Naon regimen ketogénis?

Regimen ketogén

istilah ketogenik Éta ngarujuk kana kaayaan ketosis dimana awak nalika lipid sareng protéin dikonsumsi utamina, sareng karbohidrat diwatesan. Mimitina dikandung pikeun ngubaran epilepsi jangka panjang, tapi ogé pikeun ngubaran kasus-kasus obesitas anu langkung ageung, sareng ngamungkinkeun leungitna beurat gancang, ieu dahar éta teras diperpanjang salaku perlakuan médis ngalaan jalma anu henteu ngalaman panerusna médis pikeun résiko anu tangtu.

Pikeun ngajamin operasionalna, sahingga ngahasilkeun kakuatan tina dahareun, awak kedah memetabolisme nutrisi anu sayogi. Dina kontéks ieu, prioritas masihan ka lipid sareng protéin. Operasi ieu normal pikeun awak, sabab anu terakhir dilakukeun pikeun ngagunakeun kalolobaan karbohidrat. Ku ngarecah lipid sareng protéin pikeun ngahasilkeun énergi, awak ngahasilkeun awak ketogenik.

Balukar négatip tina rézim ketogén

Sanaos kapasitas anu hébat pikeun adaptasi organisme, kaayaan anu henteu normal ieu ngahasilkeun résidu anu ngabahayakeun pikeun ati ngalangkungan lipolisis, khususna teh metabolisasi tina lipid dina raraga nyiptakeun énergi. Awak ketogenik kedah dicabut.

Salaku tambahan, pikeun mastikeun a kontribusi kalori sareng ngajaga jisim otot, anjeun kedah nyéépkeun langkung seueur protéin tibatan diperyogikeun, ku cara kieu diét ketogén ngalaan anjeun résiko ieu:

  • Asamén pH getih kalayan akibat anu pakait,
  • ningkat peradangan
  • ngalaunan metabolisme,
  • kalemahan umum organisme,
  • réduksi sintésis protéin,
  • batu ginjal,
  • fungsi ati anu henteu normal
  • tingkat koléstérol luhur,
  • déhidrasi
  • réduksi kapadetan tulang.

Kusabab kitu, anu diit ketogenik éta henteu disarankeun dina bentuk awal na. Éta tiasa, dina kasus-kasus kasusah anu ekstrim, ngabantosan kanggo ngirangan beurat badan, sareng dina versi anu dirobih kalayan 5 dinten karbohidrat rendah sareng dinten ngeusi ulang, ngamungkinkeun diluncurkeun deui métabolisme, sahingga leungitna beurat. Nanging, sateuacan sumping ka ieu, langkung saé pikeun diturutan ngalangkungan anu ahli sareng ngajukeun strategi anu kirang picilakaeun pikeun ngaleungitkeun gajih sareng perder peso.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.