Naha penting pisan yén manula angkat ka dokter gigi?

Judi Dench

Ngeunaan saperlima jalma yuswa 75 taun ka luhur henteu pernah atanapi jarang angkat ka dokter gigi, tapi penting pisan pikeun ngalakukeunana sahenteuna sataun sakali, kumargi baktéri anu nyababkeun panyakit permén karét sareng leungitna waos tiasa ningkatkeun résiko panyakit jantung koronér, érysms sareng masalah kaséhatan anu sanés.

Salaku tambahan, kasakit kronis jeung pangobatan tiasa parah kaséhatan oral, naha sababna upami aya kelompok penduduk anu teu tiasa liren angkat ka dokter gigi, nyaéta manula.

Nanging, seueur sepuh hoream indit kusabab kaganggu kamampuan kognitif; aranjeunna henteu ngartos kabutuhan pikeun nganjang ka tempat anu aranjeunna sigana bakal sangsara atanapi sieun ditinggalkeun. Teras aya ogé anu henteu cukup ponsel pikeun sumping ka kantor dokter gigi nyalira.

Akibatna nyaéta (sajaba tina ningkat résiko anu kaserang panyawat) inféksi sungut, nyeri konstan sareng kaleungitan harga diri sareng martabat. Pikeun ngeureunkeun masalah ieu, ngajantenkeun anggota kulawarga atanapi jalma anu ngurus manula sadar kumaha pentingna aranjeunna nyandak aranjeunna ka dokter gigi, hal anu sering meryogikeun seueur kasabaran dina hartos ngayakinkeun aranjeunna sadaya waktos supados henteu bangun nalika aranjeunna ngaraos nyeri sareng nuturkeun paréntah dokter gigi, tapi éta ngagaduhan hadiahna dina bentuk kahirupan anu langkung sepuh anu langkung bahagia sareng langkung saé .

oge langkung dokter gigi kedah dilatih cara ngubaran penderita sepuh, Anu tiasa nyingsieunan pikeun seueur ahli ieu sabab nampilkeun seueur masalah médis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.