Diét Dukan

dukan diét

Jarang jalma éta anu henteu kantos nyobian sababaraha jenis diét atanapi parantos diét sapanjang hirupna. Dinten ayeuna aya ratusan diet tina sagala rupa anu janji bakal kaleungitan séri kilo dina waktos catetan. Salami sababaraha taun éta modél pisan diét Dukan, rencana penurunan beurat badan anu parantos ngahontal kamashuran dunya sareng éta proposes pikeun leungit beurat ku cara alamiah total.

Diét Dukan diwangun ku 4 tahapan éta bakal ngabantosan jalma éta ngirangan beurat pisan gancang sareng saimbang. Upami anjeun hoyong terang sakedik deui ngeunaan jinis diet ieu, tong éléh jéntré sareng perhatoskeun ciri na sareng bahaya na anu tiasa nyababkeun kasihatan.

Naon diet Dukan?

La Dukan diét nyaéta diet protéin anu milari konsumsi protéin dina diet sapopoé sareng nyingkahan sepanjang waktos asupan karbohidrat. Kalayan ieu, awak tiasa nyéépkeun gajih anu akumulasi di jero sareng ku cara ieu ngirangan beurat dina a gancang sareng gampang. Salami dua tahapan mimiti diét ieu, anu kilo disetél sedengkeun salami dua terakhir beurat anu dipikagaduh dijaga, nyegah anu disebat pangaruh rebound.

Fase diét Dukan

  • Tahap serangan: ieu tahap kahiji Éta dicirikeun ku parobihan dina metabolisme sorangan sareng kaleungitan kilo langkung lami. Durasi fase ieu gumantung kana jumlah kilo anu hoyong leungitkeun jalma éta. Éta tiasa lepas tina hiji dinten dugi ka sakitar saminggu. Dina fase ieu, ngan ukur konsumsi pangan anu beunghar protéin sato sapertos hayam henteu nganggo kulit, endog, lauk atanapi daging beureum. Kadaharan ieu tiasa dicandak tanpa aya watesan sareng jalmi éta bébas milih jumlah anu dikonsumsi. Di sisi anu sanésna, kadaharan anu penting sapertos buah parantos dilarang, sayuran, sangu atanapi séréal.

Dukan-diet-gratis-tuang

  • Tahap pelayaran: Dina fase ieu, kadaharan anyar pikeun diét ieu janten langkung saimbang sareng rupa-rupa. Babarengan protéin, sayuran tiasa dicandak tanpa wates. Fase ieu biasana lumangsung kira-kira dua bulan anu biasana waktos anu dugi dugi ka jalmi tiasa ngahontal waktos na beurat idéal. Dina fase ieu, sababaraha tuangeun sapertos nasi, kentang atanapi kacang polong.

fase pelayaran

  • Tahap konsolidasi: Kalayan fase ieu épék rebound dreaded salawasna anu lumangsung dina seuseueurna anu disebut diet mujijat. Dina fase ieu, dilebetkeun tina sababaraha pangan anu beunghar karbohidrat. Éta biasana awét numutkeun kana kilo yén jalma anu dimaksud parantos leungit, khususna kilo anu leungit dikali sapuluh sareng diala ku cara kieu dinten éta awét fase katilu ieu. Dina fase konsolidasi anjeun henteu deui ngirangan beurat tapi éta ngajaga naon kahontal dina dua tahapan anu sateuacanna. Anjeun tiasa tuang tuangeun anu terlarang sateuacanna sapertos buah, nasi, kéju atanapi roti.

Naon-Anjeun-Anu peryogi-Kanggo-Terang-Perkawis-Diét-Diét

  • Tahap stabilisasi: Ieu mangrupikeun tahap terakhir tina kontroversial Dukan diét sareng di jerona, jalma na parantos dugi ka beurat idéal sareng éta kedah dijaga sadinten saminggu. Dina mangsa éta anjeun ngan ukur kedah tuang protéin kanggo ngimbangan kaleuwihan dinten sanés dina saminggu. Disarankeun nuturkeun fase ieu salami sesa kahirupan sareng ku cara ieu ngajaga beurat idéal sareng hindarkeun kanaékan kiloan.

Kawéntar-saha-do-the-dukan-diet-5

Penting pikeun anjeun émut yén pikeun diet janten 100% épéktip, anjeun kedah nyandak sababaraha 12 gelas cai sapoé sareng séndok tina oat dedak. Séndok ieu tiasa dicandak dicampur sareng yogurt atanapi sareng endog.

Bahaya tina diet Dukan

La Dukan diét Éta henteu diragukeun diet paling terkenal ayeuna sareng seueur jalma parantos mutuskeun nuturkeun éta. Nanging, sanaos seueur anu dicarioskeun, kaseueuran ahli nutrisi satuju yén éta diét anu bahaya pisan kana kasihatan. Sakumaha éta mangrupakeun diet anu aranjeunna predominate protéin sareng dimana seueur kadaharan penting pikeun awak dikaluarkeun, éta tiasa nyababkeun masalah serius tingkat pencernaan sareng métabolik. 

Dina tahap awal diet ieu, konsumsi karbohidrat, kurangna karbohidrat ieu ngahasilkeun a kaleungitan beurat tapi aya ogé gejala sanés anu disababkeun ku kurang énergi sapertos kacapean, capé atanapi nyeri sirah. Sejen bahaya tina diet sapertos kitu nyaéta aranjeunna condong ngabentuk batu asam urat anu tiasa nyababkeun munculna batu ginjal. Diét Dukan ogé kasohor nyababkeun serius masalah kabebeng diantara sababaraha urang kusabab kurangna serat dina diet sorangan. Pikeun ngatasi masalah ieu, rencana ieu maksa anjeun nyandak séndok gandum ngagugulung salami diét cenah.

Sakumaha parantos anjeun tingali, aya seueur kaunggulan anu Dukan diét Tapi sakumaha kasus anu paling diét kaajaiban, aya ogé seueur bahaya dina jenis rencana penurunan beurat ieu. Dina hal anjeun mutuskeun nuturkeun jinis diet ieu pikeun leungit sababaraha kilo tambahan, hal anu pangsaéna nyaéta buka spesialis anu bakal mamatahan anjeun upami éta leres-leres pantes nuturkeun jinis diet ieu. Kuring miharep kuring geus diberesihan anjeun sadaya mamang ngeunaan diet Dukan anu kawéntar sareng pilih jalan anu pangsaéna.

Teras abdi badé ngantunkeun anjeun video anu ngajelaskeun supados langkung jelas naon anu diét Dukan diwangun sareng naon pro sareng kontra na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.