Diét lemes

diét hambar

Upami anjeun kantos nguping diét hambar, Hal kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta sanés rencana turunna beurat anu bakal leungit sakilo kilo sapertos jinis diet anu sanés sapertos diét Atkins atanapi Perrone. Upami anjeun resep kana éta sareng hoyong terang langkung seueur ngeunaan diet lemes, maka kuring bakal ngajelaskeun sadayana Naon anu anjeun kedah terang perkawis éta, naon diwangunna sareng saha jalma-jalma yén aranjeunna kedah nuturkeun éta.

Naon diet lemes?

Diét anu lemes mangrupikeun rencana tuang salami tinangtu dokter resep sateuacan panyakit pencernaan anu béda atanapi saatos sababaraha jinis campur tangan bedah. Dokter milih jinis diet ieu, supados pasién tiasa tuang tuang gampil sareng anjeun tiasa nyapek sareng ngelek tanpa masalah. Dina kaseueuran kasus diet ieu biasana dituturkeun nalika réngsé diét cair sareng pasién disiapkeun pikeun ngelek lalaunan sareng ati-ati. Komposisi diét, bakal bénten-bénten gumantung kana kaayaan klinis pasién.

Naon kadaharan anu anjeun tiasa tuang dina diet anu lemes?

Aya sajumlah ageung kadaharan mumpuni sakumaha lemes sareng anu ideal pikeun dilebetkeun kana jinis diet ieu, dimana jalma anu nuturkeun éta harga nyah, ngelek atanapi meryogikeun pencernaan anu enteng sareng teu rumit. Sababaraha tuangeun anu tiasa janten bagéan tina diét lemes Aranjeunna:

  • Bubur séréal siga gandum atanapi gandum semolina.
  • Pasta asak dugi ka tékstur lemes sareng gampang didahar dicandak.
  • Frutas lemes sareng lemes sapertos cau asak, cantaloupe, atanapi samangka.
  • Bungbuahan anu diasakan atanapi digodog sapertos pir atanapi apel.
  • Sayuran asak tanpa kulit sareng aranjeunna tiasa gampang ditumbuk sapertos wortel atanapi kembang engkol.
  • Produk susu sapertos yoghurt atanapi krim kéju sumebar.
  • És krim.
  • Custard.
  • Puding.

Ieu mangrupikeun sababaraha conto katuangan anu anjeun tiasa nyandak tanpa masalah jalma anu nuturkeun diét anu lemes.

Kadaharan anu dilarang sareng anu kedah dihindari nalika diét hambar

Aya sababaraha tuangeun naon anu kedah anjeun hindarkeun nalika anjeun nuturkeun jinis diet ieu sabab goréng pikeun pencernaan anu saé atanapi aranjeunna sesah dicerna atanapi mamah. Sababaraha kadaharan terlarang nyaéta:

  • Roti sareng siki sareng séréal.
  • Kripik.
  • Sangu.
  • Kekacangan kalayan kulit anu tangguh sapertos cépa atanapi kacang.
  • Buah garing.
  • Apel, persik, atanapi nanas.
  • Daging beureum, hayam atanapi kalkun.
  • Sosis atanapi hamburger.
  • Kéju kapok.

sup diet lemes

Conto ménu dina diet lemes

Seueur jalma mikir yén diét hambar tiasa ngajantenkeun anjeun janten bosen sareng ketat, nanging, di handap ieu kuring badé nunjukkeun anjeun sababaraha conto tina sababaraha ménu kalayan anu anjeun tiasa ngaraosan macem-macem tuangeun dina jinis diet ieu sareng tuang sakedik tina sagala rupa.

Desayuno

  1. Endog digoréng kalayan kéju parut, kéju dilebur sareng sakedik melon.
  2. Endog pindang na yogurt krim.
  3. Lemes didamel nganggo susu, cau, bubuk koko, yoghurt, sareng sakedik pemanis atanapi gula.

Dahar beurang

  1. Salad tuna kalayan mayonnaise sareng sababaraha rempah. Puree Apple.
  2. Salad endog sareng mayonnaise sareng rempah. Salad Melon.
  3. Pea puri. Pir dina amis.
  4. Turki gulung sareng keureutan alpukat.

dahar peuting

  1. Salad Pasta Sareng Tuna.
  2. Dipanggang salmon sareng ubi.
  3. Bayam quiche sareng kembang engkol puree.

conto diet lemes

Turutan diet anu séhat sareng saimbang

Penting pisan pikeun anjeun terang yén ngagaduhan diét anu lemes henteu saimbang sareng tuangeun diet jenis séhat sareng saimbang dina awak anjeun nampi sadayana gizi anu diperyogikeun pikeun operasi anu sami. Teu tiasa sono grup dahareun sakumaha pentingna bungbuahan, sayuran, produk susu atanapi séréal. Maka kuring bakal masihan anjeun séri naséhat sahingga awak anjeun nampi diét anu séhat:

  • Cegah tuangeun teuing tuangeun sepanjang waktos beunghar gula, khususna anu teu ngagaduhan nilai gizi.
  • Lebetkeun tuangeun kana tuangeun tina warna (héjo, konéng atanapi jeruk) pikeun mastikeun asupan anu nyukupan vitamin dina awak anjeun.
  • Anjeun kedah tuang sahenteuna sakitar 1.200 kalori per dinten. Upami dina dinten anjeun ka dinten anjeun tuang langkung seueur kalori tibatan anu ditunjukkeun di luhur, hal anu paling normal nyaéta awak anjeun mimiti kaleungitan otot ku cara progresif.
  • Ati-ati pisan upami ngeunaan asupan gajih. Kanyataan yén anjeun nuturkeun diét anu lemes henteu hartosna anjeun gaduh kabébasan total pikeun tuang sagala jinis lemak. Pikeun ngahindarkeun asupan gajih anu henteu saimbang, langkung saé tuang produk susu lengkep skimmed atanapi skimmed sareng nganggo kaldu daging sakedik kanggo masihan rasa murni ka purees.

Tip panganyarna ngeunaan diét hambar

Upami pikeun alesan anu béda anjeun nuturkeun diet anu lemes, penting pisan anjeun henteu kaleungitan detil sababaraha tungtunan dietary panganyarna atanapi tips. Coba kunyah ogé sareng tuang lalaunan, supados mempermudah pencernaan saloba mungkin sareng henteu gaduh Masalah beuteung sakumaha biasa sapertos gas ngaganggu. Sakali anjeun parantos tuang, cobian istirahat pikeun sababaraha menit sareng mempermudah pencernaan sapertos kitu.

Hal anu paling disarankan nyaéta ngajaga diét anu lemes nalika sakitar 3 0 4 dinten teras angkat sakedik atanapi sakedik ngenalkeun langkung seueur jinis tuangeun pikeun ngahontal diet normal anu tiasa didahar sagala rupa kabutuhan gizi sareng vitamin pikeun awak anjeun. Upami anjeun perhatos yén saatos dinten ieu, anjeun masih ngagaduhan masalah nalika tuang tuang tinangtu, anjeun kedah angkat ka dokter anu dipercaya.

Sakumaha anjeun parantos ningali sareng maca dina tulisan ieu, dimungkinkeun pikeun ngalaksanakeun diet séhat, saimbang sareng beunghar sanajan anjeun dina diet anu lemes. Handap sababaraha tungtunan sareng saeutik kreativitas Anjeun tiasa nyiptakeun ménu anu pikaresepeun anu ngabantosan anjeun gancang cageur tina masalah kaséhatan sareng nyayogikeun nutrisi anu hadé pikeun awak anjeun.

Dihandap ieu kuring nunjukkeun anjeun pidéo anu sadayana bakal langkung jelas sareng naon waé katuangan anu tiasa anjeun kalebet dina jenis diet ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dokter cenahna

    Ieu mangrupikeun rekomendasi anu paling parah pikeun diet lemes anu kantos kuring baca.