Dalapan kauntungan tomat céri

Tomat céri

Tomat céri mangrupikeun tuangeun anu pikaresepeun pisan. Umumna langkung amis tibatan tomat anu langkung ageung, asupan na ngagambarkeun seueur manpaat kaséhatan. Salaku tambahan, anjeun tiasa mendakan éta di supermarket anjeun sapanjang taun.

Bahan anu serbaguna pisan, jinis tomat ieu bakal nyayogikeun rasa anu hadé pikeun daging, lauk, salad sareng pasta. Salaku tambahan bakal ngabantosan anjeun nyiptakeun piring anu séhat sareng séhat, sapertos roti bakar atanapi sate. Aya seueur alesan pikeun resep dahareun anu saé ieu.

Naon tomat céri?

Salad tomat céri

Éta tomat miniatur, polos tur saderhana. Éta tiasa saageung ujung jempol, sedengkeun ukuran maksimum anu aranjeunna ngahontal nyaéta bola golf. Gampang didahar pisan, sanaos ukuranana alit, éta mangrupikeun tuangeun anu raoseun pisan sareng ngandung gisi.

Hadir di kaseueuran supermarket, tomat ieu ngahutang namina dina basa Inggris siga siga céri. Nanging, éta henteu salawasna sakumaha buleud sareng beureum sapertos kieu. Anjeun tiasa mendakanana dina seueur bentuk sareng warna sanés, tapi tetep ngajaga tampilan anu pikaresepeun éta. Sesuatu anu kanyataan yén aranjeunna siap tuang kalayan raoseun dina sakedik nyumbang seueur (nyalira atanapi nganggo sakedik minyak sareng uyah).

Pasipatan tomat céri

Tomat céri manjang

Kusabab aranjeunna langkung alit, anjeun panginten panginten aranjeunna henteu bergizi sapertos tomat biasa. Tapi henteu sapertos kitu. Kanyataanna, sacara gizi, tomat céri teu kedah meri ka lanceuk-lanceukna.

Nalika ngeunaan vitamin, kalebet éta dina diet anjeun ngajamin a dosis poean anu saé pikeun vitamin A, C sareng K.. Kontribusi vitamin kelompok B na ogé pikaresepeun, sakumaha ogé pikeun vitamin B6 sareng B9. Anjeun tiasa terang anu terakhir ku nami anu sanésna: asam folat.

Perhatoskeun, salian ti vitamin, tomat céri ogé jumlah kalium sareng mangan anu pikaresepeun disababkeun ku éta. Dina jumlah anu langkung alit, kadaharan ieu ogé nyayogikeun mineral sanés, kalebet kalsium, beusi sareng séng.

Kalori tomat céri

Ukur beuteung

Seueur jalma kedah tetep jaga jumlah kalori dina diétna. Upami anjeun salah sahijina, anjeun bakal resep terang éta tomat céri mangrupikeun tuangeun kalori anu handap sareng ngandung boro gajih. 100 gram tomat céri ngan ukur nyayogikeun 18 kalori, jumlah anu peryogi sakedik waktos kanggo ngaleungitkeun upami anjeun olahraga.

Upami urang ngagabungkeun asupan kalori na handap sareng seueur kagunaan, rasa sareng pasipatanana, henteu heran yén éta dianggap hiji pilihan anu saé pikeun diet penurunan beurat badan, ogé pikeun nyiapkeun sagala jinis piring anu ngeunah sareng séhat.

Ragam

Variétas tomat céri

Rupa-rupa tomat céri anu paling sering, sareng anu biasana dipatalikeun, nyaéta beureum sareng buleud. Nanging, sakumaha anu tiasa ditingali di kaseueuran supermarket, kadaharan ieu tiasa nyandak seueur bentuk sareng warna sanés sajaba ti éta.

Salian ti anu beureum, tomat céri sayogi dina warna sanés, kalebet héjo, konéng, hideung semu beureum, sareng jeruk. Aya sababaraha rupa, sareng anu langkung penting, kadar rasa amis sareng kaasaman béda dina masing-masing. Sababaraha, sapertos konéng bentukna pir, cocog pikeun jalma anu teu tahan kaasaman tomat ageung.

Unggal rupa bakal ngabantosan anjeun pikeun masihan béda pikeun piring anjeun. Kucara kieu, mangrupakeun ide anu saé pikeun ngalakukeun panilitian pikeun milari anu mana anu mangrupakeun galur anu anjeun pikaresep. Sareng kumaha anjeun resep aranjeunna pangsaéna nalika nempatkeun kana sungut anjeun (atah, anggang, garing ...).

Naon sumbangan tomat céri?

Tomat céri

Sapertos tomat ageung, tomat céri gaduh seueur vitamin sareng mineral, tapi hususna diapresiasi pikeun kontribusina lycopene. Éta jawab warna beureum na sareng dianggap salah sahiji antioksidan alami anu paling kuat. Senyawa ieu aya dina dahareun anu merhatikeun urang dina kasempetan ieu parantos dikaitkeun kana kaunggulan anu penting. Lycopene bakal ngirangan résiko kangker, ogé panyakit jantung.

Sedengkeun pikeun komposisi nutrisi tomat céri, jumlah kalori, protéin, karbohidrat sareng serat (per 100 gram tuangeun) sapertos kieu:

  • 18 kalori
  • 0.88 g protéin
  • 4 g karbohidrat
  • 1 g serat

Mangpaat tomat céri

Awak lalaki

Kaasup tomat céri dina diet anjeun parantos dikaitkeun kana rupa-rupa manpaat kaséhatan. Ieu mangrupikeun dalapan kauntungan anu disababkeun ku tomat céri. Peryogi dicatet yén, sapertos sadaya pangan, perlu tuangeun saimbang pikeun nguntungkeun sadaya hartana:

  1. Telatna sepuh
  2. Ngabantosan ngirangan beurat awak
  3. Ngatur tingkat koléstérol
  4. Ngaleungitkeun kahariwang
  5. Ngurangan résiko kanker sareng panyakit jantung
  6. Ngirangan kuriling pinggang
  7. Ngajaga kulit, tulang sareng rambut dina kaayaan anu saé
  8. Nyegah masalah anu aya hubunganana

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.