Diét Atkins

efektif-diet-to-leungit beurat

Diét Atkins mangrupikeun salah sahiji diet pelangsing anu paling populér sareng terkenal anu aya sareng diwangun ku ngalaksanakeun diet karbohidrat handap. Sing saha jalma anu membela pola dahar ieu, negeskeun yén jalma anu mutuskeun nuturkeun rencana ieu, tiasa leungit beurat tuang sadaya protéin sareng lemak anu anjeun pikahoyong, salami anjeun nyingkahan tuangeun anu seueur karbohidrat.

Seueur panilitian parantos nunjukkeun yén diét karbohidrat rendah aranjeunna rada épéktip nalika ngeunaan kaleungitan beurat sareng yén aranjeunna henteu ngandung résiko kaséhatan anu hébat.

Diét Atkins didamel sareng dikembangkeun ku Dr. Robert C Atkins di 1972, nalika anjeunna mutuskeun pikeun nyebarkeun buku di mana anjeunna janji leungit beurat nuturkeun sababaraha pedoman sareng hasil akhir anu héran. Ti waktos éta, anjeunna janten salah sahiji diét pang populerna sakumna dunya dugi ka ayeuna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Dasar diet atkins

Mimitina diét ieu parah dikritik ku otoritas kaséhatan waktos éta, sabab éta promosikeun kaleuleuwihan asupan Lemak jenuh. Panilitian salajengna nunjukkeun yén gajih jenuh henteu ngabahayakeun pisan kaséhatan masarakat.

Éta parantos kabuktosan yén konci pikeun kasuksesan dina diet penurunan beurat badan anu karbohidrat handap Éta sabab ku tuang langkung seueur protéin, jalma éta nyugemakeun pisan napsu na tungtungna tuang seueur kirang kalori anu ngabantosan anu ngirangan beurat awak.

4 fase tina diet Altkins

Diét Atkins anu kawéntar dibagi kana 4 fase anu béda:

  • Fase induksi: Dina dinten-dinten munggaran tina rencana tuang ieu anjeun kedah tuang kirang tina 20 gram karbohidrat per dinten sakitar 2 minggu. Anjeun tiasa tuang tuangeun anu beunghar lemak, protéin, sareng sayuran daun héjo. Dina fase ieu anjeun éléh beurat pisan.
  • Fase kasaimbangan: Dina fase ieu aranjeunna ditambihan sakedik jinis kadaharan anu sanés pikeun nyéhatkeun awak. Anjeun tiasa tuang kacang, sayuran karbohidrat low, sareng sakedik buah.
  • Fase pangaturan: Dina fase ieu jalma na caket pisan ngahontal beurat idéal Anjeun sahingga anjeun tiasa nambihan langkung seueur karbohidrat dina diet anjeun sareng kalem leungitna beurat.
  • Tahap pangropéa: Dina tahap terakhir ieu jalma tiasa tuang karbohidrat yén kabutuhan awak anjeun tanpa nyandak beurat nanaon.

Sababaraha jalma anu nuturkeun jinis diet ieu ponténg fase induksi lengkep sareng milih ngahijikeun sajumlah ageung buah sareng sayuran kana diét. Pilihan diet ieu cukup épéktip dina ngahontal tujuan anu dipikahoyong. Sabalikna, jalma sanés milih tetep dina fase induksi salamina, éta kawéntar dikenal salaku diét ketogén atanapi karbohidrat pisan handap.

daging

Kadaharan anu kedah dihindari dina diet Atkins

Aya sajumlah kadaharan anu anjeun kedah nyingkahan tuangeun nalika dina diet Atkins:

  • Naon waé jenis gula anu kalebet inuman lemes, permén, és krim atanapi jus buah.
  • Teu aya tuangeun buckwheat sapertos gandum, gandum atanapi nasi.
  • nu minyak nabati sapertos kedele atanapi jagung dilarang pisan.
  • Frutas kalayan kadar karbohidrat anu luhur sapertos cau, apel, jeruk atanapi pir.
  • nu legum sapertos lentil, kacang-kacangan atanapi kacang ogé dikaluarkeun tina diet ieu.
  • Aci henteu kedah dihindari, tah kentang anjeun moal tiasa tuangeun aranjeunna.

Kadaharan anjeun tiasa aman tuang dina diet Atkins

Salajengna kuring bakal ngajentrekeun naon katuangan lamun anjeun tiasa meakeun dina jenis diet pelangsingan ieu:

  • Dupi diidinan tuang daging sapertos sapi, daging babi, hayam atanapi kalkun.
  • Lauk sareng laut sapertos salmon, tuna atanapi sardin.
  • Kadaharan anu ngandung nutrisi sakumaha endogna anjeun tiasa ngalebetkeun kana diet ieu.
  • Sayuran daun héjo Éta ogé kalebet janten anjeun tiasa ngagaduhan kangkung, brokoli atanapi kale.
  • Naon waé jenis kacangan sapertos badami, kenari atanapi siki waluh diidinan sapinuhna.
  • Lemak séhat tina jinis minyak zaitun parawan tambahan.

salmon

Inuman dina diet Atkins

Inuman anu anu diijinkeun dina diet Atkins nyaéta kieu:

  • Anu mimiti Cai, Anu sampurna pikeun hidrasi pinuh sareng ngaleungitkeun racun.
  • Kopi Diidinan sabab beunghar antioksidan sareng séhat pisan pikeun awak.
  • Inuman anu langkung nguntungkeun pikeun kaséhatan sareng anu diétkeun ku Atkins nyaéta tèh héjo.

Sabalikna anjeun kedah nyingkahan inuman anu ngandung alkohol sareng aranjeunna ngandung seueur karbohidrat sapertos bir.

Diét anu biasana salami saminggu dina diet Atkins

Dihandap sareng kanggo ngajantenkeun langkung jelas, kuring nunjukkeun conto kumaha kaayaan na tuangeun mingguan dina diet Atkins. (Fase induksi)

  • Senén: pikeun sarapan sababaraha endog sareng sayuranPikeun tuang siang hayam salad sareng sapotong kacang sareng kanggo tuangeun steak sareng sayuran.
  • Salasa: Endog sareng daging babi kanggo sarapan, hayam sareng sayuran sésana ti wengi sateuacan sareng wengi kanggo tuang siang cheeseburger a sareng sayuran
  • Rebo: dina waktos sasarap anjeun tiasa tuang hiji omelet kalayan sayuran, dina waktos tuang siang salad sareng sonten wengi daging tumis sareng sayuran.
  • Kemis: Endog sareng sayuran kanggo sarapan, sésa tina tuang wengi tadi kanggo tuang siang, salmon sareng mentega sareng sayuran.
  • Jumaah: kanggo sarapan daging sareng endogPikeun tuang siang, salad hayam sareng sakedik kenari sareng bakso sareng sayuran kanggo tuangeun.
  • Saptu: pikeun sarapan omélét sareng sayuran, pikeun tuang bakso sésa ti wengi sateuacan sareng tuang tuang rendang babi sareng sayuran.
  • Minggu:  endog sareng daging babi kanggo sarapan, daging babi kanggo tuangeun sareng tuang tuang jangjang hayam bakar sareng sayuran.

Kuring miharep kuring parantos netelakeun sadaya mamang ngeunaan diét Atkins, éta mangrupikeun cara anu séhat sareng épéktip pikeun ngirangan beurat sareng ngahontal inohong anu dipikahoyong. Ieu mangrupikeun pidéo anu ngajelaskeun pikeun ngajantenkeun langkung jelas ngeunaan diet Atkins.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   MARIA VILLAVICENCIO OLARTE cenahna

    Kuring bersyukur pikeun prestasi anu aranjeunna pasihkeun ngeunaan diet ieu, anu kuring maksadkeun nerapkeunana, kusabab beurat kuring saméter sareng genep belas séntiméter sareng beurat kuring saratus genep kilo sareng kuring ngarasa gering. Anjeun tiasa nyéépkeun susu sapi.

  2.   Diego cenahna

    teu aya susu, cobian hindarkeun bacon, sanaos anjeun tiasa tuang éta bakal naékkeun koléstérol anjeun, a, anjeun nyandak sadinten tapi henteu rutin, anjeun tiasa ngabantosan diri ku nyandak jus sapertos kristal hampang sareng gelatin tanpa gula sareng tanpa karbohidrat, émut anjeun tiasa nyandak dugi ka 20 gram karbohidrat per dinten, janten upami aya anu ngagaduhan 1 atanapi 2 gram per porsi, tong dipikir-pikir teuing sareng tuang, anjeun peryogi raos yén anjeun nginum anu amis. Pilarian terang dina internét naon gula diét anu tiasa anjeun candak sareng jumlah karbohidrat anu di bagian makanan, kuring nyarankeun anjeun mésér buku kusabab éta sadayana aya.

  3.   MARIA JOSE GONZALEZ SAMPEDRO cenahna

    susu sareng kéju diidinkeun dina diét

  4.   témbok solokan wendy cenahna

    Anjeun tiasa tuang alpuket sareng dina buahna melon sareng pepaya sareng naon jinis produk susu sareng kéju anu tiasa didahar, hatur nuhun