Diét basa

diét basa

Kiwari aya seueur diét pikeun ngirangan beurat, aya anu henteu séhat sareng ngabahayakeun kaséhatan pikeun anu sanés sareng anu sanésna sabalikna ngabantosan anjeun ngirangan beurat ku cara anu épéktip sareng séhat. Kali ieu kuring badé nyarios sareng anjeun diét basa, anu ngabélaan yén seueur panyakit anu kajadian ayeuna disababkeun ku pola dahar anu henteu séhat sareng tingkat kaasaman luhur anu aya dina awak. Ku cara kieu, rencana leungitna beurat ieu nyarankeun pikeun tuang rangkay tuangeun anu ngagaduhan tingkat ka alkalinitas anu luhur, anu ngabantosan ngirangan tingkat kaasaman anu dihasilkeun ku pangan anu sanés.

Tingkat pH dina awak

Tingkat pH digunakeun pikeun ngukur kumaha asam awakna. The tingkat normal pH dina getih éta sakitar 7,5. Diét anu saé penting pisan pikeun ngagaduhan tingkat pH anu saé sahingga nyingkahan rupa-rupa panyakit. Diét basa milarian yén pH dina getih nyukupan sareng janji pikeun ngirangan beurat ieu, kaséhatan tulang anu saé sareng pencegahan panyakit anu béda-béda disababkeun ku tingkat kaasaman anu luhur.

Kadaharan alkali

Anu katelah pangan basa éta beunghar ku mineral sapertos natrium, kalsium, kalium sareng magnésium. Diét basa nganjurkeun diet saimbang dumasar kana séri ieu kadaharan. Ku cara kieu anjeun kedah ngalebetkeun kana tuangeun sadidinten buah jeung sayuran sapertos brokoli, asparagus, zucchini, tomat atanapi alpukat. Atanapi aranjeunna ogé tiasa leungit kacangan sapertos kenari atanapi almond sareng legum sapertos kacang ciki atanapi lentil.

Kadaharan asam

Konsumsi kadaharan asam penting pikeun ngahontal tingkat pH anu saé dina getih. Aranjeunna beunghar ku mineral sapertos fosfor, beusi sareng yodium sareng tiasa dipanggihan di Daging beureumdi kadaharan ti laut, dina produk susu atanapi dina gula olahan.

méja-basa

Kaunggulan tina diet basa

  • Éta mangrupikeun diet anu ngadorong tuang séhat dumasar kana kadaharan anu ngandung gizi sapertos buah, sayuran atanapi kacang. Salaku tambahan kana ieu, éta ngalarang asupan lemak, alkohol atanapi gula.
  • Turutan jinis rencana leungitna beurat ieu bakal ngabantosan jalma éta ngaluarkeun tambahan pon ku cara anu séhat sareng épéktip. Pikeun bagian na, konsumsi makanan asam sareng basa ogé ngabantosan pikeun ngirangan beurat ku cara anu lumayan.
  • Kauntungan sanés tina diet basa nyaéta pencegahan kamungkinan panyakit sapertos rematik, ningkatkeun énergi dina awak atanapi ngabantosan ngirangan tingkat kahariwang dina jalmi éta.

Kalemahan tina diet basa

Sapertos seueur diét, sateuacan ngamimitian diét basa disarankeun pikeun indit ka ahli nutrisi pikeun nganilai naha éta rezim anu pantes dituturkeun atanapi naha langkung saé mimitian ku jinis diet anu sanés. Dokter anjeun kedah ngalakukeun sababaraha tés pikeun mariksa tingkat pH anjeun dina getih sareng terang upami anjeun peryogi asupan katuangan asam sareng basa. Upami anjeun diabetik, henteu disarankeun nuturkeun jinis diet ieu kusabab éta serius tiasa ngarobih kaséhatan anjeun.

diet-basa

Tip sareng tungtunan nalika ngamimitian diét basa

Sing saha jalma anu membela pola diet basa, ngamajukeun yén kasaimbangan pH ngajantenkeun mémori ningkat pisan, éta awakna langkung seueur tanaga sareng éta kualitas bobo jauh leuwih luhur. Nanging, éta mangrupikeun jinis diet anu anjeun henteu tiasa ngamimitian nyalira sabab disarankeun heula ka ahli nutrisi anu bakal marios anjeun sareng ngawartosan anjeun naha pantes diét sapertos kitu.

Salajengna kuring badé masihan anjeun conto kumaha menu harian tina diet basa janten anjeun nyandak catetan sareng anjeun tiasa nyiptakeun ménu anjeun nyalira.

  • Dina waktos sasarap anjeun tiasa milih anu gaduh jus didamel tina sayuran sareng buah.
  • Pikeun tengah isuk anjeun tiasa gaduh sababaraha gelas cai sapotong buah.
  • Dina waktos tuang siang anjeun tiasa ngadamel sapiring sayuran daun héjo. Anjeun tiasa ngagabungkeun piring ieu sareng séréal atanapi sababaraha kacang polong sabab éta merenah pikeun anjeun nyandak protéin anu asalna ti vegetal.
  • Pikeun snack anjeun tiasa gaduh infusion atanapi sapotong buah.
  • Sedengkeun pikeun tuangeun, langkung saé milih anu low-kalori sareng masakan ringan sapertos sayuran asak atanapi oatmeal sareng sababaraha buah.

Unsur-unsur sanés anu ngabantosan nyaimbangkeun pH dina getih

Salain tina diet basa aya séri unsur anu sanés anu tiasa ngabantosan anjeun nyaimbangkeun pH dina getih sareng nyingkahan masalah kaséhatan ka hareup.

  • Ngalakukeun sakedik tina olahraga rutin Éta ngabantosan métabolisme pikeun jalan teras-terasan sareng ku cara ieu tiasa ngaleungitkeun kokotor sareng racun anu aya dina awak sareng anu tiasa nyababkeun pH naékna kaleuleuwihi.
  • Penting pikeun nyucikeun awak ti jaman ka jaman. Jang ngalampahkeun ieu, sajaba ti cai nginum anjeun tiasa ngadamel inuman tipe diuretik anu ngabantosan ngabersihan bagian jero awak sareng ngaleungitkeun racun.
  • Upami anjeun hoyong gaduh kasaimbangan anu tangtu dina awak, penting anjeun ogé kéngingkeun kasaimbangan dina tingkat émosional. Upami anjeun ngatur ngahijikeun pikiran sareng awak anjeun moal ngagaduhan masalah kaasaman dina awak anu tiasa nyababkeun masalah di pikahareupeun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, diét basa teu tiasa dianggap salaku diet mujijat kumargi anjeun henteu milari kaleungitan beurat dina waktos anu pondok. Éta ogé henteu kabuktosan yén éta ngagaduhan pangaruh rebound ka jalma anu mutuskeun nuturkeun éta. Bisi wae, sakumaha biasa kajadian nalika ngamimitian diet khusus, disarankeun konsultasi ka ahli anu bakal mamatahan anjeun upami éta pantes nuturkeun atanapi henteu.

Maka kuring badé ngantunkeun anjeun pidéo anu jelas janten langkung jelas pikeun anjeun naon diet alkali.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.