Kacang: manpaat sareng kontéksipikasi

Kacang

El Kacang atanapi groundnut mangrupikeun salah sahiji kacang anu paling seueur dikonsumsi di dunya, kumargi dianggo pikeun ngadamel produk anu bénten-bénten anu janten bagian tina nutrisi ayeuna, mimitian ti minyak, mentega, manisan, pastry, sareng sajabana, kalayan sajumlah ageung manpaat, tapi ogé kalayan kontéksipikasi anu tangtu.

Kacang atanapi kacang éta beunghar antioksidan sapertos vitamin E, mangan sareng resveratrol, antioksidan fenolik anu ogé aya dina anggur, anu tiasa nyegah kacilakaan serebrovaskular sareng kanker usus besar, diantara sajumlah seueur panyakit.

Nyiksa kacang teu disarankeun pikeun awéwé anu hamil, Kusabab asupan ageung tiasa nyababkeun wabah alergi anu tiasa mangaruhan fétus. Di sisi anu sanésna, kacang tiasa sangsara tina jamur, sanaos henteu umum sareng kirang upami anu urang konsumsi anu dipésér di supermarket.

Manpaat kacang

manpaat tina kacang

Naon manpaatna tina kacang? Sanaos ngagaduhan reputasi anu goréng kacang tiasa ngabantosan ngirangan kadar kolesterol goréng, sajaba éta, sampurna pikeun nyugemakeun napsu urang sareng naékéun sumanget urang.

Éta seueur nutrisi anu nguntungkeun pikeun awak Nanging, éta kedah dikonsumsi sacara moderat kumargi éta mangrupikeun tuangeun anu seueur kalori. Upami éta diwanohkeun sakedik kana diet urang, urang bakal langkung séhat. Ieu daptar sadaya manpaat kacang:

  • Nulungan koléstérol handap: nurunkeun jumlah koléstérol goréng sareng ningkatkeun anu saé. Ieu kajantenan kusabab ngagaduhan gajih mono-unsaturated sapertos asam oleat anu nyegah panyawat jantung koronér.
  • Masihan dorongan dina tahap kamekaran sareng pamekaran: éta euyeub pisan ku protéin sareng asam amino anu saé pikeun tumuh sareng kamekaran awak manusa.
  • Nyayogikeun seueur énergi: Éta beunghar vitamin antioksidan, nutrisi sareng mineral, disarankeun pikeun atlit.
  • Ngurus lambung sareng jaga kanker beuteung bobo: Polifenol anu urang kéngingkeun tina kacang gaduh kamampuan pikeun ngirangan résiko kanker lambung ku ngirangan produksi karsinogenik nitroso-amés.
  • Ngurangan résiko kaserang panyakit jantung, Alzheimer atanapi rupa-rupa inféksi: Ieu kajantenan kusabab antioksidan utama, resveratrol, anu ngurus anu nyandak éta.
  • Ngajaga kulit: kacang boga vitamin E, vitamin anu paduli kana sél mémbran mukosa kulit. Radikal bébas dijauhkeun sareng kulit urang tetep ngora langkung lami.
  • Ngandung seueur vitamin: Vitamin kompléks B, niasin, thiamine, riboflavin, vitamin B6, B9 sareng seueur deui.
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon jumlah pikeun meakeun kacang

Kacang dikupas

  • Nyayogikeun sajumlah ageung mineral: kalium, tambaga, mangan, magnésium, kalsium, beusi, selenium sareng séng anu paling aya dina komposisi na.
  • Ngabantosan henteu kéngingkeun beurat: Komo upami éta produk anu kalori pisan, jalma anu biasa tuang kacang atanapi mentega kacang sahenteuna dua kali saminggu ngajaga bentuk fisik anu hadé pikeun langkung lami. Tingkat kahariwangna pikeun nyéépkeun hal anu gajih sareng beunghar parantos wareg sareng aranjeunna kirang rentan ka snacking antara tuang.
  • Ngurangan résiko kanker usus besar: tiasa ngirangan kanker usus besar khususna pikeun awéwé. Upami urang ngonsumsi dua kali saminggu dua séndok ageung mentega suuk, urang bakal ngaluarkeun kanker tina kahirupan urang dugi ka 58%.
  • Ngatur gula getih: Ieu dihasilkeun berkat mangan, anu ngabantosan pikeun langkung metabolisme lemak sareng karbohidrat sareng ieu sacara langsung mangaruhan kadar gula getih.
  • Ningkatkeun kasempetan hamil: asam folat ngirangan résiko fétus kakurangan saluran saraf.
  • Boga tingkat luhur lemak tak jenuh tunggal.
  • Eusi luhur tina protéin.
  • Jalma penderita celiac tiasa nyandak éta tanpa perhatian.
  • Upami urang nganggo éta, urang bakal ngahontal tingkat anu langkung saé asam folat.
  • Lemak anu dikandungna séhat, janten ngabantosan fungsi kasaimbangan ati sareng éta ngabantosan pankréas ngolah gula langkung saé.
  • Sasawat kacang ngahasilkeun tingkat pikaresepeun tina serotonin yén otak napsirkeun salaku perasaan karaharjaan.
  • Kalem hariwang dina waktos tuang sareng bakal teras janten sekutu pikeun ngaluarkeun kaleuwihan pon éta.
  • Éta ngabantosan urang pikeun nyegah panyakit kardiovaskular. Resveratrol nyegah haté tina sangsara sabab éta ningkatkeun produksi nitrat oksida.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, teu saeutik manpaat kacang pikeun kaséhatan urang.

Kumaha meakeun kacang

Mantega kacang

Kacang tiasa dikonsumsi ku sababaraha cara:

  • Atah, langsung tina cangkang. Éta kedah dipanggang sateuacanna dina raraga kéngingkeun antioksidan sareng ningkatkeun rasa na.
  • Dina bentuk krim, katelah mentega suuk, Éta dikonsumsi di seueur daérah dunya, boh saos, ganti baju atanapi sumebar dina roti bakar.
  • Minyak kacang. Éta ngagaduhan rasa anu hampang sareng séhat pisan, idéal pikeun ditambihkeun kana salad naon waé atanapi nambihan keuna kana saos naon waé.
Tulisan anu aya hubunganana:
Pasipatan pistachio

Pasipatan kacang

apel

Kacang ngandung seueur kalori, anu ditarjamahkeun kana énergi anu séhat sareng optimal pikeun tahan sadidinten. Pikeun 100 gram produk kami kéngingkeun 567 kalori.

Éta ogé ngandung mineral, antioksidan sareng vitamin. Nyayogikeun lemak tak jenuh tunggal, khususna asam oleat.

Sakumaha urang disebatkeun, lemak ieu sampurna pikeun ngaleungitkeun koléstérol goréng sareng ningkatkeun koléstérol anu saé, sampurna pikeun sadaya jalma anu kaserang masalah artéri ieu.

Aranjeunna nyayogikeun protéin, asam amino ésénsial pikeun kamekaran sareng pamekaran. Di sisi anu sanésna, aya panilitian anu mastikeun yén kadaharan ieu tiasa ngabantosan nyegah kanker lambung, panyakit degenerative, Alzheimer, panyakit viral atanapi panyakit kardiovaskular, sareng sadayana berkat resveratrol, zat anu aya dina jero.

Henteu janten masalah kumaha anjeun nyéépkeunana, tong hilap meakeun buah-buahan alit ieu dina cara anu sedeng, sampurna pikeun ngajaga urang séhat, tambahkeun kana salad, jantenkeun mantega suuk sorangan atanapi kéngingkeun minyak anu leueur pikeun dimasak dina hawu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Adriana Chavez cenahna

    Abdi umur 50 taun kaserang tiroid, sabaraha kacang anu tiasa didahar, beuratna 68 kilo sareng abdi 160. Hatur nuhun pisan

    1.    Incantation cenahna

      Sobat, saur anjeun anjeun parantos parantos nyiapkeun Pébédan, éta dikontéksikeun pikeun jalma anu ngagaduhan masalah tiroid janten anjeun henteu tiasa meakeunana. Kuring nyarankeun anjeun pikeun ngirangan kahariwang pikeun tuang wortel ogé ukuran kacang sareng anjeun bakal ningali kumaha anjeun ngirangan kahariwang ku 90%, kaleungitan beurat dina waktos anu sami dina cara anu séhat sareng ngabantosan anjeun ngalawan masalah tiroid. Janten kanggo ayeuna ucapkeun Pamitan ka Kacang upami anjeun hoyong KASEHATAN BAIK.

      1.    YOLANDA cenahna

        hatur nuhun kanggo sadaya koméntar ieu ... tapi ati-ati! ... anu ngutarakeun pendapat, kumaha aranjeunna ngadukung éta? Naon panyilidikan ilmiah anu dumasar kana aranjeunna? Kuring yakin yén éta kedah ditulis kalayan tanggung jawab anu hébat. Hatur nuhun

        1.    Blanca Héléna Fonseca cenahna

          Ah! Élmuwan para sarjana, tapi teu aya anu ngagaduhan kecap pangakhirna dina ngécék kacang. Hiji-hijina hal anu dibahas ku sadayana nyaéta yén kacang nyaéta diet pikeun ngirangan beurat, tapi naon sababna nyiapkeun pamakaman. Wow. Teu aya dukungan naon-naon, janten langkung saé teras-terasan tuang kacang, mudah-mudahan ku kacang, janten urang ngonsumsi serat, saé pisan dina saluran peujit sareng asimilasi vitamin E.
          . A sareng kuring kakurangan tina hipotiroidisme.

  2.   Oscar Aria cenahna

    Kuring parantos dioperasi usus besar sataun satengah ka tukang; anjeun gaduh halangan dina titik sareng diverticula. Abdi resep pisan tuang kacang, naha henteu produktif pikeun tuangeun dina kaayaan kuring?

  3.   nelsa cenahna

    ITU SANGATNA PENTINGKEUN SANGKING, TAPI KAGANDUHAN JEUNG KACANG DIGUNANG KURANG Kusabab aranjeunna parantos nyarios ka kuring perkawis kauntungan tina kacang dina ngicalan karuhun sareng disarankeun ..... Kuring ngantosan pendapat anjeun ... hatur nuhun.

  4.   mikaela cenahna

    mmm Kuring nembé nganjang ka halaman ieu kusabab kuring diajar di trilce sareng aranjeunna ngantunkeun kuring tugas pikeun milarian terang !!

  5.   tatamu cenahna

    Halo . Naha kacang gunana nalika ngalaman polycythemia vera?. Salam

  6.   Ignatius Infante cenahna

    Hapunten tapi kuring henteu satuju kana sababaraha poin. Salaku conto, awéwé hamil ngagaduhan seueur alesan pikeun nyéépkeun kacang sareng panulis tulisan negeskeun yén éta kontéksikasi pikeun awéwé hamil. Kacang ngandung sajumlah folat, ogé katelah asam folat, anu nyegah malformasi neurologis dina fétus. Sareng kaduana, jalma anu sangsara tina batu ogé bakal nguntungkeun tina meakeun tuangeun ieu. Inpo ieu kuring parantos ningali dina sababaraha halaman kadokteran sareng nutrisi. Salam.

  7.   produk tahionat cenahna

    Abdi satuju sareng Ignacio Infante. Kacang ngagaduhan asam folat sareng aranjeunna nyarankeun nalika kakandungan ...

  8.   samy ramirez cenahna

    Nya, patarosan anu khusus nyaéta upami kacang ngirangan beurat, leres atanapi henteu, éta anu kuring hoyong terang.

    1.    Sarah Valencia cenahna

      kacang moal leungit beurat. kacang boga jumlah Énergi 571 kcal 2385 kJ. q seueur teuing kumargi ngagaduhan 2385 kalori q sami sareng tuang sakitar 24 pisang sareng unggal cau ngandung sakitar 100 kalori.

  9.   Gery cenahna

    Kalori sami, nalika anjeun hoyong ngirangan beurat awak kedah masihan penting pikeun unsur-unsur anu nambihan jumlah kalori éta, ngabandingkeun kacang sareng cau henteu raoseun, kusabab kalori tina cau dumasarkeun kana karbohidrat, sareng kacang éta dina gajih sareng protéin anu teu jenuh ... Jumlah kalori tiasa langkung ageung tibatan cau, tapi cau éta seueur karbohidrat .. Maka upami anjeun tuang 24 pisang anjeun bakal ngaleuwihan gula (karbohidrat) tibatan upami anjeun tuang jumlah kalori anu sami dina kacang, anjeun ngaleuwihan gajih poli anu gajih séhat, sareng protéin anu ningkatkeun massa otot anjeun ... Sareng ngalangkungan dina karbohidrat henteu aya gunana sabab awak anjeun ngan ukur peryogi 20% tina ieu per dinten. pikeun énergi. Ku alatan éta, jumlah kalori dina tuangeun kedah diulas dina tabel nutrisi, anu ngajantenkeun anjeun gajih sanés kaleuwihan kalori, éta mangrupikeun kalori. Kacang mangrupakeun sekutu anu saé pikeun kuring sabab éta ngabantuan kuring ningkatkeun asupan protéin, kacang-kacangan sok lemak séhat sareng beunghar protéin anu, henteu paduli jumlah kalori, ngabantosan pisan pikeun ngirangan beurat kusabab éta ningkatkeun serat otot anjeun. Salam

    1.    Jibril cenahna

      Naon quilombo unit anjeun gaduh, sateuacan masihan pendapat dina unit, diajar sakedik.

  10.   Carlos Gamarra del Carpio cenahna

    Umur kuring umur 66 taun Seks jalu, kuring GAGAL KIDNEY KRONIK Abdi tiasa tuang kacang)

  11.   Analia cenahna

    angkat ka ahli nutrisi ..

  12.   John Daniel cenahna

    Umur kuring 15 taun, ukuran kuring 164 cm sareng beurat 51,5 kg. Ahli gizi kuring nyarios yén kuring tuang ½ sacangkir kacang, sanajan gajihna normal, éta henteu seueur teuing.

  13.   John Daniel cenahna

    Ahli gizi mah peryogi bantosan, saur kuring kanggo tuang ½ sacangkir kacang sanaos éta gajih normal sanés dem
    asciated

  14.   katy cenahna

    Abdi hoyong terang upami kacang na leungit beurat

  15.   katy cenahna

    kumaha cara ngonsumsi ngirangan beurat

  16.   Jose Valdes cenahna

    Aranjeunna kedah émut yén kacang ngandung goitrogens anu henteu kedah dikonsumsi ku jalma anu ngagaduhan masalah tiroid ... anu kuring henteu yakin nyaéta upami ninggang éta ngaleungitkeun éta…

  17.   Mafalda cenahna

    wilujeng wengi .. Abdi gaduh mentega kacang .. salami sataun .. disimpen dina kulkas .. kumaha kuring terang upami rusak?

  18.   NELSON MORA cenahna

    Jalma anu gaduh Migrain CONSTANT MUNGKIN NGABUNKEUN KACAM GARAM ATAWA HOTRO

  19.   Clara Ines Escobar cenahna

    Awas pikeun migrain anu tiasa janten alergi gula. Éta masihan nyeri sirah pikareueuseun.

  20.   Mary Esther Woollett cenahna

    Jalma anu ngagaduhan hypothyroidism pasti dilarang tina kacang (buah anu henteu asin, henteu diolah), sareng upami kitu, naha?

  21.   alejandra cenahna

    Halo… Kuring gaduh hipotiroidisme sareng kuring resep kacang …… Naha aya anu tiasa nyarios ka kuring "kunaon?" Abdi henteu tiasa ngonsumsi éta ...... Salam sareng hatur nuhun