Kadaharan Laxative

Sikina flaks

Aya seueur tuangeun laxative dina bagian buah sareng sayuran di toko anjeun. Kusabab aranjeunna tiasa épéktip pisan dina nyegah atanapi ngubaran kabebeng, Tanpa ragu éta sia terang naon éta.

Laksatif alam aranjeunna bakal masihan dorongan pikeun transit peujit anjeun bari nyayogikeun anjeun vitamin sareng mineral ésénsial pikeun fungsi sanés anu aya dina awak anjeun.

Naha nyandak obat pencahar alami?

Pangambung

Pangobatan Laxative nawiskeun solusi anu gancang sareng mujarab kana kabebeng. Nanging, henteu merenah pikeun sering ngagunakeunana sabab awak tiasa biasa teu kedah ngalaksanakeun gerakan bowel éta nyalira. Ringkesanana, pangobatan laxative bisa nyieun kagumantungan.

Alternatipna nyaéta kadaharan laxative, anu ogé ngabantuan transit peujit langkung gancang. Langkung saé yén évakuasi lumangsung sacara alami sareng séhat kalayan bantosan katuangan. Janten cobian heula obat pencahar alam.

Infusions kalayan pangaruh laxative

Tingali kana tulisan: Infus Laxative. Upami anjeun resep pepelakan sareng ubar alami, di dinya anjeun bakal mendakan seueur bahan anu ngagaduhan sipat laxative.

Naha anjeun ngagaduhan serat anu cekap?

Buah prambus

Upami anjeun ngagaduhan masalah konstipasi, ieu mangrupikeun patarosan anu mimiti ditaroskeun ka diri sorangan. Diét anu henteu sérat mangrupikeun sabab anu disababkeun tina kabebeng.

Jumlah serat anu disarankeun sadidinten nyaéta 25 gram, sanaos jumlahna tiasa bénten-bénten dumasarkeun jinisna atanapi umur. Trik anu saé pikeun kéngingkeun langkung seueur nyaéta bet dina séréal utuh sareng produk-produk éta anu nunjukkeun jumlah serat anu langkung luhur dina labélna. Nanging, anjeun tiasa mendakan serat dina kaseueuran kadaharan anu lahir tina taneuh. Ieu mangrupikeun sababaraha sayuran serat pangluhurna. Émut kanggo kéngingkeun serat anjeun tina seueur makanan anu mungkin tibatan ngawatesan diri ngan ukur hiji:

  • Kacang héjo
  • Lentil
  • kacang
  • Buah prambus
  • Pir (kalayan kulit)
  • Kentang (kalayan kulit)
  • Tomate
  • Wéb
  • Apple (kalayan kulit)
  • Sangu coklat
  • Almond
  • Brussel sprouts
  • Sikina Chia

Perhatoskeun yén manpaat serat henteu dugi ka nyerna. Éta dianggap yén Zat ieu ogé maénkeun peran konci dina ngatur gula getih sareng kadar kolesterol., ogé nalika ngirangan résiko katerap panyakit kardiovaskular.

Kadaharan pencahar pikeun diet anjeun

buah kiwi

Sababaraha urang gaduhna langkung sering tibatan anu sanés, tapi sacara umum, teu aya anu aman tina kabebeng. Kucara kieu, anjeun panginten parantos nyobian sababaraha laksatif ieu:

  • Bayam
  • Col
  • cafe
  • Sikina flaks
  • Kefir
  • Minyak Zaitun
  • lidah buaya
  • Oat dedak
  • buah kiwi

buah plum

Plum

Diwangun tina seuseueurna cai (henteu nyandak H2O anu cekap tiasa ngajantenkeun konstipasi langkung parah), buah ieu sering disarankeun dina kasus konstipasi kusabab pangaruh pencahar hampang na. Ieu alatan na sorbitol sareng eusi serat, zat anu ningkatkeun transit usus. Naha seger, déhidrasi atanapi dina bentuk macét, plum sanés mangrupikeun salah sahiji ubar konstipasi alami anu paling populér ku teu dihaja. Épéktip pisan.

Sanaos éta nonjol utamina salaku obat pencahar alam, perlu diémutan plum ogé disababkeun sipat-sipat anu narik pisan. Panilitian nampilkeun salaku a antioksidan, buah antiséptik sareng satiating (saé kanggo ngirangan beurat badan upami dikonsumsi saderhana).

BUAH ARA

Rambut

Anjir anu nikmat nyaéta kadaharan anu sanésna kalayan épék laksatif hampang. Rusiah na aya dina gabungan serat sareng magnesium éta nawiskeun. Salaku tambahan pikeun nyegah sareng merangan kabebeng, buah ara ogé nyayogikeun dosis énergi anu saé. Ku cara kieu, kalebet dina diét tiasa janten ide anu saé nalika paménta fisik atanapi intelektual anu hébat. Éta ogé dianggap pikaresepeun pikeun jalma anu ngagaduhan koléstérol tinggi atanapi darah tinggi.

Idéal pikeun ngajaga transit peujit anu saé nyaéta pastikeun anjeun sok ngagaduhan tuangeun laxative dina pola dahar anjeun tinimbang nganggo aranjeunna ngan lamun aya masalah.

Naha gaya hirup anjeun nyababkeun kabebeng anjeun?

Awéwé ngalakukeun lumpat

Kadaharan pencahar paling épéktip nalika digabungkeun sareng gaya hirup séhat. Parobihan ieu tiasa ngabantosan anjeun ngaévakuasi langkung saé, sanaos henteu kedah nyandak obat naon waé ogé.

Upami anjeun dina setrés pisan, tuangeun tiasa langkung laun ngalangkungan peujit anjeun. Dina hal ieu, reureuh aranjeunna bakal ngabantosan anjeun pikeun méréskeun masalah. Di sisi anu sanésna, Kurangna aktivitas fisik ogé boga pangaruh négatip dina transit peujit. Janten ulah aya anu cicing sareng olahraga rutin upami henteu acan. Nyegah kabebeng mangrupikeun salah sahiji seueur alesan pikeun ngamimitian latihan.

Peryogi diperhatoskeun yén sababaraha panyakit ogé tiasa nyababkeun kabebeng, éta sababna nalika pengkuh (tahan sababaraha minggu) atanapi sumping dibarengan ku gejala anu sanés (kalebet turunna beurat), anjeun kedah angkat ka dokter pikeun dipariksa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.