Buah, antibiotik sareng masalah

235

nu antibiotik nyaéta ubar anu urang konsumsi pikeun ngéléhkeun éta inféksisarta diet cageur anu kalebet buah-buahan ogé ngabantosan awak pikeun merangan prosés ieu anu nyerang, ngamajukeun pamulihan anu langkung gancang, tapi urang kedah terang éta sababaraha buah tiasa ngaganggu antibiotik, nyegah aranjeunna tina nyerep dina tingkat peujit, janten jaga kedah dilaksanakeun kalayan sauyunan ieu.

Antibiotik mangrupikeun ubar pikeun ngubaran inféksi baktéri, jamur, atanapi parasit sareng aranjeunna mangrupikeun papanggihan anu kawilang énggal, ti saprak pénisilin kapendak ku kabeneran sareng dijelaskeun dina taun 1940an, sanaos sél bodas tina getih Aranjeunna damel pikeun merangan sagala rupa inféksi, tapi aranjeunna henteu teras-terasan merangan sadaya panyerang sareng zat ieu nguatkeun pertahanan pikeun gelut éta.

Antibiotik tiasa ngabantosan nyegah multiplikasi baktéri atanapi maéhan aranjeunna, tapi épék na ogé ngahontal éta baktéri alus awak sapertos peujit, anu ngabantosan dina nyerep tina gizi ésénsial, janten, konsumsi na kedah dibarengan ku a diet cageur pikeun mulangkeun henteu saimbangna ieu.

nu bubuahan mangrupikeun kadaharan anu padet gizi janten pilihan anu séhat nalika nyandak antibiotik, sabab éta henteu ngan ukur ngabantosan waé vitamin sareng mineral, kaasup kana asam folat sareng kalium, tapi ogé resep pertahanan organik kusabab kandungan vitamin A sareng C, anu ngabantosan ngadukung kasihatan imun.

Maka asupan anu nyukupan tina vitamin A diperyogikeun pikeun ngabantosan awak ngadamel sél getih bodas sareng vitamin C resep penyembuhan, salian ti nyieun fungsionalitas anu sistem kekebalan.

Nanging, sababaraha tiasa ngaganggu kamampuan awak nyerep ubar, janten nalika diinum antibiotik eta dianjurkeun ulah dahar bubuahan asam, diantarana urang mendakan buah jeruk sapertos jeruk, jus jeruk, strawberry, anggur, raspberry sareng blueberry.

Buah anu disarankeun nalika meakeun antibiotik

Diantara buah anu teu ngaganggu asimilasi antibiotik Maranéhna nyaéta; cau, melon, pepaya, nanas asak, kaping sareng anjir, tiasa kalebet konsumsiana iraha waé, pikeun kéngingkeun diet anu rupa-rupa sareng séhat.

Gambar: MF


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Martha Lucia Morales Obando cenahna

    Ajaranana leres supados henteu ngalakukeun kasalahan sareng nétralisasi tindakan antibiotik, ngagaduhan épolusi pangobatan anu langkung saé.