Unani Kedokteran: kasaimbangan humors

Rasa kadaharan

Naon eta?

La Ubar Unani Tib nyaéta "prakték médis tradisional aslina Arab Arab"; sajarah nyaritakeun éta dokter arab terkenal Avicenna, Maimonides sareng Averroes nyandak ajaran, antukna, dokter terkenal Yunani sapertos Hippocrates.

Naon anu diperhatoskeunna?

Ubar ieu dumasarkeun kana tiori anu 4 kawih (sangre, dahak, bili konéng y bili hideung) sareng di 4 unsur alam (bumi, hawa, seuneu y agua); Nanging, éta ogé tumut kana aspek-aspek sakumaha rupa-rupa sakumaha dina watekna jalma éta, éta diit, las musim taun (cinyusu, usum panas, gugur, usum salju), anu béda rasa kadaharan (haseum, berminyak, amis sareng lada), éta suhu (tiis, panas, beueus, garing), éta posisi panonpoé sareng waktos siang (matahari terbit, siang, matahari terbenam, sareng tengah wengi).

Naon tujuan anjeun?

Unggal jalma nampilkeun wanda anu dominan, anu kapendak patali kalawan na watek jeung watekna; Salaku conto, batur sanguine bagja, batur phlegmatic nyaéta kalem, jalma choleric se ngambek gampang sareng a melankolik condong ka tristeza.

Ku sabab kitu tujuan pangobatan Unani nyaéta nyaimbangkeun humors awak roti bakar kasaimbangan sareng ngahontal kasehatan y karaharjaan dina organisme sacara umum. Pikeun ieu, anu diagnosis jeung tratamiento kedah lengkep adat anu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nambihan fisiologis, las émosi jeung riwayat kulawarga sabar.

Unsur idéntifikasi

ocon

Kecap sipat

unsur

usum

Posisi panonpoé

Rasa kasaimbangan éta

Watekna

Getih Getihan Hawa primavera Fajar Lada sareng berminyak Optimis, bageur
Kahakuran Phlegmatic Cai invierno Tengah wengi Asem sareng lada Tenang, teu paduli
Bili konéng Kolésér Fuego Usum panas Lohor Amis sareng berminyak Ambek, ambek
Bile hideung Melankolik bumi Ragrag Panonpoé Tilelep Asem sareng amis Depresi, bobo

 

sumber: Reformasi. Kaséhatan & Kaséhatan

Gambar: Flickr


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.