Naon turnip

Turnip mangrupikeun sayuran anu kalebet kana kulawarga anu salib, mangrupikeun kadaharan anu bergizi pisan anu ngagaduhan walirang, uyah mineral sareng vitamin diantara unsur sanés. Anjeun tiasa ngagunakeunana pikeun nyiapkeun di dapur sareng pikeun ngubaran sababaraha panyakit anu nyerang awak anjeun.

Sayuran ieu dianggo ku seueur jalmi pikeun ngubaran panyakit anu béda sareng / atanapi panyakit sapertos peradangan umum, nyeri huntu, asma, kaayaan flu anu ngagaduhan komplikasi pulmonal, kembung beuteung, buruk awak, batuk, tiis sareng bronchitis diantarana waé.

Sababaraha jinis turnip:

  • Turnip Mayo, warnana bodas sareng bentukna buleud.
  • Turnip Base, ukuran bodas sareng sedeng.
  • Turnip Teltow, bodas sareng ukuranana leutik.
  • Turnip Stanis, éta ungu.
  • Turnip Autumn, beureum atanapi héjo sareng sedeng ukuranana.
  • Turnip Virtudes, bodas sareng manjang.

Naon turnip

turnip badag

Kami ngobrol ngeunaan sayuran milik kulawarga salib. Ogé kawanoh salaku lobak bodas atanapi héjo collard, diantara nami sanésna. Sanaos ngagaduhan seueur spésiés, anu paling dikomérsial sareng dipikaterang nyaéta anu kulitna bodas. Nekenkeun yén daérah anu nonjol atanapi daérah luhur, bakal salawasna ngagaduhan warna anu bénten, sami sareng ungu. Ieu kusabab nalika mimiti naék di bumi, panonpoé tanggung jawab ngawarnaan éta.

Sadaya variétas anu ukuranna langkung alit bakal teras-terasan pikeun dikonsumsi manusa, sedengkeun daunna dianggo ingon ingon. Disebutkeun yén lobak mangrupikeun salah sahiji katuangan anu dikonsumsi ku peradaban kuno. Boh urang Romawi boh Yunani nganggap éta ngeunah. Ieu sumebar kana waktos, dugi kadatangan kentang, anu muncul di Éropa dina abad ka-XNUMX.

Jinis turnip

jinis turnip

Diantara tipena béda lobak urang kedah disorot, anu paling dikenal atanapi anu paling sering dianggo mangtaun-taun:

  • Bola emas: Éta ngagaduhan nami ieu kusabab bentukna, ampir sampurna, buleud sareng warna konéng caang. Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal sareng ogé pangkolotna.
  • Bodas sareng wungu: Éta anu paling umum. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, éta ogé bentukna buleud dimana urang tiasa nyorot dua warna anu béda. Bodas janten salah sahiji anu utami kanggo dasar sareng ungu pikeun permukaan na.
  • Turnip Tokyo: Ukuranana langkung alit tibatan jinis-jinis sanés. Sanaos bentukna buleud, anu luhurna rata. Upami didahar atah éta ngagaduhan rasa anu amis.
  • Bola salju: Bodas mangrupikeun protagonis jinis turnip ieu. Deui, éta bakal ngagaduhan rasa anu amis sareng raos pisan.
  • Awéwé bodas: Ngan ukur diaméterna 3 inci, éta mangrupikeun jinis sanés anu pantes diperhatoskeun. Sanaos éta ngagaduhan warna bodas di sakurilingna, kami nyorot bagian luhur anu langkung cerah sareng langkung éndah.
  • Milan Beureum: Rupa-rupa anu langkung kondusif pikeun daérah anu tiis, sabab condong nolak hawa usum tiris pisan. Éta warnana beureum.
  • Siete Top: Ragam ieu béda pisan, kumargi didieu daunna protagonis sareng tiasa didahar. Aranjeunna ngagaduhan nilai gizi anu luhur sareng aranjeunna bakal sampurna, dina piring sadidinten anjeun salaku salad.
  • Palu: Dina hal ieu bentukna bakal langkung manjang sareng sempit. Tapi daging na masih bodas sareng lembut pisan.

Propiedades

Pasipatan turnip

Turnip ngabogaan perséntase tinggi vitamin C. Sareng ngan 100 gram katuangan ieu, urang bakal ngagaduhan sakitar 21 mg vitamin C sareng 20 kalori. Janten penting pisan upami urang nuju diet atanapi upami urang hoyong ngajaga beurat awak. Tapi salian ti éta, kedah disebatkeun yén daunna beunghar antioksidan, ogé nyorot vitamin sanés sapertos A atanapi K.

Diantara mineral urang kedah nyorot kalsium ogé beusi atanapi magnésium sareng tambaga. Pikeun masihan kami ide anu langkung konkrit, teraskeun sareng 100 gram produk ieu, urang bakal kéngingkeun 6 gram karbohidrat, 1 gram protéin, 2 gram serat sareng 0 gram lemak. Sedengkeun natrium bakal 67 mg sareng 5% kalsium ogé 16% beusi.

kauntungan

Mangpaat turnip

  • Hiji kauntungan tina turnip nyaéta kagunaanana dina pola dahar beurat. Kurangna kalori sareng sareng indéks serat anu luhur, penting pikeun janten protagonis dina piring anu paling séhat urang.
  • Ningkatkeun pencernaan: hatur nuhun ogé serat, ngabantuan pencernaan anu langkung saé. Maka nyingkahan masalah pencernaan atanapi gastritis, diantarana.
  • Jaga kasehatan kardio-vaskular: Kusabab éta ngandung indéks vitamin anu luhur, diantarana urang nyorot K, éta bakal sampurna pikeun ngurus jantung, nyingkahan panyakit anu biasa sami.
  • Tulang kuat: Kalsium ogé aya dina umbi. Janten terang ieu, éta bakal cocog pikeun ngajaga tulang, nyingkirkeun panyakit sapertos osteoporosis.
  • Paru-paru anu séhat: Hatur nuhun kana vitamin A, kadaharan ieu bakal ngurus paru-paru, ngajaga kasihatanana, langkung-langkung di perokok.
  • Anti sepuh: Ogé bakal ngurus kulit sareng éta bakal nyegah sepuh dini. Upami anjeun gaduh kulit garing, ieu bakal janten ubar anu saé pikeun pamitan.
  • Nyegah katarak: Kaséhatan panon ogé bakal aya dina panangan anu saé.
  • Ngalawan asma: Ieu kusabab ngagaduhan sipat anti radang, berkat gejala panyakit ieu diperjuangkeun.

Kumaha cara masak turnip

Leres pisan nalika ngeunaan masalah masak lobak éta tiasa dilakukeun ku sababaraha cara. Aya jalma anu milih nyandak éta atah sareng dina salad. Sedengkeun anu sanésna resep dipanggang atanapi dipanggang.

  • Anjeun tiasa ngalakukeun turnip tumis. Kanggo ngalakukeun ieu, urang kedah ngabersihkeun sareng mesék, ogé potong kana potongan alit atanapi potongan. Kalayan sakedik minyak sareng bawang dicincang halus, urang bakal nambihan kana panci. Kami bakal ngantunkeun aranjeunna sakitar 4 atanapi 5 menit sareng éta waé. Anjeun tiasa nambihan sakedik uyah atanapi rempah karesep anjeun.
  • Dipanggang: Dina hal ieu, urang kedah motong potongan anu langkung ageung. Kami nempatkeun aranjeunna dina grill sareng naburkeun bawang bodas dicincang ogé sakedik minyak. Sanaos urang ogé tiasa ngadamel saos teras nambihan kana turnip.
  • Anjeun tiasa ogé rendang aranjeunna kalayan halus sareng tambahkeun kana sup atanapi krim, kalayan hasilna endah.
  • Keur salads, aranjeunna ogé janten penting. Ieu dimana seueur jalma milih ngahakan éta atah sareng dicampur sareng bahan-bahan sanés anu anjeun resep, sabab éta bakal ngagabung sampurna sareng aranjeunna sadayana.
  • Salaku hiasan pikeun piring daging, aranjeunna ogé bakal menonjol pikeun rasa sareng kreativitasna.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   zaida cenahna

    Hal ieu kacida istiméwa
    saver tina dahareun ieu
    Éta ngabantosan kuring pisan pikeun diét heh

  2.   nereid cenahna

    xq disen q estaann del navo q hartosna = ??????

  3.   Jennifer_xperia cenahna

    Navo mangrupikeun sayuran anu séhat pikeun ngabantosan panyawat sapertos ...}

  4.   vasques lampu cenahna

    Halo, dina diét kuring sok tuang turnip, éta jalanna saé pisan.

  5.   Nancy cenahna

    Éta pasti yén navo kanggo diabetes