Upami anjeun ngaraos capé salami lami anjeun tiasa sangsara ku kacapéan adrénal

Dina sababaraha kali urang nyalahkeun diét, hawa, umur atanapi kaayaan pikiran urang nalika ngeunaan masalah kaséhatan. Nanging, masalah urang panginten langkung serius tibatan anu dibayangkeun.

Upami anjeun capé atanapi capé salami lami, panginten masalah anjeun nyaéta anjeun sangsara kacapean adrénal, sanaos henteu tiasa dianggap panyakit sapertos kitu, aya seueur kasus unggal dinten.

Kaayaan ieu aya hubunganana langsung sareng kahariwang sareng setrés, kacapean adrénal, atanapi hypoadrenia Éta jalma éta ngarasa capé tanpa alesan sareng teras-terasan. Éta disababkeun ku henteu saimbangna dina sababaraha kelenjar adrénal anu tiasa dianggo langkung handap normal.

Ieu henteu aya hubunganana sareng fungsi ginjal urang anu leres, éta ngan ukur aya hubunganana sareng setrés. Hasil tina setrés fisik atanapi émosional anu urang raoskeun salami waktos anu lami.

Nalika urang ngaraos capé ieu lami, éta tiasa nyababkeun urang sistim imun kapangaruhan ngarah kuciwa sareng kasusah pikeun bobo bobo.

Kacapean adrénal

Henteu seueur panilitian anu terang ngeunaan ampir panyakit ieu, dianggap aya teu saimbangna dina kelenjar anu tanggung jawab ngimbangan urang tingkat glikogén sareng aktivitas imun. 

Iraha waé anjeun ngalaman saatos capé pisan, anjeun kedah angkat ka dokter pikeun nyababkeun naon sababna, sabab éta bakal tiasa janten masalah sareng tiroid urang. 

Kelenjar adrénal

Aranjeunna ngagaduhan sababaraha fungsi penting, ngatur jinis hormon anu tangtu. 

  • Glukokortikoid: aranjeunna ngatur cadangan glikogén.
  • Mineralokortikoid: hormon anu ngendalikeun kasaimbangan antara uyah sareng cai dina awak.
  • Éstrogén sareng androgén: hormon séks.

Gejala kacapean adrénal

Gejala anu paling jelas nyaéta kacapean awétNanging, seueur anu sanés tiasa némbongan saluyu:

  • Teu karuhan.
  • Insomnia.
  • Ngirangan beurat badan atanapi rugi.
  • Masalah pencernaan.
  • Rambut rontok.
  • Waktos diaré sareng anu sanésna tina sembelit.
  • Nyeri sirah
  • Nyeri otot.
  • Insomnia.
  • Kasusah konséntrasi.
  • Négatip

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.