Kumaha cara nyandak kefir supados leungit beurat

Kefir nodul

Upami anjeun kedah ningkatkeun rencana tuang anjeunKefir mangrupikeun tuangeun anu pantes diperhatoskeun kusabab manpaatna anu signifikan. Anjeun tiasa ngagunakeunana salaku alternatip pikeun yogurt, contona, kusabab kandungan gula na anu langkung handap. Aya ogé seueur jalma anu nganggona salaku tepung tunggal dina salah sahiji opat atanapi lima tuangeun sadidinten.

Ngeunaan diét leungitna beurat, Dahareun anu merhatoskeun kami dina kasempetan ieu cocog sareng aranjeunna. Anjeun kedah bet dina variétas rendah gula sareng tanpa rasa anu ditambih. Saatos éta, anjeun tiasa nyobian ngasakanana di bumi ku sababaraha cara.

Naon kefir?

Kefir

Mangrupikeun produk susu. Éta didamel ku nyusahkeun susu (sapi, domba atanapi susu kambing tiasa dianggo) kalayan kefir nodul, anu diwangun ku baktéri asam laktat, ragi sareng polisakarida. Asalna inuman susu ieu perenahna di daérah Kaukasus, sanaos ayeuna tiasa dipendakan di kaseueuran supermarket - tingali dina bagian yogurt.

Beunghar protéin, vitamin B, mineral sareng baktéri anu saé, Kadaharan ieu ngagaduhan konsistén kandel. Sedengkeun pikeun rasa, éta amis tur haseum (langkung kuat tibatan yoghurt normal). Sababaraha rada cekap. Kusabab vérsi buahna tiasa ngandung sababaraha sendok gula per porsi, langkung saé pikeun milih anu biasa. Anjeun tiasa nyandak nyalira atanapi nambihan kana smoothies sareng salad anjeun.

kauntungan

Pangambung

Kualitas probiotik (ngaleungitkeun yoghurt normal) disababkeun ku éta, diinfus ku kefir nodul. Kucara kieu, mantuan ngajaga kasaimbangan baktéri peujit, ogé ngubaran diaré sareng sindrom bowel anu ambek.

Bakteri na anu saé ngirangan kembung, ngamajukeun kamampuan peujit pikeun mindahkeun sareng nawiskeun kahampangan tina burih anu kesel. Beda sareng baktéri sareng ragi dina yogurt, anu dina inuman ieu tiasa tetep aya dina saluran pencernaan salami waktos anu lami.

Éta ogé parantos dikaitkeun sareng manpaat pikeun éksim, setrés, hiperténsi, koléstérol tinggi, diabetes, peradangan sareng kanker. Nanging, langkung seueur panilitian anu diperyogikeun pikeun ieu.

Kusabab probiotik na, kefir ogé tiasa ngabantosan ngubaran sareng nyegah inféksi saluran kemih. Kitu ogé, seueur jalma anu teu intoleransi laktosa tiasa nyandak éta kusabab éta nganggo laktosa pikeun ngahasilkeun asam laktat, anu tanggel waler pikeun sabagéan ageung kaasamanna.

Cai kefir

Cai kefir

Kefir cai henteu susu, anu ngabantosan raos langkung lemes sareng langkung tékstur dibandingkeun sareng kefir susu. Disarankeun pikeun vegan, ogé ngajaga garis.

Naha anjeun kedah ngirangan beurat? Kefir cai tiasa ngabantosan anjeun tiasa motong sababaraha kalori tina diét. Anjeun tiasa kéngingkeun alternatip tanpa gula pikeun inuman lemes biasa anjeun ku nambihan cai hérang..

Upami anjeun langkung resep nginum éta nyalira, pastikeun éta kirang gula. Anjeun tiasa nambihan rasa di bumi ngalangkungan buah, bumbu sareng rempah. Di sisi anu sanésna, susu sayuran tiasa ditambih kanggo nyiapkeun kéfir susu bébas susu.

Sapi kefir

Susu sapi

Kefir sapi pakait sareng kefir susu. Susu sapi paling seueur dikonsumsi di Kulon. Jumlah ageung variétas ngagambarkeun kaunggulan tibatan sésana, saprak tiasa langkung cocog pikeun karesep pribadi tibatan kefir susu anu sanés.

Perhatoskeun yén susu sapi nyayogikeun seueur nutrisi, kalebet seueur asam amino ésénsial anu tetep dina produk akhir. Anjeun tiasa ngadamel kefir buatan bumi nganggo susu sapi, ogé jinis naon waé. Kefir nodul kedah direndem dina susu salami minimal 24 jam. Inténsitas rasa na ningkat nalika prosés fermentasi teras-terasan.

Anjeun tiasa nganggo kefir sapi atanapi susu anu sanés kanggo ngagentos bahan sapertos mantega, krim haseum sareng tangtosna yoghurt dina resep karesep anjeun pikeun barang anu dipanggang, kentang tumbuk sareng sup. Hasilna mangrupikeun tuangeun langkung bergizi kalayan seueur manpaat kefir.

Embe kefir

Susu embe

Susu embe dianggap salah sahiji anu pang saé pikeun nyiapkeun kefir. Kauntungannana diantarana susu susu domba langkung ditoleransi tibatan susu sapi. Tanda anu saé pikeun hal ieu nyaéta kacenderungan pikeun ngahasilkeun kirang krim permukaan. Kualitas ieu ogé ngabantosan ngahasilkeun kefir susu anu langkung saé. Nanging, rasa na langkung kuat, hal anu tiasa ditingali salaku kontra ku sababaraha sareng salaku pro ku anu sanés. Sapertos sadayana, ieu ogé gumantung kana karesep pribadi.

Naha anjeun bet ka kefir sapi atanapi kéfir kambing, anu penting pikeun kéngingkeun manpaat anu pangsaéna tina kefir, numutkeun para ahli, nyaéta susu anu digunakeun nyaéta organik sareng kualitas luhur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.