Logam dina awak

Logam dina awak

Unsur kimia tangtu katelah logam penting pisan dina organisme hirup: Tutuwuhan, sato, jamur sareng baktéri. Sanaos sigana moal mungkin hirup sareng logam akur, seueur logam penting pisan pikeun kahirupan.

Éta kajantenan yén logam henteu dipendakan sapertos anu janten bagian tina metabolisme mahluk anu hirup, éta dina bentuk kation dibubarkeun dina cairan awak atanapi kaiket kana plasma atanapi protéin struktural. ¿Naon logam sareng naha éta penting pikeun awak urang?

Pentingna logam pikeun awak urang

Térmométer raksa

Logam atanapi mineral aranjeunna henteu ngan ukur aya dina tabel périodik yén urang diajar di sakola, ogé aya dina diri urang sareng ngagaduhan fungsi anu penting pisan pikeun awak urang fungsina kalayan leres.

Éta aya dina sistem tulang, dina nyiptakeun getih, dina jero sél, aranjeunna ngendalikeun detak jantung, tiasa ngatur glukosa sareng merangan radikal bébas, éta anu tanggung jawab sepuh sareng panyakit serius anu sanés.

Naon unsur-unsurna di dieumonyét maranjeunna paling penting pikeun fungsi awak urang anu leres?

Sal

Pikeun awak urang tiasa fungsina leres urang peryogi seueur zat anu kedah aya didinya. Zat dibagi kana macronutrients, sakumaha aranjeunna lemak, protéin sareng karbohidrat, Jeung mikronutrién, sapertos vitamin sareng mineral.

Kami terang sababaraha data dasar ngeunaan tuangeun, urang terang yén lamun urang tuang mantega urang ngenalkeun lemak kana awak urang, upami urang tuang steak daging, urang nyayogikeun protéin, kumaha ogé, dina sababaraha waktos, urang henteu terang naon logam atanapi vitamin anu urang anu tuang sareng anu penting pikeun kaséhatan urang.

Aya 30 unsur kimia anu dianggap penting pikeun kahirupan. Tina 30 elemen ieu, 17 nyaéta logam, 4 mangrupikeun semi logam sareng sésana henteu logam.

17 logam dianggap penting pisan pikeun kahirupan ieu di handap.

  • Sodium (Na)
  • Kalium (K)
  • Magnésium (Mg)
  • Kalsium (Ca)
  • Bungbulang (Bungbulang)
  • Beusi (Fe)
  • Séng (Zn)
  • Kadmium (Cd)
  • Kromium (Cr)
  • Tambaga (Cu)
  • Nikel (Ni)
  • Strontium (Sr)
  • Barium (Ba)
  • Vanadium (V)
  • Molibdenum (Mo)
  • Kobalt (Co)
  • Timah (Sn)

Henteu sadayana sami penting, maka kami ngawartosan naon anu saleresna diperyogikeun pikeun ngagaduhan awak anu séhat.

Calcio

Mangrupikeun mineral anu 99% salaku fosfat anu aya dina jaringan tulang. Éta ogé aya dina cairan ékstrasél sareng dina sél nyalira. Pikeun ngahontal ieu, urang kedah nganggo produk sapertos susu sareng sadaya produk susu. 

Tulisan anu aya hubunganana:
Sakumaha kalsium anu anjeun kedah candak sapoé?

Hierro

Daging beureum

Éta disebarkeun 75% dina hemoglobin, 5% myoglobin sareng 25% aya dina ati. Sésana mangrupikeun bagian tina énzim. Ngan 10% zat beusi anu urang konsumsi ngalangkungan dahareun dimetabolismena sareng nyerep. Upami urang kakurangan zat beusi urang bakal sangsara akibat anémia, pikeun nyingkahanana, urang kedah tuang daging beureum, sayuran tinangtu, kekacang, sareng buah.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan beunghar beusi

Fosfor

Éta mangrupikeun mineral kadua anu urang paling ngagaduhan dina awak. Éta kalebet kana metabolisme kalsium. Kami mendakan éta dina lauk, ati atanapi gandum.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan beunghar fosfor

magnésium

Kami mendakan éta dina tulang sareng cairan intrasélular. Pikeun ningkatkeun tingkat aranjeunna urang bakal nyandak langkung lauk, buah, séréal, sayuran daun héjoJeung sajabana

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan anu beunghar magnesium

Yodin

Penting pikeun kelenjar tiroid pikeun fungsina leres. Urang mendakanana dina lauk atanapi rumput laut.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan beunghar yodium

seng

A antioksidan super, sampurna pikeun nyegah sepuh prématur sél. Kami mendakan di kekacang, buah, daging beureum, atanapi lauk.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan beunghar séng

Natrium sareng kalium

Dua ieu aya hubunganana, kalium aya di jero sél sareng natrium tetep di luar sahingga pertukaran penting lumangsung diantara aranjeunna pikeun fungsi anu saé.

Selenium

Antioksidan alami anu tiasa dianggo babarengan sareng vitamin E.

Tambaga

Penting pikeun nyiptakeun hémoglobin sareng sél getih beureum anu saé.

Hatur nuhun kana sadaya unsur ieu, awak sareng organisme urang tetep saimbang sanajan urang henteu sadar. Ieu sababaraha hal anu paling penting.

Upami urang nyebatkeun yén urang ngagaduhan logam dina awak urang, urang mikir yén éta kacemar sareng éta tiasa bahaya. Nanging, sakumaha anu parantos urang tingali sababaraha diantarana aya mangpaatna pikeun urang sedengkeun anu sanés henteu kitu.

Kami gaduh sababaraha mamang ngeunaan kumaha logam ieu diwanohkeun kana awak, kumaha éta tiasa dileungitkeun, upami éta ngabahayakeun, jsb. Salajengna urang bakal ngajawab keraguan sahingga dina jangka panjang henteu aya anu ngalaman masalah kaséhatan kusabab logam beurat.

Logam beurat

Logam beurat Éta mangrupikeun unsur kimia anu ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang mangrupikeun bagian tina struktur sagala hal anu aya di sakuriling urang. Tina kulit bumi kana awak urang. Kami mendakan tambaga, beusi, kobalt, seng, aluminium, mangan, timbel, arsén, jst.

Masalahna timbul nalika sajumlah ageung logam ieu disimpen dina awak urang sareng nyababkeun urang diracun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kadaharan beunghar beusi

Masalah anu tiasa nyababkeun urang

Logam dina tulang

Logam beurat hésé dileungitkeun, ku sabab kitu disarankeun ati-ati pisan sareng aranjeunna sabab panyalahgunaanana tiasa nyababkeun urang nuturkeun panyakit:

  • Kanker
  • Kasakit ginjal
  • Reureuh pamekaran
  • Autisme
  • Kasakit ati
  • Panyakit otoimun
  • Alzheimer
  • Gangguan tuang
  • Abnormalitas nalika kakandungan
  • Kabagjaan

Kieu carana aranjeunna lebet kana awak urang

Logam ieu aya di sakitar urang sareng sering kali lebet kana awak urang tanpa urang nganggap aranjeunna. Cara anu paling umum nyaéta sapertos kieu:

  • Vaccinations
  • Pangobatan
  • Produk kabersihan sareng kosmétik
  • Térmométer raksa
  • Lauk biru ageung, sapertos lauk pedang, salmon, atanapi tuna
  • Bako
  • Ngaduruk bénsin
  • Péstisida

Dahareun sahingga logam ngaleungit dina awak

Ajo

Aya sababaraha ukuran anu béda pikeun logam ngaleungit sacara alami, seueur tuangeun penting pisan pikeun nyeret logam ieu sareng éta diusir sacara alami tina awak urang. Sababaraha kadaharan anu pangsaéna anu kedah diperhatoskeun nyaéta:

  • Cilantro: Hérbal ieu tradisional dianggo salaku bumbu dina seueur asakan Amérika Latin. Salah sahiji pasipatanana nyaéta janten chelator, éta ngandung seueur vitamin A sareng K anu ngabantosan pikeun ngahalangan sareng merangan logam.
  • Bawang Putih: bawang bodas nyaéta salah sahiji antibiotik alami Disarankeun pikeun ngubaran sababaraha panyakit, éta ogé olahraga sareng nyeret sagala jinis racun kaluar tina awak urang.
  • Rumput laut klorella: ngagaduhan detoksifikasi anu kuat anu ngaleungitkeun sadaya racun anu dipendakan dina jalur na. Éta kadaharan penting pikeun diubaran upami seueur logam beurat anu aya dina tés.

Upami kami parantos didiagnosis yén urang gaduh sababaraha logam ka tingkat anu langkung ageung, urang bakal nambihan suplemén kana katuangan ieu pikeun nyandak unggal dinten sahenteuna tilu bulan.

Salila debugging, efek samping sapertos nyeri, jarawat atanapi diaré. Perlu diperhatoskeun kumargi sanaos teu damang, pangubaran henteu kedah kaganggu.

Disarankeun dokter kulawarga ngawaskeun pangobatanana sareng sadaya tindakan anu dilakukeun pikeun ngaleungitkeun kaleuleuwihan logam dina awak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fernando Mémbreño cenahna

    Naon pangaruh kaleuwihan logam dina awak?

  2.   Yvette cenahna

    Inpormasi anu saé éta ngabantosan kuring pisan. hatur nuhun

  3.   Jibril cenahna

    hatur nuhun pikeun pitulung dina

  4.   ngabandingkeun cenahna

    Inpormasi anu saé

  5.   moral joc cenahna

    hatur nuhun kanggo inpormasi

  6.   Yesus cenahna

    Logam kaleuleuwihan nyababkeun kanker, telat perkembangan, karusakan ginjal, bahkan maot

  7.   Halo cenahna

    halaman anu saé ... éta ngabantuan kuring pisan hatur nuhun

  8.   ha cenahna

    Éta ogé anu nyababkeun skizofrenia, nyababkeun hipofisis pikeun nyéépkeun zat anu ngajantenkeun jalma nguping sareng ningali hal-hal anu urang, pangbagi umum, henteu tiasa salamet sabab aranjeunna nyarios, éta nyangking kanker tina sagala jinis, logam ngageter dina frékuénsi anu universal atanapi kosmis upami kuring tiasa nyarios kitu. Berkah