Lentil sareng kagunaanna

Sup lentil

nu lentil henteu ngan ukur aya seueur sumbangan gizi, tapi tiasa ogé kalebet dina rupa-rupa piring sapertos sup, rebus sareng salad; aranjeunna tiasa asak dina persiapan panas atanapi tiis atanapi bahkan sakumaha hiasan salaku gaganti kacang.

Salah sahiji ciri utami na nyaéta ayana protéin sayuran; Nyatana, kacang-kacangan mangrupikeun anu paling nyayogikeun jinis protéin pikeun sadaya sayuran, diantara anu 20 sareng 25%.

Upami anjeun nuturkeun a diet vegetarian, tiasa ngagabungkeun kacang polong ieu sareng piring sangu anu kakuatan protéinna ningkat sareng ku cara kieu ngagantikeun konsumsi daging. Disarankeun ngahakanana 3 kali saminggu.

Sejen tina seueur manpaatna nyaéta aranjeunna rendah gajih sareng rendah koléstérol, éta mangrupikeun sumber serat, kalsium, beusi sareng vitamin B-kompléks anu saé; aranjeunna ogé murah sareng gampang disiapkeun.

Béda sareng nagara sanés, Spanyol sareng India ngagaduhan macem-macem lentil warna coklat, héjo atanapi beureum sareng ukuran anu bénten anu nyayogikeun raos anu béda pikeun masing-masing tuang anu disiapkeun sareng aranjeunna. Sababaraha conto nyaéta: verdina, armuña, pardina, beluga, de Puy, Urad Dal, ratu, layung sareng kapala beureum.

Tip:

  • Upami anjeun nganggo lentil ukuran ageung anjeun kedah soak aranjeunna sapeuting sateuacan nganggo aranjeunna; lamun aranjeunna leutik ieu teu perlu.
  • Pikeun dilestarikan, perlu simpen aranjeunna dina tempat anu tiis sareng garing di mana aranjeunna henteu nampi sinar panonpoé atanapi balukar asor.
  • Panutup ogé stews disiapkeun kalayan legume ieu sabab condong nyerep bau sareng rasa tina tuangeun sanés.

sababaraha conto cybal Éta nyaéta: lentil sareng udang paella, sup lentil sareng suung sareng salad lentil sareng paprika sareng ham serrano.

Sumber: Méja Alus (Réformasi)

Gambar: Flickr


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pepo cenahna

    IEU NYAETA JEUNG SANGATNA PAMASARNA Pikeun kuring pikeun barudak miskin anu ngalakukeun hasil panilitian dina LENTEHA JEUNG FOTO PISAN EA PISING.