Anesthesia alami, Cengkéh

cengkéh

Dina ubar alami teh Cengkéh éta nempatan tempat anu teu lami, sapertos anesthesia alami, anu seueur diterapkeun khususna dina nyeri waos, sabab upami disimpen dina huntu anu kajantenan, éta bakal ngirangan nyeri.

Sanyawa kimia anu aya diantarana nyaéta anu dianggo ku dokter gigi anu nganggo ekstrak cengkéh sabab ngagaduhan minyak volat anu dikenal salaku "eugenol", Anu masihan sipat anestesi na.

Tapi kautamaan na pikeun kaséhatan henteu liren di dinya, sabab ngagaduhan sipat ubar anu luar biasa ngeunaan sistem pencernaan, anu seueur dianggo dina ubar Cina pikeun sagala rupa masalah anu aya hubunganana sareng pencernaan, ngagambarkeun aperitif anu saé, nyaéta ngarangsang napsu , hal anu penting pisan dina jalma anu ngayakinkeun.

Éta antispasmodic, kaayaan anu mendasar pikeun kasus panyawat lambung anu biasa di barudak, éta ngendalikeun rasa lieur, utah sareng anti parasit.

Anu paling dikenal di dunya kuliner pikeun panyawat sareng sipat pengawetna, cengkéh ngagambarkeun langkung ti ngan ukur rempah, sabab mangrupikeun harta anu leres pikeun nutrisi sareng kaséhatan.

Pasipatan cengkéh

Cengkéh gaduh sababaraha sipat anu kedah diperhatoskeun:

  • Nyegah masalah kardiovaskular: Hatur nuhun kana bahan bintang na, eugenol, éta ngabantosan urang nyegah panyakit jantung anu tangtu.
  • Éta anti radang sareng nurunkeun gula getih.
  • Es beunghar ku vitamin K, E atanapi C sareng Omega 3 sapertos dina mineral. Magnésium, kalium, sareng kalsium ogé aya di jerona. Henteu hilap vitamin B1, B2, B3 sareng B5
  • Éta pisan pencernaan na nyegah ngabareuhan ogé ngaduruk. Nyegah lieur sareng utah.
  • Ngurangan teh nyeri huntu upami dijantenkeun obat kumur. Dina cara nu sami, éta bakal ngurus napas sareng ngajagi urang tina maag sungut.
  • Ngaleungitkeun nyeri sirah

Cengkéh kanggo naon?

Cengkéh pikeun ngirangan beurat awak

  • Éta sampurna pikeun mupus jalan napas nalika urang tiis atanapi tiris.
  • Ogé dianggo pikeun ngubaran inféksi jinis heunceut tertentu.
  • Ku ngagaduhan sipat analgesik éta dituduhkeun ngalawan nyeri. Diantarana, nyeri huntu anu sok ngaganggu.
  • Dina cara anu sami, éta ogé ngajagi sungut, nyegah napas anu goréng sareng ngurus permén karét.
  • Sampurna sampurna pikeun ngalawan jamur sapertos suku atlit.
  • Pikeun sadayana jalma anu lieur nalika ngumbara, aranjeunna tiasa nyandak infus anu ngandung séndok cengkéh.
  • Éta ogé pilihan anu sampurna pikeun mopohokeun reungit.
  • Deui, kapasitas sedatif na idéal ngalawan insomnia.
  • Merangan tatu kulit.
  • Ngaleungitkeun wasir.
  • Éta nyegah karontokan rambut, sabab éta bakal nguatkeun serat rambut.

Naha éta ngagaduhan sipat afrodisiak?

Leres, cengkéh mangrupikeun rempah anu dicirikeun salaku afrodisiak. Nya éta bakal ngarangsang napsu séks. Salaku tambahan, dina hal ieu disebut yén cengkéh mangrupakeun sekutu anu alus pikeun kasuburan, ningkatkeun sareng ningkatkeun éta. Hal ieu disarankeun pisan pikeun anu ngagaduhan masalah degdegan. Sacara gurat badag, urang tiasa nyarios yén anjeunna ngagaduhan sipat érotis ieu ogé merangsang.

Mangpaat pikeun ngirangan beurat?

Cengkéh dipaké dina seueur resep masak. Kaleresan aya seueur pisan manpaat anu ogé kedah disebatkeun yén bieu teu ngagaduhan kalori. Anu ngajantenkeun sampurna pikeun nambihan diét penurunan beurat badan. Mangrupikeun cara anu sampurna pikeun nyepetkeun metabolisme urang sareng ngatur pencernaan. Utamana nalika urang nginum éta, anjeun ngan ukur butuh kulub hiji liter cai kalayan tilu iteuk kayu manis sareng sakeupeul cengkéh. Anjeun bakal ngantep éta cicing sababaraha dinten teras saring.

Mangpaat nyapih cengkéh

Kusabab éta sanés ngan ukur masalah nyandak kana usum tuang atanapi, dina sababaraha rupa infusions. The nyapek cengkéh Éta ogé nyayogikeun urang sareng sababaraha manpaat anu kedah diperhatoskeun.

  • Ku nyapih cengkéh, anjeun bakal nguntungkeun permén karét ogé nyésakeun halitosis.
  • Éta bakal ningkatkeun pencernaan sabab mangrupakeun cara anu sampurna pikeun ngarangsang sékrési énzim pencernaan. Janten urang bakal pamit ka gas.
  • Disarankeun nyapek cengkéh sateuacan hubungan séks. Éta kabiasaan anu seueur dianggo di bagéan India.
  • Kira-kira 15 menit sareng sateuacan tuang, disarankan pikeun nyapek cengkéh pikeun maéhan baktéri.
  • Nalika urang nyeri tikoro, anu disababkeun ku tiris, urang kedah ngagaduhan kuku jinis ieu dina panangan.

Kontra cengkéh 

Mangpaat cengkéh

Sanaos gaduh seueur manpaat, sakumaha anu parantos kami mairan, urang ogé kedah nyarioskeun indikasi kontradiksi. Aranjeunna henteu disarankan pikeun sadaya jalma anu ngagaduhan sababaraha jinis masalah kaséhatan sapertos panyakit atanapi masalah dina ati ogé burih: maag atanapi sindrom bowel anu ambek. Ogé teu disarankeun pikeun awéwé anu hamil atanapi tiasa hamil. atanapi nalika période laktat.

Anjeun moal nyandak cengkéh upami anjeun ngagaduhan nanaon alergi engapan. Di sisi anu sanésna, pikeun jalma anu teu ngagaduhan panyakit naon waé, aranjeunna tiasa nyandak rempah ieu tapi sok di moderasi. Kusabab upami urang nyalahgunakeun komponénna, tibatan mawa kauntungan, éta sabalikna. Émut yén upami kuantitas penting, frékuénsi henteu jauh katinggaleun. Urang kedah henteu nyandak aranjeunna kanggo waktos anu lami kumargi éta tiasa nyababkeun sababaraha jinis alergi atanapi mabok.

Kumaha cara nyandak cengkéh

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, dina bentuk inuman éta mangrupikeun salah sahiji pilihan anu hébat. Upami anjeun hoyong ngahontal hasil anu saé nalika kaleungitan beurat, anjeun tiasa nginum gelas sapoé salaku infus sareng énjing. Urang kedah ulah kaleuleuwihi, sabab éta ngagaduhan dosis tinggi eugenol sareng métil salicitate, nyaéta anu nyayogikeun manpaat analgesik. Kusabab kitu, urang kedah salawasna ati-ati. Upami urang parantos nyarios gelas salaku infus, ayeuna urang nyaritakeun yén ku kirang ti sakeupeul éta sampurna pikeun nambihan tuangeun. Kusabab salawasna sareng sakedik kuantitas kami bakal ngaleoskeun sipat hébat na.

Dimana ngagaleuh cengkéh

Gampang pisan mendakan céngék. Kusabab sadayana pasar swalayan anu urang terang, payu. Boh dina kendi boh dina bungkus leutik pikeun konservasi anu langkung saé. Aya ogé anu sayogi toko online Aranjeunna ngajual produk dina seueur. Tapi tanpa diragukeun, sadayana bakal nyayogikeun manpaat sareng pasipatan anu parantos kami sebatkeun, éta ngan ukur tiasa bénten-bénten sakedik harga tina hiji pendirian ka anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   RsotoU cenahna

    Kuring parantos nyobian salaku ubar keur ngabius sareng tiasa dianggo kalayan saé.

  2.   Elia Linares Osorio cenahna

    Halo, Abdi hoyong terang kumaha atanapi naon prosedur pikeun nganggo kuku salaku bius di tukang. Nuhun !!

  3.   Alan Huaman Dagger cenahna

    Dinten ieu kuring ngalaman nyeri huntu anu kuring henteu pernah ngalaman, dina 28 taun umur kuring, ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring butuh milarian anu matak tenang, janten kuring milari ubar bumi pikeun nyeri huntu, sareng anu mimiti anu kaluar nyaéta spésiés anu saé ieu. Sareng nyandak sipat kaséhatan anu sanés anu sanésna kuring kagum ku hal anu alit ieu ... ku ieu kuring nampi pelajaran anu saé: sakalian urang ngagaduhan hal-hal anu berharga di sakitar urang, tapi kusabab kurangna élmu kami pikir yén kami teu gaduh nanaon sareng sami sareng anu ngemis.

  4.   EHP cenahna

    Saé pisan, éta ningkatkeun nyeri huntu ampir langsung ... ayeuna kuring ngalaman ... Hatur nuhun.

  5.   Emildo cenahna

    Kumaha kuring nimba ekstrak cengkéh?

  6.   fede cenahna

    Halo, kumaha anjeun ASE ubar keur ngabijilkeun imah pikeun ngagentos nyeri huntu?

  7.   fede cenahna

    Abdi hoyong terang resep homemade naon anu tiasa kuring anggo pikeun meredih nyeri waos