Dasar pemanasan, naséhat praktis

awéwé-lumpat

Adaptasi dina pemanasan kana sesi binaraga mangrupikeun hal anu perlu sareng efektif. Haneutna kedah mekar gumantung kana otot anu badé dianggo. Anjeun tiasa nganpanaskeun anu badé dipénta, tapi anjeun kedah ngalaksanakeunana lengkep, nyaéta duanana otot primér ogé sékundér. Éta ngeunaan cocog sareng inténsitas pemanasan sareng sési. Upami éta palatihan anu bakal dieksekusi anu nungtut, anjeun kudu nyiapkeun sasuai.

Haneut kalayan maju. Anjeun kedah mimitian hipu, ngalakukeun sakedik kardio, teras ngalih ka gerakan langkung khusus pikeun ngahudangkeun otot. Nalika awak janten haneut, intensitasna kedah ditingkatkeun. Éta ngeunaan kamajuan dina kecepatan anu paling cocog pikeun anjeun, tanpa nyobian gancang teuing pikeun nyingkahan karusakan, bari ngajaga a upaya cukup stabil henteu janten tiis. Dina akhir pemanasan, anjeun kedah ngesang sakedik.

Ngamangpaatkeun pemanasan pikeun dianggo poin lemah. Éta ngeunaan ngabenerkeun kasalahan, sareng ningkatkeun téhnik palaksanaan anu pasti gerakan. Salaku conto, posisi tonggong, pinggul sareng tuur, atanapi taktak nalika ngalakukeun, contona, ngangkat beurat dina bangku anu condong.

Bisi wae, teu kedah jauh teuing. Éta mangrupikeun tahap peralihan antara istirahat sareng linggih, éta sababna pemanasan éta kedah nyiapkeun usaha anu diiklankeun, sareng henteu ngagantikeunana.

Sakali réngsé, éta diranté langsung ka program. Henteu disarankeun pikeun nyandak naon-naon paeda, sabab penting pikeun ngahémat panas anu kaala, sabab upami henteu manpaat manaskeun bakal leungit.

nu manjang nalika pemanasan diperyogikeun, utamina upami anjeun debut kabugaran. Pikeun aranjeunna anu badé ngalakukeun sababaraha gerakan, disarankeun ngantosan tungtung pemanasan, sakali ototna haneut, sateuacan sateuacan sési khusus nyarios.

Éta ngeunaan ngawatesan manjang statis ka minimum anu ketat, kalayan sababaraha gerakan cahaya, dicekel ngan ukur sababaraha detik. Upami anjeun jauh teuing, éta bakal ngirangan réaktivitas tina otot.
Idéalna nyaéta manjang dinamis, langkung saé adaptasi sareng persiapan usaha. Bisi wae, henteu disarankan pikeun ngaleuwihkeun amplitudo gerakan anu dilakukeun, kusabab aya résiko kaleuleusan teuing otot sahingga nganyenyeri sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.