Diét pikeun hépatitis

Hepatitis sacara harfiah mangrupikeun panyakit anu nyababkeun peradangan ati sareng ayeuna aya 3 virus utama anu tiasa nyababkeun panyakit ieu. Éta dingaranan dina urutan abjad: A, B sareng C.

hépatitis-c-1

Sacara prinsip aranjeunna henteu peryogi diét khusus. nyingkahan alkoholéta stimulan (kafein, téh, guarana, coklat, sareng sajabana), Inuman cai pikeun ngahindarkeun dehidrasi (tanpa kaleuleuwihan) sareng nyobian ngajantenkeun ati sakedik sakedik, nyaéta, nyingkahan gajih. Sareng upami anjeun kedah nginum obat naon waé tanpa resép, penting pisan anjeun konsultasi ka dokter, sabab seueur pangobatan henteu cocog sareng kedah dirobih.

Diantara produk anu kedah dihindari nyaéta:

  • minyak sareng kaléng dina minyak
  • coklat
  • Daging beureum
  • lauk biru
  • mentega atanapi margarin
  • Kopi sareng téh
  • fritters

Sanaos sagala rupa aya diét anu disebat "Perlindungan ati" Éta kirang gajih sareng tiasa ngabantosan anjeun, tapi henteu diperyogikeun. Émut ogé yén lamun anjeun kaleungitan beurat (hal anu ilahar aya dina panyakit ieu) anjeun kedah nganjang ka dokter, siga anjeun panginten peryogi diet kalori tinggi.

Diét ieu mangrupikeun diet protéksi hipokaloris sareng ati anu rada:

HARI 1

Desayuno

Gelas susu skim kalayan chicory
Séndok gula
50 g roti bakar
75 g tina macét.
100 g apel

kadaharan

Kentang mashed (upami éta amplop sareng tanpa mantega, langkung saé)
100 g grill atanapi fillet sapi microwaved (hindarkeun minyak)
Endog pindang lemes.
200 g buah.

Snack

200 cc susu skim
100 g buah.
75 g tina macét.

dahar peuting

Sup semolina kandel (30 g garing).
150 g lauk asak
Bubur jagong (15 g kalayan 200 cc susu).
50 g tina macét.

 

HARI 2

Desayuno

Gelas susu skim kalayan chicory
Séndok gula
50 g roti bakar
75 g tina macét.
100 g apel

kadaharan

200 g kacang héjo asak
150 g hayam asak sareng 80 g béas.
Yoghurt skimmed atanapi sapotong buah.

Snack

200 cc susu skim kalayan chicory (atanapi kopi tanpa kafein)
100 g buah. 75 g tina macét.

dahar peuting

Sayuran mashed.
Endog pindang lemes.
Dada hayam bakar
150 g buah.

 

HARI 3

Desayuno

Gelas susu skim kalayan chicory (atanapi decaf)
Séndok gula
50 g roti bakar
75 g tina macét.
100 g apel

kadaharan

Panché sayuran asak 
170 g lauk bodas asak sareng tomat (alami)
50 g tina kéju Burgos.
Buah.

Snack

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
Custard atanapi produk susu sanésna.
75 g tina macét.

dahar peuting

Sup tapioka (30 g garing).
100 g daging sapi bakar sareng salad.
100 g buah
50 g tina macét.

 

HARI 4

Desayuno

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
Séndok gula
50 g roti bakar atanapi 5 cookie Maria.
75 g tina macét. 100 g buah anu dikupas.

kadaharan

Sayuran mashed
100 g ham serrano tanpa daging babi.
Endog anu dikocok sareng 80 g kentang dipanggang.
50 g tina kéju Burgos.
Buah.

Snack

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
100 g buah.
75 g tina macét.

dahar peuting

Asparagus vinaigrette atanapi artichokes kalayan jeruk nipis 
150 g lauk asak (tiasa digabungkeun sareng artichoke)
Custard (200 cc susu) atanapi buah.

 

HARI 5

Desayuno

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
Séndok gula (atanapi pangamis)
50 g roti bakar atanapi 5 cookie Maria.
75 g tina macét. 100 g buah anu dikupas.

kadaharan

150 g makaroni anu diasakan sareng tomat alami (hindarkeun kéju, krim sareng tomat kalengan)

100 g filét sapi
Yogurt.

Snack

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
200 g yogurt skimmed anu tiasa digabungkeun sareng kompot.
75 g kompot.

dahar peuting

Kentang ouré. Endog anu dikodok.
Puding béas (80 g asak sareng 200 cc susu).
100 g buah.

 

HARI 6

Desayuno

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
Séndok gula (atanapi pangamis)
50 g roti bakar atanapi 5 cookie Maria.
75 g jem atanapi 100 g buah anu dikupas.

kadaharan

Sup sangu (tina amplop)
100 g hayam asak sareng 100 g kentang bakar.
100 g kentang dipanggang
200 cc susu.

Snack

200 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
100 g buah.
75 g tina macét.

dahar peuting

Sup tapioka (30 g garing)

170 g lauk bodas asak sareng asparagus sareng tomat.
50 g tina kéju Burgos.
50 g tina macét.

 

HARI 7

Desayuno

250 cc susu skimmed sareng kopi chicory atanapi kopi tanpa kafein
4 cookies.
20 g tina macét.
50 g tina kompot.

kadaharan

Kentang mashed kalayan hiji konéng.
Lauk sareng bechamel.
Jelly buah.

Snack

Yogurt kalayan 15 g gula.
4 cookies.
50 g tina quince.

dahar peuting

Sup tapioka.
York Ham 50 g
2 kéju.
Custard.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alexander salvatierra cenahna

    Dupi anjeun tuang sakedik walnut?

    1.    Gumo-seni cenahna

      Kuring terang anjeun resep pisan kana morzilla ... tapi éta sesa murni tina hateup pacampur sareng getih, saur aranjeunna henteu ngempelkeun vaquita pikeun nyiptakeun ...

      1.    Gumo-seni cenahna

        sapi animalll ditulis nganggo «v» ... hahaha .. punten

        1.    Sasa cenahna

           Sareng dicampur sareng «Z» sareng dipasteurisasi sareng «C» ...