Naon bedana virus lambung sareng karacunan tuang?

Beuteung

Ngamangpaatkeun kanyataan yén kami aya di tengah usum virus lambung, kami hoyong ngabantosan anjeun ngabedakeun antara virus lambung sareng karacunan tuang. Penting pikeun terang ieu supados henteu nginféksi anggota kulawarga anu sanés atanapi henteu nginféksi diri anjeun upami éta virus atanapi waspada aranjeunna yén aranjeunna henteu kedah tuang tuangeun kulkas upami éta mabok.

Virus beuteung disababkeun ku virus anu nyerang peujit. Panularan biasana lumangsung ngalangkungan kontak sareng jalma anu katépaan atanapi ku obyék anu anjeunna keuna. Nanging, jenis virus ieu ogé tiasa ditularkeun ngalangkungan kadaharan atanapi cai anu kacemar. Pikeun bagian na, karacunan kadaharan saatos diserna katuangan anu kacemar ku organisme tepa, sapertos baktéri, virus atanapi parasit.

Gejala virus lambung muncul hiji nepi ka dua dinten saatos kakeunaan virus sareng kalebet diare, lieur sareng / atanapi utah, kram beuteung, muriang, nyeri otot, sareng nyeri sirah. The gejala karacunan tuangeun Éta tiasa muncul dina sababaraha jam dahar kadaharan anu kacemar sareng kalebet nyeri beuteung, kaleungitan napsu, diare, lieur sareng / atanapi utah, muriang, sareng kacapean.

Biasana duanana gangguan ngaleungit dina jangka waktu minimal dua dinten sareng maksimal sapuluh. Disarankeun angkat ka dokter upami gejulna tetep atanapi parah pisan, sabab éta tiasa nyababkeun komplikasi sapertos dehidrasi (disababkeun ku utah teuing sareng diare) sareng dina kasus karacunan tuang khusus tiasa fatal pikeun fétus sareng ngabalukarkeun kakurangan. ginjal upami aranjeunna disababkeun ku galur E. coli anu tangtu.

El pangobatan pikeun virus beuteung Éta diwangun ku istirahat, ngagentos cairan anu leungit, tuangeun diet anu lemes sareng nyingkahan susu, kafein, makanan lada sareng tuangeun lemak, bari kanggo pulih tina mabok hiji-hijina hal anu aya dina kakuatan urang nyaéta nyobian nginum seueur cai sareng nganjang Tingali ka dokter anjeun upami gejala parah ningali naha diperyogikeun antibiotik.

Upami anjeun curiga aya batur di lingkungan anjeun anu katerap virus lambung, hindarkeun kontak sareng aranjeunna atanapi naon waé anu aranjeunna keuna. Salaku tambahan, sering ngumbah pananganutamina sateuacan tuang sareng saatos aya di tempat umum sapertos stasiun karéta, gim, toko, sareng sajabana. Pikeun nyegah karacunan tuang, jaga tangan sareng permukaan dapur sareng parabot anjeun bersih. Ogé perhatoskeun pisan pikeun ngawétkeun tuangeun sareng masak kalayan aman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rosa Ramirez cenahna

    Abdi hoyong diinpormasi pikeun ngajaga kaséhatan anu langkung saé