Kumaha carana nyepetkeun metabolisme

Cangkir kopi

Nyaho kumaha nyepetkeun métabolisme anjeun tiasa ngabantosan pisan, utamina upami anjeun gaduh metabolisme anu laun. Nalika éta henteu cekap gancang metabolisme tiasa janten halangan anu henteu ngamungkinkeun anjeun ngaleungitkeun beurat anu anjeun peryogikeun sanaos usaha anjeun.

Métabolisme mangrupikeun cara sareng meunteun awak anjeun nganggo pikeun ngarobih dahareun kana énergi sareng ngaduruk éta. Ku sabab éta mangrupakeun faktor anu nangtukeun pikeun beurat sareng lemak awak. Salaku tambahan, éta nandaan kagancangan anjeun gajih atanapi leungit beurat. Pilarian terang naon hal anu paling épéktip pikeun masihan metabolisme anjeun dorongan sahingga mimiti ngaduruk langkung seueur kalori ayeuna.

Naon sababna metabolisme anu laun?

Awéwé capé

Sakumaha anjeun parantos terang, aya metabolisme gancang sareng metabolisme laun. Éta sababna naha sababaraha jalma tiasa ngahakan sagala rupa tanpa nambahan beurat, sedengkeun anu sanés langsung merhatoskeun kaleuwihan katuangan dina pingpingna. Sareng langkung gancangna metabolisme, langkung seueur jumlah kalori anu tiasa dikonsumsi tanpa diperhatoskeun dina skala na.

Jenis kelamin, umur, sareng massa otot mangrupikeun sababaraha faktor anu mangaruhan tingkat metabolisme. Tapi peran pangpentingna dina tingkat awak anjeun ngaduruk kalori bakal dimaénkeun ku genetik.

Jalma anu ngagaduhan metabolisme lambat sering diwariskeun ti kolotna liwat génna. Metabolisme anu laun tiasa nyababkeun masalah sapertos kaleuwihan beurat sareng obesitas. Kusabab éta mangaruhan cara awak ngagunakeun énergi, Ieu mangrupikeun panyabab umum metabolisme anu laun:

  • Parobihan hormonal
  • Setrés
  • Kurangna bobo
  • Diét anu parah teuing, seueur lemak, atanapi karbohidrat rendah
  • Perawatan médis tangtu
  • Ngalangkungan tuangeun atanapi ngarobih waktos tuang sering

Hal-hal anu ngabantosan nyepetkeun metabolisme

Awéwé ngalakukeun lumpat

Sanaos kitu, aya sababaraha kabiasaan séhat anu tiasa ngabantosan anjeun nyepetkeun metabolisme anjeun. Janten upami awak anjeun lambat ngaduruk kalori anu anjeun tuang, cobian tip ieu saderhana.

Latihan latihan

Olahraga dianggap salah sahiji strategi anu pangsaéna pikeun nyepetkeun metabolisme anjeun. Ngaléngkah ngabantosan anjeun ngabakar gajih, akumulasi anu ngalambatkeun metabolisme anjeun. Éta ogé ngawangun otot, anu penting pikeun metabolisme, sabab langkung seueur otot anjeun, langkung gancang damelna.

Janten maén olahraga upami anjeun henteu acan, pastikeun ngagabungkeun latihan aérobik sareng latihan kakuatan. Upami anjeun parantos olahraga, milari cara pikeun ngenalkeun langkung seueur kagiatan fisik kana rutinitas sadidinten anjeun. Kaluar tina korsi anjeun unggal dua jam dugi ka manteng sakedik sareng ngalakukeun plank atanapi squats mangrupikeun ide anu saé.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha kéngingkeun langkung seueur tina latihan kakuatan anjeun

Inuman cai anu cekap

Metabolisme anjeun tiasa kalem upami anjeun henteu nginum cai anu cekap. Alesanna nyaéta H2O bakal mangaruhan panggunaan énergi, promosi leungitna beurat. Janten tong hilap ngajamin awak anjeun cai anu diperyogikeun unggal dinten. Sareng émut yén anjeun ogé tiasa nyayogikeun cai kana awak ngalangkungan seueur tuangeun anu séhat. Conto anu hadé nyaéta samangka.

Anggo uyah iodized

Tiroid peryogi yodium pikeun ngatur metabolisme. Mésér uyah iodized tibatan uyah biasa. Ogé, mangrupakeun ide anu saé pikeun mastikeun diet anjeun kalebet dahareun beunghar yodium, sapertos halna sareng udang.

Cangkir kopi héjo

Nginum kopi

Kafein mangrupikeun hal anu paling épéktip nalika ngamimitian mesin metabolik.. Teh ogé bakal ngahasilkeun pangaruh anu sami. Di sisi anu sanésna, kafein henteu disarankeun pikeun jalma anu kaserang panyakit tangtu. Janten parios heula sareng dokter pikeun ningali naha nginum kopi aman pikeun anjeun.

Tuang deui serat

Aya seueur karya anu nunjukkeun yén seuseueurna jalma tuang diét serat rendah. Diantara seueur manpaat tina zat ieu (anu anjeun tiasa mendakan dina seueur katuangan) nyaéta pikeun nyumbang tetep metabolisme anjeun ngajalankeun dina kapasitas pinuh.

Rambut

Ngonsumsi vitamin B, beusi sareng kalsium

Vitamin B, beusi sareng kalsium aya diantarana nutrisi anu parantos dikaitkeun kana percepatan metabolisme. Séréal sakabeh mangrupikeun sumber vitamin B, sedengkeun nalika ngeunaan zat beusi, anggap kangkung sareng kacang-kacangan sapertos kacang atanapi cépeas. Kalsium aya dina produk susu sareng sayuran sapertos brokoli atanapi buah ara.

Nyingkahan kadaharan anu anjeun teu sabar

Aya seueur jalmi anu laktosa atanapi gluten intolerant. Peradangan anu tiasa lumangsung dina peujit dina kaayaan sapertos kieu négatip bakal mangaruhan sagala rupa aspék kaséhatan, kaasup laju métabolisme. Nalika anjeun naros ka para ahli ngeunaan kumaha carana nyepetkeun métabolisme anjeun ngalangkungan tuang, aranjeunna ogé sering mamatahan ngawatesan natrium sareng pengawet, anu condong ngalobaan dina sagala rupa panganan rangkep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.