Mangpaat seueur persimmon persimon

khaki muka

Urang mendakan sababaraha jinis kesemek ayeuna, nanging, dinten ieu anu ngagaduhan masalah pikeun urang nyaéta khaki Persimon. Éta nami anu dikenalkeun kesemek, anu ngagaduhan pulp anu keras sareng beureum, buah-buahan ieu tumuh sareng mangrupikeun aliran asal dina Ribera del Xúquer.

Kesemek atanapi kaki mangrupikeun hiji spésiés tangkal buah anu gaduh nami ilmiah na Némbak khaki. Éta parantos dibudidayakan ti saprak abad ka-XNUMX di Cina sareng Jepang, nanging, dina pertengahan abad ka-XNUMX rupa-rupa Rojo Brillante ieu muncul sacara spontan di daérah Valencia di Ribera del Xúquer.  

persimmon asak

Pikeun ngabédakeun béda-béda jinis kesemek urang ngan ukur kedah niténan bubur, upami pulpna lemes sareng langkung kentel nya éta khaki Palasik, buah anu biasana didahar sareng séndok téh, sedengkeun anu bénten-bénten sesah mangrupikeun kesemek Persimon, anu tiasa diteukteuk sareng dikupas sapertos apel sareng ngagaduhan rasa anu sami sareng klasik.

Aranjeunna saéstuna buah anu sami, hiji-hijina bédana nyaéta titik kematangan. Palasik dipanén asak, sedengkeun el kesemekón dikumpulkeun semi déwasa. Anu terakhir ngaliwat prosés pikeun nyingkahan astringency kusabab buah ieu sateuacan ngahontal titik kematangan na astringen pisan sahingga teu cocog pikeun dikonsumsi.

Persimmon Persimon nembongan dina usum gugur, buah anu nikmat anu nyayogikeun manpaat kaséhatan anu hébat. Éta ngagaduhan warna jeruk, rasa na pikaresepeun pisan sareng ukuranana tomat. Disarankeun pikeun jalma anu ngagaduhan tekanan darah tinggi atanapi koléstérol tinggi.

Pasipatan persimón persimmon

tangkal kesemek

Éta mangrupikeun tuangeun anu beunghar ku vitamin, mineral sareng serat. Numutkeun kana piramida tuang anu disarankeun, éta penting pisan meakeun 3 buah buah sapoé sareng sahenteuna 5 sayuran atanapi sayuran unggal dinten. Persimmon mangrupikeun buah sareng konsumsi na disarankeun pisan, sanaos dina sadaya kasus, urang henteu kedah nyalahgunakeun tuangeun, kumaha manpaatna sareng séhat pikeun urang.

Persimmon bénten sareng bubuahan anu sanés kumargi sampurna pikeun ngubaran sababaraha masalah kaséhatan, berkat eusina vitamin, mineral sareng serat.

  • Sembelit sareng birit: cocog pikeun ngubaran kadang-kadang sembelit sareng pikeun ngeureunkeun diare, ieu disababkeun pektin, mucilage sareng tanin. Persimmon asak disarankeun pikeun ngubaran kabebeng, sareng kesemek keras pikeun ngubaran diare berkat kaayaan astringen na.
  • Hiperténsi artéri: éta beunghar kalium sareng ngandung kadar natrium anu handap pikeun alesan ieu, disarankeun pisan pikeun anu henteu kedah nyéépkeun seueur uyah.
  • Koléstérol tinggi: Buah umumna ngabantosan tingkat koléstérol anu saé, sareng persimmon khususna ogé bajoang pikeun nurunkeun koléstérol goréng sareng ningkatkeun koléstérol anu saé

Persimmon éta euyeub ku vitamin A, C sareng B1 sareng B2. Sing saha jalma anu henteu sabar kana jeruk atanapi cabé ogé tiasa nambihan langkung seueur panyawat kana dietna pikeun ngajaga vitamin ieu dina jumlah anu saé.

Naha persimmon persimmon ngajantenkeun anjeun gendut?

Persimmon dicirikeun ku janten antioksidan, éta nyegah urang sangsara panyakit sapertos kanker, sajaba ti éta, éta bakal ngurus sepuh prématur sél sareng masalah kulit.

Seueur jalma mikir yén buah ngagaduhan gula nyalira, fruktosa tiasa ngajantenkeun urang gendut sareng hal anu sami tiasa kajadian sareng persimmon. Nanging, kesemek teuing amis sareng beunghar henteu janten gajih.

Nanging, éta mangrupikeun tuangeun anu séhat, éta jaga diét urang sareng éta ngan ukur ngagaduhan 70 kalori per 100 gram buah.

Dibandingkeun sareng buah-buahan anu sanés urang bakal nyarios yén éta henteu ngajantenkeun urang gendutNaon deui, éta ngabantuan urang ngirangan beurat kusabab berkat rasa amis, tékstur sareng rasa na ngajantenkeun urang nyingkahan snacking antara tuangeun sareng ngonsumsi produk anu henteu séhat.

Budidaya kesemek persimmon   kesemek kalayan salju

Tangkal kesemek ngembang lalaunan nalika ngora, éta tiasa ngahontal jangkungna dugi ka 10 atanapi 12 méter. Kembangna némbongan engké dibanding tangkal buah anu sanésna langkung tahan tina ibun. Urang kedah nekenkeun yén buah sanés buahna, sanaos kami anggap sapertos kitu, éta dikumpulkeun dina Oktober, ku sabab éta kami nyarios yén éta mangrupikeun buah gugur.

Di tengah usum semi, upami cuacana saé, kembang persimmon anu mimiti mimiti muncul.

Kai tina batangna rapuh, aspek anu tiasa janten masalah kusabab tangkal ieu tiasa ngahasilkeun kaleuleuwihan buah sareng upami dahan na lemah aranjeunna tiasa rusak kusabab beurat na. Upami dahan rusak, anjeun tiasa ngalaan diri jamur sareng serangga. Melak tangkal henteu nungtut pisan sareng adaptasi kana iklim Tengah. Ku alatan éta, upami anjeun mikir melak tangkal anu masihan buah, anjeun tiasa milih pikeun kesemek, éta moal nguciwakeun anjeun.

Kalori persimmon persimmon

dipelak kesemek

Persimmons pisan bergizi, nyayogikeun karbohidrat dina bentuk glukosa sareng fruktosa, éta rendah gajih sareng protéin.

Ngandung vitamin A, C sareng mineral sapertos kalsium, beusi, fosfor, kalium, natrium, sareng magnésium. Mangrupikeun pilihan anu saé pikeun dikonsumsi di tengah énjing pikeun maéhan bug éta.

Éta ogé ngandung karoten sareng cryptoxanthin anu janten vitamin A sareng C dina peujit leutik. Serat leyur anjeun gaduh éta beuteung sareng pektin, ni'mat transit usus.

Ngalawan panyakit degeneratif Hatur nuhun kana kandungan antioksidan anu luhur, disarankeun dina kasus diaré, kolitis. Éta resep visi anu saé sareng kamekaran sareng kamekaran tulang urang.

Nilai gizi per 100 gram:

Kalori: 65,6 kcal

Karbohidrat: 16 g

Serat tuangeun: 1,6 g

Kalium: 190 mg

Magnésium: 9,5 mh

Pro-Vitamin A: 158,3 g

Vitamin C: 16 mg

Asam folat: 7 µg

Kumaha asakna persimmon

kembang kesemek

Persimón persimmon mangrupikeun hiji kesemek anu parantos dipanén sateuacan waktosna, sateuacan parantos asak. Hal ieu ngajadikeun bubur na tangguh sareng mesék sareng diteukteuk siga anu tomat atanapi apel. Sateuacan asak kesemek, éta kedah diperhatoskeun yén éta astringen pisan sareng henteu cocog pikeun dikonsumsi, janten, éta kedah ngalangkungan prosés supados cocog.

Sanaos panginten urang rumit, éta saderhana. Sacara tradisional éta kahontal bungkus bungbuahan dina kertas sareng ngantepkeun kana panonpoé pikeun ngahontal konsentrasi étilén anu langkung luhur, zat anu nyegah astringency.

Sacara komérsial titik sampurna na kahontal dina Kamar kalayan suhu 20º kalayan suasana anu dikontrol Éta ngandung konsentrasi 5.000 ppm étanol, sareng kalembaban 90%.

Upami urang hoyong déwasa di bumi, anu idéal nyaéta ngantepkeun dina kotak sareng buah-buahan sanés anu ngaleupaskeun éténaAnjeunna, sapertos apel, pir atanapi pisang.

Kumaha anjeun tuang kesemek

kumaha tuangeun kesemek

Persimon nyaeta buah anu ngeunah, manis pisanÉta henteu nganggo bonbon sareng tekstur lemes pisan. Éta tiasa dianggo dina keureut pikeun salat atanapi dessert. Urang tiasa ngubaranana sapertos apel.

Biasana dikonsumsi salaku buah seger. Gumantung kana rupa-rupa urang bakal mendakan Klasik, anu nawiskeun kami bubur anu langkung amis sareng lemes anu tiasa urang konsumsi nganggo séndok. Sedengkeun versi Persimón dikupas sareng didahar sapertos buah sanés.

Cara séjén pikeun meakeunana nyaéta garing, éta tiasa janten bagian tina muih, muih atanapi puding. Tiasa beres jam atanapi roti persimmon.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pilar cenahna

    Hiji-hijina hal éta nyaéta kuring henteu terang naha perlu didahar nganggo kulit atanapi tanpa kulit, kakis éta. Hatur nuhun pisan, upami aya anu ngajawab kuring.

  2.   Javier Varela cenahna

    Kalayan kulit

  3.   yesus ayala peña cenahna

    éta didahar sareng sadayana sareng kulit, siga anu apel ...

  4.   Pilar Martin-lintah cenahna

    Éta raos ku kulit sareng dikupas, diiris ipis sareng sirop sakedik saé

  5.   Maria orellana cenahna

    Kuring henteu terang buah ieu tapi kuring resep sareng sadaya pasipatan éta ngagaduhan seueur, kuring sok mesék tapi abdi badé nyobian kalayan kulit

  6.   Luisa cenahna

    Iraha waktuna melak persimmons dina pot?