Diét pikeun ngahartikeun

mojang olahraga

Dina dinten-dinten pendak, aya naon anu urang terang "ibadah awak«, Seueur jalma hariwang ngeunaan fisikina, kumaha tampilanana, sabaraha beuratna sareng sabaraha gajihna. Aya seueur anu milari awak anu langkung jelas sareng pikaresepeun.

Gaduh awak anu kenceng sareng kenceng tanpa lemak akumulasi mangrupikeun ideu anu parantos aya di seueur jalmi, maka kami bakal nyaritakeun naon éta tips anu pangsaéna gaduh diet pikeun ngartikeun sareng naon konpona pikeun nuturkeun.

Aya diét anu ngaduruk gajih anu ngabantosan urang ngahartikeun otot urang, upami urang nuturkeun leres-leres urang tiasa ngahontal awak anu dipikahoyong, sanaos urang kedah teraskeun sareng rutinitas latihan pikeun nada sareng ngahartikeun otot. 

Naha anjeun badé nyirian otot?

Karakteristik tina diet pikeun ngartikeun

Seueur atlit mendakan dirina sorangan ku dilema hoyong ngahartikeun awakna, pikeun ngaleungitkeun lemak akumulasi di daérah-daérah anu tangtu tanpa kedah nyerah volume otot sareng kakuatanana. Maka, penting pisan pikeun ngalaksanakeun nutrisi anu dipandu sareng nyukupan supados ieu henteu kajantenan.

Upami anu anjeun milari nyaéta ngaleungitkeun gajih sareng ngahartikeun otot, anjeun kedah ngahontal kasaimbangan anu saé antara asupan tina karbohidrat jeung protéin. 

Tip dasar anu kedah diémutan

Perlu dipikaharti yén pikeun ngalaksanakeun kinerja fisik anu cukup, karbohidrat kedah dicandak supados awak ngagaduhan énergi sareng ngawangun massa ototNanging, upami urang ngaleuwihan asupan karbohidrat éta, urang bakal ngakibatkeun yén tibatan awak urang henteu énergi tina gajih, éta ngan ukur kéngingkeunna tina karbohidrat, urang kedah nawiskeun kana ukuran anu saéna.

Teras, urang carioskeun naon konci pikeun ngaduruk gajih sareng henteu kaleungitan otot.

  • Asupan kalori anjeun sareng pengeluaran énergi anjeun, kedah na saimbang Upami anjeun nyéépkeun langkung seueur énergi tibatan nyumbang kana tuangeun, awak anjeun bakal ngamangpaatkeun lemak, anu idéal. Nanging, upami anjeun ngalangkungan karbohidrat, anjeun moal tiasa ngaduruk gajih.
  • Ngonsumsi karbohidrat anu nyerep lalaunan, ngirangan ayana antara 5% sareng 10%.
  • Tuang 5 tuangeun sadinten dina jumlah anu sedeng. Anjeun henteu kedah lami upami henteu tuang tuangeun, janten prosés metabolisme anjeun bakal aktip.
  • Entong tinggalkeun protéinNalika pilari ngaduruk gajih sareng ngahartikeun otot, protéin penting pisan pikeun ngajaga jaringan otot anu saé.
  • Ngurangan asupan gajih, tong ngaleungitkeunana, tapi tuang tuangeun anu beunghar asam lemak séhat, sapertos kacang atanapi alpukat. Minyak kalapa atanapi minyak zaitun tambahan parawan.
  • Tong hilap hidrat. Upami anjeun atlit anjeun kedah hidrasi kalayan saé saatos unggal latihan, éta sampurna pikeun otot sareng organ pikeun pulih sareng nampi nutrisi tina saluran getih langkung saé. Salaku tambahan, anjeun bakal ngabantosan ngaleungitkeun lemak sareng racun.

Diét pikeun ngahartikeun sareng ngaduruk gajih

Diét anu urang kéngingkeun tina internét kedah henteu diperhatoskeun, éta kedah dipersonalisasi sareng kedah diluyukeun sareng tujuan, kabutuhan sareng awak masing-masing jalma. Kusabab kitu, kami ngajukeun anjeun ménu anu tangtu, piring supados anjeun gaduh ide dasar ngeunaan naon anu janten resep diet.

Sarapan

Di dieu urang carioskeun naon waé sarapan "khas" supados anjeun tiasa ngatur tahap ngahartikeun otot sareng leungitna gajih.

  • Séréal sakabehs tina gandum ngagulung atanapi dieja, kalayan susu skimmed.
  • Sapotong buah musiman: jeruk, kiwi, cau, apel, sareng sajabana.
  • Endog, éta langkung saé nyandak langkung jelas tibatan konéng, janten, gaduh sarapan orat dua bule sareng konéng hiji idéal.
  • Yoghurt alami kalayan buah beureum.
  • Kopi hideung atanapi susu skim.

Dapur diidinan

  • Nyandak infus mint, adas, chamomile, jsb.
  • Jus tina buah alami, dirancang pikeun sateuacan latihan.
  • Nyiksikan tina roti integral kalayan minyak zaitun sareng tomat, sosis low-fat, kalkun, tuna alami atanapi kéju seger skimmed.
  • Bar séréal sakabeh. 
  • Lemes buah jeung sayuran alami sareng buatan imah.
  • Protéin oyag.

Hidangan sareng tuangeun

  • Karbohidrat, pasta sareng béas dina jumlah sedeng, henteu langkung ti 100 gram. Idéalna nyaéta nyandak 75 gram sareng tuangeun.
  • Protéin: dada hayam atanapi daging bodas langsing.
  • Panggang atanapi lauk bakar.
  • Piring sampingan sareng kursus munggaran: Sup sayuran atanapi krim, salad, sayuran bakar, sayuran bakar, brokoli, sayuran pindang atanapi dikukus, jst.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ieu sanés diet rutin, sabab sakumaha anu kami sebatkeun, kami masihan anjeun indikasi anu tangtu sahingga anjeun tiasa nyiptakeun ménu nyalira dumasar kana ideu ieu. Idéalna, upami anjeun badé ngartikeun otot sareng ngaleungitkeun lemak akumulasi awak anjeun dina daérah khusus. anjeun angkat ka spesialis atanapi di gim sorangan, palatih tiasa ngabimbing anjeun dina nyandak kaputusan.

Ngeunaan definisi na diét, sarengMangrupikeun prosés anu laun anu meryogikeun katekunan sareng kahendak, ngagaduhan tujuan anu jelas sareng nyata pikeun ngahontal awak anu anjeun pikahoyong dina waktos anu wajar.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.