komposisi awak anjeun penting pisan, janten kami bakal nyaritakeun kumaha anjeun tiasa gampang ngitung persentase gajih anjeun.

Kumaha ngitung gajih awak anjeun

Turunkeun persentase gajih anjeun, dina wates minimum Séhat, anjeun bakal katingali langkung saé sacara fisik sareng raos langkung saé.

Di dieu urang bakal nyaritakeun kumaha anjeun tiasa gampang ngitungana.

Itung ku panon

Metoda anu saderhana, murah sareng sadayana tiasa ngagunakeunana. Éta henteu tiasa dipercaya sabab perkiraan, anjeun kedah ngan ukur tingali poto na sareng titenan jinis awak naon anu anjeun paling mirip.

Biompédansi listrik

Biompédansi mangrupikeun cara anu aya pikeun ngitung persentase gajih awak. Sistem ieu ngirimkeun impuls listrik alit kana awak sareng ngukur sabaraha lami pikeun aranjeunna balik.

Adonan bébas gajih gaduh langkung cai, ieu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun listrik langkung gampil, anu henteu sapertos jaringan lemak anu hargana langkung mahal. Upami anjeun ngagaduhan langkung massa otot sareng kirang gajih, dorongan listrik bakal balik gancang.

Langkung pondok waktos réspon, langkung saé urang sacara fisik.

Ieu jenis ukur dianggo salaku perkiraan sareng éta fungsina pikeun analisa naha kamajuan dilakukeun salami diét atanapi henteu. Idéalna nyaéta ngagunakeun sistem ieu sateuacan ngamimitian diét pikeun nangtoskeun sareng terang naon persentase gajih awak anu nandaan urang teras ngabandingkeun sareng kamajuan urang.

Prosedur ieu terjangkau sareng gampang dianggo, sareng éta ogé tiasa dijantenkeun alat pikeun meunteun kumaha anjeun maju. Nanging, data anu nunjukkeun ka kami sanés anu paling dipercaya sadaya.

Aya dua jinis biompédansi listrik, salah sahiji anu henteu ngukur sakujur awak, janten éta henteu masihan sadaya nilai umum tapi ngan ukur daérah-daérah anu tangtu, sapertos batang anu langkung handap. Sareng anu sanésna nyaéta skala tania, anu ngukur opat titik anu béda sahingga data anu dihasilkeun langkung dipercaya.

Caliper

Alat atanapi sistem ieu digunakeun pikeun ngukur kandel kulit, tina daérah anu béda anu urang resep pikeun ngukur. Ieu ngabantuan kami nyieun estimasi tina persentase gajih urang ngagunakeun rumus.

Salah sahiji metodeu anu paling gampang diakses sareng murah ogé dipercaya, urang ngan kedah tiasa leres ngalakukeun métrik.

Salajengna urang ngawartosan anjeun naon ari formula na, anu anjeun kedah terang pikeun ngalakukeun itungan ieu ku cara anu paling saderhana.

Dina seueur halaman internét aranjeunna nunjukkeun formula atanapi kalkulator éta pikeun ngitung persentase gajih awak, anjeun kedah nempatkeun ukuran jangkungna anjeun sareng sababaraha data deui. Kami ngahubungkeun anjeun ka kalkulator ku kituna anjeun tiasa mendakan gancang.

Kalkulator ieu pikeun ngitung persentase gajih awak, henteu seueur dianggo, dina cara anu sami sareng itungan BMI, atanapi indéks massa awak. 

Metode ieu sama sekali henteu dipercaya, éta ngan ukur ngadeukeutan urang kana kanyataan leutik yén langkung saé teu dipaliré. Nanging, hanjakalna, padika anu paling dipercaya nyaéta anu cara seuseueurna jalma henteu ngagaduhan aksés sabab mahal pisan.

Gajih awak kaleuleuwihan

Gaduh kaleuwihan gajih awak tiasa nyababkeun résiko kaséhatan urang, sareng éta henteu hartosna yén upami gaduh perséntase ageung gajih anjeunna obesitas sareng anu henteu ipis, urang mendakan jalma anu tingkat handap massa otot sareng dosis tinggi lemak bahkan nalika langsing.

Idéalna, buka a ahli gizi Sangkan aranjeunna tiasa mamatahan ka urang naon waé jinis diet anu kedah dilakukeun pikeun bentukna, salian ti éta, aranjeunna ngagaduhan mesin sareng alat anu dipercaya pikeun nunjukkeun persis jumlah gajih sareng pikeun ngendalikeun évolusi urang.

Laksanakeun olahraga sahenteuna tilu kali saminggu, pilih anu anjeun paling resep, ti mimiti leumpang, ngojay, bersepeda atanapi ngalakukeun séri di gim. Salawasna ngiringan éta sareng diet anu séhat, anu kalebet sadaya kelompok tuang pikeun nyingkahan kakurangan naon waé.

Awak kedah akumulasi gajih, atanapi dina kecap sanésna, éta kedah gaduh cadangan gajihna pikeun tetep séhat, nanging, nalika urang kaleuleuwihkeun éta, éta tiasa nyababkeun panyakit sapertos obesitas, diabetes, tinggi trigliserida, arteri clogged, kacapean, kacapean, apnea bobo, sangsara langkung nyeri haté, jsb.

Kituna, milih pikeun gaya tina hirup sehat sareng mimitian ngurus diri anjeun ayeuna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.