Diét Scardale

diet scardale

Diét Scardale nyaéta salah sahiji jinis pelangsingan anu dicirikeun ku leungitna beurat gancang pisan, kusabab asupan saeutik pisan kalori. Éta mangrupikeun salah sahiji diét pangkolotna saprak éta diciptakeun sareng disiapkeun ku Dokter Herman Tarnower di 1970 sareng diterbitkeun dina 1978. Nanging sareng sanaos mangtaun-taun, éta tetep aya loba ditampa ku jalma anu mutuskeun leungit beurat dina waktu anu singget.

Diét Scardale dumasarkeun kana ideu ngagabungkeun protéin, karbohidrat sareng lemak, dina babandingan di handap ieu dina diet unggal dinten anu ditangtoskeun: 43% protéin, 22,5% gajih sareng 34,5% karbohidrat. Dina mangtaun-taun 70 80 na Diét ieu ditarima sacara lega ku seuseueurna ageung, kusabab résiko anu aya di handap diét protéin anu luhur pisan aranjeunna henteu leres-leres kanyahoan.

Dugi ka ayeuna teu disarankeun nuturkeun pola diet anu luhur protéin, kusabab karusakan anu tiasa sangsara ginjal sareng kamungkinan dikembangkeun sapertos panyakit tulang anu khas sapertos osteoporosis. Malah dina 70an, kusabab kamungkinan karusakan jangka panjang, ahli nutrisi nyarankeun henteu nuturkeun aranjeunna langkung ti dua minggu berturut.

Numutkeun kana basa diét ieu, jalma anu mutuskeun ngalaksanakeunana tiasa éléh sakitar 400 gram sapoé. Ngan aya 3 tuangeun sadinten, ngaleungitkeun tuang siang sareng camilan. Dasar diét diwangun ku buah, sayuran sareng daging langsing. Janten diét tinggi pisan protéin, jalma éta lengkep wareg tur jarang tinggal lapar. Masalah utama dina diet ieu sareng sakumaha biasana kajadian dina kaseueuran anu disebut diet mujijat nyaéta ngawatesan seueur tuangeun éta diperyogikeun pikeun ngembangkeun awak anu pas.

Karakteristik anu sanés tina diet Scardale nyaéta nyarankeun yén sahenteuna nginum sakitar 4 gelas cai sapoé Sanaos teu aya watesna sareng anu disarankeun 8 gelas atanapi dua liter cai. Asupan cair seueur nguntungkeun pikeun awak sabab éta ngabantosan pikeun ngaleungitkeun racun sareng kaleungitan lemak akumulasi.

Ménu jinis diet scardale

Salajengna kuring bakal nunjukkeun kumaha éta ménu harian anu has dina diet Scardale. Sakumaha anu kuring parantos sateuacankeun dina jinis diet ieu ngan ukur 3 tuangeun sadinten: Sarapan, tuang siang sareng tuang.

  • Sarapan bakal diwangun ku satengah buah jeruk bali atanapi sababaraha buah musiman, sapotong roti gandum anu henteu sareng kopi atanapi téh tanpa gula wae.
  • Dina dahareun anjeun tiasa nyandak sababaraha hayam bakar dibarengan ku salad diasah sareng séndok minyak zaitun. Anjeun tiasa ngagaduhan sapotong buah 4 kali saminggu.
  • Dina hal tuang siang anjeun tiasa milih lauk anu teu seueur gajihna, sababaraha sayuran bakar atanapi dikukus sareng ngiringan aranjeunna nganggo séndok minyak zaitun.

Diét scardale

Dilarang sareng diidinan tuangeun dina diet Scardale

Pikeun ngajantenkeun langkung jelas kanggo anjeun naon waé anu diétoskeun dina Scardale diet, kuring bakal daptar di handap naon éta kadaharan terlarang atanapi anu anjeun teu tiasa nyandak dina sagala hal sareng anu anjeun tiasa tuang tanpa aya masalah sareng anu diijinkeun.

  • Kadaharan anu dilarang pikeun diet Scardale nyaéta anu ti eusi aci luhur sapertos kentang, tuangeun sareng lemak tambahan sapertos mentega atanapi krim, seuseueurna produk susu, jus buah, alkohol, manisan atanapi produk delicatessen.
  • salaku ka beunang dahareun Sareng anjeun tiasa lebetkeun kana diet tanpa aya masalah, aya sayuran sapertos wortel, bonténg, tomat, kangkung atanapi brokoli. Anjeun tiasa ngagunakeun pangamis tibatan gula sareng cuka atanapi rempah aranjeunna tiasa dilebetkeun kana ganti baju. Ngeunaan asupan protéin, anjeun tiasa ngagaduhan daging atanapi lauk tapi éta kedahna tanpa gajih nanaon.

ménu diet scardale

Kaunggulan tina diet Scardale

Diét Ajaib sering ngagaduhan aranjeunna Hal anu saé sareng goréng sareng jalma anu membela aranjeunna sareng anu sanés anu ngritik aranjeunna, hal anu sami bakal kajadian sareng pola makan Scardale. Sangkan anjeun sapinuhna parantos terang sateuacan ngamimitian diet Scardale, di handap ieu kuring badé ngadugikeun sababaraha kaunggulan atanapi manpaat anu nuturkeun jinis diet ieu tiasa nyandak anjeun.

  • Éta mangrupikeun diet anu anjeun bakal kéngingkeun hasilna alus dina waktos anu singget pisan. Upami anjeun kedah leungit beurat badan gancang, éta mangrupikeun diet anu sampurna pikeun dituturkeun.
  • Ku diwangun ku diét anu didamel ku séri tuangeun khusus, Anjeun teu kedah gélo ngitung kalori unggal produk atanapi ningali sabaraha unggal dahareun anu anjeun tuang beuratna.
  • Teu kedah ditambihan ku naon waé jinis latihan atanapi kagiatan fisikUpami anjeun nuturkeun tungtunan anu ditetepkeun ku diet, anjeun bakal kaleungitan kilo anu anjeun atur.

Kakurangan tina diet Scardale

  • Sakumaha biasana kajadian sareng jinis diet ieu, diet anu anjeun bade nuturkeun éta henteu saimbang pisan sareng awak henteu nampi sadaya nutrisi anu diperyogikeun pikeun fungsina sampurna.
  • Sasarap éta henteu nyayogikeun nutrisi atanapi énergi anu cekap pikeun ngamimitian poé.
  • Diwangun ku ngan ukur 3 tuangeun sadinten, anjeun tiasa ngalaman sawatara titik siang sadinten kurangna tanaga, sababaraha kalemahan atanapi gaduh lapar.
  • Numutkeun ka sababaraha ahli nutrisi, diét ieu henteu kedah berkepanjangan lami sabab tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius sapertos ningkat asam urat atanapi dehidrasi. Salian ti éta, ginjal tiasa parah atanapi cilaka.
  • Sanaos latihan fisik séhat pikeun awak, tapi henteu disarankeun, kusabab kurang nutrisi sareng kana sababaraha kalori anu dikonsumsi sadidinten.

Dina acara anu anjeun badé mutuskeun ngamimitian diet Scardale hal anu penting sateuacanna konsultasi ka dokter kulawarga anjeun pikeun mamatahan anjeun upami éta tiasa nimbulkeun naon waé résiko pikeun kaséhatan anjeun.

Pidéo ngeunaan diet Scardale

Maka abdi tinggalkeun anjeun video anu ngajelaskeun ngeunaan diet Scardale sahingga anjeun tiasa diajar sakedik perkawis éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.