Naon cakar ucing?

Cakar ucing

Cakar ucing

La cakar ucing, ogé dikenal ku nami uncaria tomentosa, mangrupikeun unsur hérbal anu asalna di Peru anu didamel ku kulit tangkal sareng akar tangkal anggur. Éta parantos dianggo ti jaman kuno kusabab kauntungan anu hébat dina awak jalma.

Anjeun tiasa kéngingkeun sareng ngasupkeun cakar ucing kana tuangeun dina bentuk téh, kapsul atanapi sari. Ayeuna, anjeun kedah ngalenyepan unsur ieu dina jumlah anu leres sareng éta henteu tiasa dianggo ku ibu hamil atanapi jalma anu kaserang sababaraha sklerosis atanapi gangguan imun.

Naon cakar ucing

Nalika urang nyarioskeun cakar ucing, urang lakukeun dina a tutuwuhan naék anu asli ti Peru. Sakumaha urang nyebatkeun, éta mangrupikeun pepelakan pendakian anu batangna ipis pisan tapi jangkungna langkung ti 15 méter. Daun bujur sareng sajenis duri melengkung mangrupikeun sababaraha ciri utami kujang ucing. Sanaos éta henteu ngagaduhan dasar ilmiah, kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun salah sahiji pepelakan anu parantos dianggo mangtaun-taun, berkat sipat-sipatna sareng nyayogikeun urang kauntungan anu saé.

Mangpaat cakar ucing

Diantara sadaya manpaat anu dipiboga kujang ucing, anu utami nyaéta ningkatkeun masalah pencernaan.

  • Biasana ngalawan sagala jinis inféksi, virus, atanapi baktéri.
  • Ngabantu ngatur siklus hormonal.
  • Éta ogé cenah sampurna dina kasus asam urat atanapi asam urat.
  • Tanpa hilap éta ogé nguntungkeun pikeun diabetes.
  • Dituduhkeun pikeun kasus rematik atanapi osteoarthritis.
  • Ku jalanna waktos, urang kedah ngajagi mémori na sanaos aya perlakuan anu sanés pikeun ieu, urang tiasa teras-terasan kana solusi anu langkung alami sapertos cakar ucing.
  • Ngalawan herpes, duanana anu disebatna bayang sapertos herpes heunceut.
  • Éta bakal ngaleungitkeun nyeri otot.
  • Ngabersihan ginjal
  • Mangpaat pikeun pilek
  • Ngaleungitkeun racun.
  • Nyegah masalah kardiovaskular sareng nyegah dibentukna trombi
  • Éta ngirangan efek samping anu dihasilkeun ku pangobatan sapertos kémoterapi.
  • Bakal nyayogikeun épék detoksifikasi.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun ngirangan muriang.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun ngalawan radikal bébas.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun nyucikeun beuteung.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun nguatkeun sistim imun anjeun.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun merangan kanker. 

Mangpaat pikeun ngirangan beurat?

Cakar ucing

Cakar ucing ngagaduhan seueur manpaat sareng diantara sadayana, ngaleungitkeun racun ogé mangrupikeun salah sahiji sorotan. Janten upami urang nyandak ubar ieu salaku infus, éta tiasa ngabantosan urang langkung hampang, ngagaleuh beuteung. Éta henteu hartosna yén ngan ukur nyandak éta bakal ngajadikeun urang kaleungitan kilo, tapi urang tiasa ngagabungkeun sareng diet anu saé sareng latihan sakedik pikeun ningali hasilna.

Sipat kujang ucing

Diantara sipat dasar cakar ucing nyaéta antioksidan sareng anti anti radang, tapi ogé analgesik atanapi diuretik. Kusabab éta ngagaduhan alkaloid, polifenol atanapi fittosterol bahan aktif. Janten berkat sadayana, éta sering dianggo dina panyakit kronis sareng anti radang. Salaku tambahan, dicarioskeun yén sadaya jalma anu ngalaman pangobatan kémoterapi tiasa ngonsumsi pepelakan ieu kanggo ngirangan pangaruh tina pangobatan kasebut.

Dimana anjeun tiasa ngagaleuh 

Tutuwuhan cakar ucing

Urang tiasa mendakan cakar ucing pisan di herbalists sakumaha dina parapharmacies. Salaku tambahan, urang bakal nyayogikeun éta duanana dina kapsul sareng infusions sareng ogé dina tetes, supados sadayana tiasa milih cara anu paling raoseun kanggo nyandakana. Béda format tapi manpaat sareng kaunggulan anu sami dina masing-masing.

Kontra-indikasi

Sadaya pangubaran, naha alami atanapi henteu, kedah teras dilaksanakeun sacara moderat. Upami teu kitu, aranjeunna tiasa nyababkeun réaksi ngarugikeun. Dina hal ieu, nalika urang nyarioskeun cakar ucing, éta tiasa ngantepkeun urang birit atanapi burih anu kesel. Tapi salami urang ngagaduhan sababaraha jenis panyakit atanapi masalah kasihatan ditambihkeun, atanapi, janten henteu disarankan pikeun nyandak kuku ucing kanggo waktos anu lami.

Éta ogé henteu disarankeun pikeun jalma anu maag atanapi di bawah umur, kacuali kami sateuacanna parantos konsultasi sareng dokter anjeun. Upami anjeun pikir anjeun hamil atanapi nuju nyusuan, anjeun kedah nyéépkeun cakar ucing. Ogé dikontéksikeun pikeun jalma anu tekanan darah rendah pisan atanapi jalma anu hemofilia.

Diantara efek samping urang tiasa nyebatkeun, salian ti anu disebatkeun di luhur, dermatitis, hives atanapi alergi. Tapi urang ogé tiasa perhatoskeun lieur, getihan karét sareng kanaékan perdarahan haid. Janten sateuacan nyandak pepelakan sapertos kieu, éta perlu konsultasi sareng dokter anjeun. Upami urang ngamimitian nyandak éta sareng ngaraoskeun sababaraha masalah di luhur, urang kedah lirén nyandak na urang bakal gancang perhatoskeun pamutahiranna.

Kumaha cara nyandak cakar ucing

Candak cakar ucing

Boh bagian tina akar sareng babakan mangrupikeun dua bagéan anu paling sering dianggo nalika urang nyarioskeun anu ngonsumsi cakar ucing. Anu paling umum sareng nyaman nyaéta nyandak salaku infusion. Tapi leres anjeun ogé tiasa nyandak kana kapsul. Salawasna émut yén éta bakal pikeun waktos anu singget. Kadang-kadang éta tiasa diaburkeun kana tuangeun, tapi pastikeun langit-langit anjeun bakal nampi éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   marlene maria cenahna

    Abdi ngagaduhan psoriasis, abdi tiasa ngalakukeun terapi ozon

  2.   Kevin cenahna

    éta saé sareng éta adi lanceuk

  3.   elsie robinson cenahna

    Halo, kuring fibromyalgic sareng abdi hoyong terang upami kuring tiasa nyandak cakar ucing

  4.   beureum ngora cenahna

    éta mangrupikeun pepelakan ubar