Cai kefir

Kefir nodul

Kefir mangrupikeun tuangeun anu séhat pisan tapi dina waktos anu sami hese dipikagaduh pikeun ngalaksanakeunana ogé cai kefir atanapi susu, dua jinis kefir anu aya.

Kefir ngagaduhan sipat probiotik Pisan pikaresepeun pikeun awak, éta peryogi persiapan artisanal sareng nuturkeun sababaraha padoman pikeun ngadamel cai kefir. 

Kefir cai, sapertos susu kefir, ngagaduhan mikroflora anu sami. Dina hal ieu, kefir cai langkung gampang dilakukeun kumargi anjeun henteu peryogi susu atah pikeun nyiptakeunana.

Cai kefir

Upami anjeun rutin sangsara masalah kaséhatan cerna, anjeun tiasa ngadamel kefir cai pikeun ngurus kasihatan anjeun sareng tetep kuat, sajaba ti éta, nyiapkeun kefir cai di bumi saderhana, anjeun ngan ukur kedah kéngingkeun probiotics kanggo tiasa ngaraosan cai fermentasi ieu.

Pikeun nyieun kefir cai, anjeun kedah sisikian kefir, nyieun inuman dumasar cai. Séréal ieu dibungkus ku probiotik, mikroorganisme baktéri kualitas luhur anu aya dina lingkungan anu sami. Bakteri ieu tiasa ngabantosan urang tetep séhat sareng pertahanan anu langkung kuat.

Probiotik ieu, nyaéta baktéri anu hadé anu aya dina sistem pencernaanÉta penting pisan pikeun nyerna sareng nutrisi pikeun nembus aliran getih urang, salian ti ngajagi urang tina panyawat.

Sistem imun dijagaan sareng kéngingkeun langkung seueur kakuatan, upami urang rumaos lemah, lemah pencernaan, seueul atanapi masalah nalika nuju jasa, perhatoskeun sareng diajar performa Cai kefira ngajaga anjeun langkung séhat sareng lemes. Salaku tambahan, pikeun ngajaga diet saimbang sareng ngalakukeun latihan rutin.

Kefir

Kumaha cara ngadamel cai kefir

Persiapan inuman ieu nyaéta saderhana, gancang sareng éta masihan hasil anu saé pisan. Ngan ukur peryogi waktos istirahat sareng fermentasi sakitar jam 48. 

Bahan pikeun nyiapkeun éta

  • Kendi gelas tina 1 liter. 
  • Sendok kai atanapi plastik pikeun diaduk.
  • A kaén bersih, anduk, atanapi saringan kopi pikeun nutupan kafé.
  • Pita karét pikeun ngagabung saringan sareng kendi cai.
  • Saringan palastik pikeun miceun puing sisikian tina cai.
  • Térmométer.

Bahan anu diperyogikeun

  • Séréal tina Kefir hidrasi. 
  • Satengah cangkir gula beureum.
  • Cai.

Persiapan, saléngkah-saléngkah

Simpen heula gula dina toples gelas. Tambihkeun satengah gelas cai panas sareng aduk dugi gula parantos leyur. Teras tambihan 3 gelas cai suhu kamar, sacara ideal antara 20 sareng 29 derajat.

Tambihkeun bijil kefir anu terhidrasi sareng panutup na kendi jeung saringan kopi atanapi nganggo anduk. Léngkah ieu penting sabab férméntasi ngahasilkeun gas sareng lawon poros diperyogikeun pikeun gas-gas kabur kalayan lancar. Ninggalkeun kendi di tempat anu aman sareng ngantep éta badé dua dinten.

Sakali deui difermentasi, pisahkeun bijil tina cai kefir sareng tambihkeun kana sajian cai gula anu énggal. Inumanna badé siap dikonsumsi.

Sipat kefir cai

Inuman dumasar cai ieu ngagaduhan sipat penting anu ngabantosan urang tetep séhat. Salajengna urang ngawartosan anjeun naon manpaat anu diinum ku inuman ieu, sahingga anjeun mutuskeun hiji dinten damel di bumi, anjeun bakal perhatoskeun yén awak anjeun bakal langkung séhat.

  • Ngajaga a sistem pencernaan séhat.
  • Éta ngajantenkeun urang raoseun.
  • Ngabantosan mulangkeun flora pencernaan. 
  • Éta beunghar nutrisi sapertos maén bal, vitamin B12, magnésium sareng asam folat. 
  • Ningkatkeun urang pertahanan.
  • Ngajaga a sistem kekebalan kuat sareng séhat.
  • Kefir merangan baktéri goréng dina peujit.
  • Éta tindakan salaku antibakteri.
  • Ngabantosan pencernaan laktosa. Ningkatkeun kasabaran urang kana produk susu upami urang teu sabar.
  • Ngirangan serangan ti asma jeung réaksi alérgi.
  • Ngaronjatkeun gejala tina sindrom bowel jengkel. 
  • Ngalawan teh kabebeng sakapeung.
  • Ngaronjatkeun Prosés pencernaan.
  • nambahan kasehatan tulang pikeun eusina anu luhur di kalsium.
  • Ngirangan kagiatan sél kanyeri.
  • Nyegah penampilan tina Kanker.

Cai kefir

nu séréal éta kefir Éta parantos dianggo mangtaun-taun pikeun ngajaga awak sareng organisme tetep séhat. Kegiatan anu probiotics aranjeunna ngabantosan urang raoseun. Sakumaha parantos anjeun tingali, persiapan inuman ieu saderhana pisan, urang ngan ukur kedah kéngingkeun bijil kefir sareng ngantepkeun naas dina cai.

Anjeun tiasa nyiapkeun inuman sakalian anu dipikahoyong, upami anjeun ngaraos rada males sareng nyerna goréng dina hiji mangsa, anjeun tiasa milih ngadamel inuman ieu atanapi nganggo produk sapertos yoghurt kefir atanapi susu kefir anu urang ogé tiasa mendakan pasar swalayan.

Ulah ragu sareng mimitian nganggo cai kefir homemade ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.