Aluminium sareng kaséhatan

Naon hubunganana antara aluminium sareng kaséhatan? Dicirian salaku salah sahiji unsur anu paling réa di planét, kaleuleuwihan tiasa ngabahayakeun kaséhatan. Nanging, justru kusabab kaayaanana ieu, nyingkahan kakeunaan éta mangrupikeun padamel anu rumit.

Aya seueur sumber aluminium dina kahirupan sadidinten anjeun, anu utami mangrupikeun tuangeun, sanés sanés ngan hiji-hijina. Ieu mangrupikeun konci anu anjeun kedah terang ngeunaan logam ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
Logam dina awak

Kumaha upami aya kaleuwihan aluminium dina awak manusa?

Aluminium asup kana awak utamina ngalangkungan dahareun. Éta dianggap yén rata-rata sakitar lima miligram aluminium dicandak sapopoé. Dosis ieu bakal henteu bahaya, kumargi jauh di handapeun naon anu dianggap bahaya pikeun kaséhatan.

Nanging, henteu sadaya jelema ngagaduhan pendapat éta. Sareng aya jalma anu naroskeun yén jumlah anu dicandak paling handap ieu. Sababaraha studi ngeunaan aluminium sareng diet nyayogikeun jumlah anu langkung seueur kana rupa-rupa produk beku sareng roti.

Nalika aya kaleuleuwihan aluminium, éta tiasa akumulasi dina organ sareng ngahasilkeun sajumlah gejala sareng masalah kaséhatan, ti mimiti utah sareng diaré dugi ka panyakit anu langkung serius. Sababaraha panilitian parantos ngaitkeun paparan anu tinggi sareng berkepanjangan kana peradangan otak sareng paningkatan résiko katerap panyakit sapertos pikun.

Naon tuang tuangeun anu beunghar ku aluminium

Aluminium dina tuangeun tiasa dipendakan sacara alami atanapi ditambihan nalika diolah. Perhatoskeun, henteu sapertos vitamin atanapi mineral, moal aya manpaat kasihatan tina kalebet tuangeun anu beunghar ku aluminium dina diet.

Aluminium alami

Lauk tinangtu mangrupikeun tuangeun anu paling seueur aluminium. Tapi kontribusina tiasa bénten-bénten tina hiji spésiés ka spésiés anu sanés, kusabab jangkungna seueur pisan dina sababaraha hal sareng praktis henteu penting pikeun anu sanés.

Daging seger, endog, sareng buah sareng sayuran ogé ngandung aluminium. Bayam mangrupikeun sayuran anu sacara alami akumulasi paling seueur aluminium, jauh ngaleuwihan sésana.

Nalika ngeunaan inuman, urang kedah nyorot téa. Kalayan kontribusi aluminium anu langkung handap nyaéta jus buah sareng kopi. Kontrasna, konsentrasi logam ieu dina cai keran bakal handap pisan.

Aluminium ditambihan

Industri pangan tiasa kalebet bahan aditif aluminium dina seueur produkna pikeun tujuan anu béda. Patut diperhatoskeun ayana aluminium tambahan dina kéju olahan sareng kakao, ogé bubuk bubuk sareng asinan.

Upami anjeun hoyong nyingkahanana, aluminium biasana didaptarkeun dina daptar bahan pikeun produk anu dimaksud. Nanging, jumlah ieu bakal aman numutkeun ka agénsi anu béda, janten teu aya alesan pikeun prihatin.

Sumber aluminium séjén

Aluminium henteu dugi ka tuangeun, tapi tiasa ogé mendakan unsur ieu dimana-mana dina kahirupan sadidinten anjeun. Deodorants, parabot dapur, sareng kaléng soda mangrupikeun sababaraha hal anu aya di kalolobaan bumi anu ngandung aluminium.

Kabinet ubar anjeun ogé tiasa ngandung aluminium. Sareng éta logam ieu ogé ngaksés awak anjeun ngalangkungan pangobatan anu tiasa dibales, sapertos panawar nyeri atanapi antacid.

Deodorants

Naha kelek anjeun kéngingkeun ketiak beureum saatos ngalarapkeun deodorant? Ieu panginten kusabab seueur produk ieu ngandung aluminium. Réaksi alérgi langkung dipikaresep ku antiperspirant anu langkung kuat.

Milarian deodorants kalayan tingkat aluminium anu handap pisan. Sareng upami kesang sanés masalah, pertimbangkeun deodorants alami, anu masker bau bau tapi henteu épék pikeun nyegah kesang.

Alat masak

Quinoa asak

Aluminium tina alat masak aluminium, sapertos pot atanapi panci, aman dina kaseueuran kasus. Perawatan anu henteu lengket sareng anu sanés bakal nyegah tina lebet katuangan.

Tapi kadaharan anu asem, sapertos tomat, tiasa ngaleyurkeun lapisan permukaan ieu sareng nyababkeun langkung seueur aluminium dina dahareun. Kusabab ieu, disarankeun pikeun milarian alternatif pikeun aluminium nalika masak atanapi nyimpen katuangan ieu.

Naon anu kudu dilakukeun pikeun miceun aluminium tina awak

Henteu kedah ngalakukeun anu khusus pikeun miceun aluminium tina awak. Jalma anu séhat tiasa ngalaksanakeun tugas ieu sacara alami. Anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta léngkah dina kahirupan sadidinten pikeun ngirangan paparan logam ieu.

Aya sababaraha hal anu dianggap tiasa ngabantosan aluminium, ieu mangrupikeun hal anu paling dikenal:

Ngagunakeun alternatif pikeun aluminium pikeun masak

Nyingkahan deodorants sareng pangobatan ku aluminium (anjeun tiasa nyobian usaha alami)

Naha aluminium ngagaduhan manpaat dina awak atanapi henteu?

Aluminium mangrupikeun zat anu kedah aya dina awak anjeun sabab éta méré manpaat anu béda-béda, pikeun ieu anjeun kedah ngalaksanakeun diet anu beragam anu teu aya kakurangan daging, buah, sayuran sareng susu. Nilai aluminium pangluhurna dina awak saha waé aya dina ovarium, téstés, ati, sareng paru-paru.

Nanging, penting pisan yén anjeun terang yén ngalangkungan seueur panilitian ditangtoskeun yén jalma anu henteu ngagaduhan jumlah aluminium anu cekap dina awakna tiasa sangsara tina gangguan anu béda sapertos robahan analog tina vitamin B atanapi aktivitas turun tina dehidrogénase suksin antara lain.

Mangpaat aluminium dina awak

Sanaos seueur panilitian anu negeskeun yén aluminium henteu nguntungkeun pikeun kaséhatan, anu sanésna urang tiasa maca yén logam nyayogikeun sababaraha séri mangpaat positip pikeun awak:

  • Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun ngahontal kamekaran sistem saraf anu optimal.
  • Éta bakal ngabantosan sistem pernapasan anjeun damel langkung saé.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun ngatur régulasi bobo anjeun.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun nyegah peujit anjeun nyerep fosfor.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun ngagaduhan kaayaan anu hadé tina kartilage anjeun.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun ngembangkeun kapasitas méntal anu langkung saé.
  • Éta bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun kaayaan sendi anjeun.

Upami anjeun hoyong langkung seueur tentang naon logam dina awak urang sareng kunaon aranjeunna penting pikeun kami, lebetkeun tautan yén kami nembé tinggaleun anjeun sareng dimana kami bakal nyaritakeun yén salian ti aluminium, manusa peryogi logam anu sanés pikeun fungsi metabolisme anu leres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alicia cenahna

    tulisan éta sabalikna pisan tina kajian ilmiah anu serius, aluminium anu ngabahayakeun kaséhatan sareng kedah dihindari, punten tanggel waler !!!!!

    1.    alirium cenahna

      Panilitian parantos nunjukkeun yén aluminium seueur ngabahayakeun kaséhatan, tingali file aluminium. DW

    2.    Eduardo cenahna

      Studi Élmiah Serius?: Tulisan ieu mempertanyakan studi sapertos kitu.

    3.    Eduardo cenahna

      Studi ilmiah anu serius?: Tulisan ieu meryogikeun kajian sapertos kitu. Naon anu anjeun terang ngeunaan topik ieu pikeun nolak tulisan ieu? .-

  2.   César cenahna

    Alice: Upami aluminium ngabahayakeun awak, tapi masih mangrupikeun unsur tilas anu kedah aya dina awak manusa, jelas yén éta toksik, tapi sadayana anu kaleuleuwihi goréng. Kuring kantos nalungtik bari sareng sanés halaman munggaran anu kuring baca anu nyatakeun hal anu sami.

  3.   César cenahna

    Sanaos upami anjeun peryogi rujukan kana tulisan ieu ¬¬

  4.   CAROLINA cenahna

    Kuring diubaran ku DOKTOR NATURIS, Sareng saatos ngadamel sababaraha évaluasi kuring parantos sumping kana kacindekan yén kuring sono kana aluminum.
    Kusabab gabung, tuur, anu retakan kuring pisan. JEUNG Pikeun Peraturan Bobo Sareng Napas Oge. Kusabab kuring ngagunakeun loba napas permukaan. Anjeunna masihan kuring panjelasan sareng siga anu logis.

  5.   FIA cenahna

    Hésé alesan dina sababaraha garis, janten urang bakal nyintésis.
    Sadaya mahluk hirup aya unsur kimia dina komposisi urang, ku sabab kitu boro-boro hal anu mangrupikeun bagian tina awak urang anu goréng didahar, alam anu bijaksana, sanés leungeun manusa. Keracunan unsur kimia langkung seueur tina bentukna, kumaha sareng jumlah dimana unsur éta dicerna tibatan dina unsur éta sorangan, nyaéta: 
    Formulir: dina asupan sadidinten urang nyandak sadaya unsur kimia, kalebet logam beurat arsénik, timah, raksa, cadmium, barium; Timah aya toksik upami diseuseup (dikokolakeun) tapi henteu dicandak ngalangkungan cai keran sareng dina sababaraha kadaharan éta toksik ngan upami diubaran ku runtah atanapi timbel ditangani.
    CARA: Henteu sami nyandak séréal kana ingest beusi atanapi tambaga, anu sayogi sacara alami pikeun awak manusa, tibatan nyandak beusi sareng tambaga langsung, awak urang bakal nolak éta. Sakumaha seueur: Kami nyandak uyah unggal dinten, sareng éta saé sareng diperyogikeun, tapi teu aya anu wani nyandak dua séndok sakaligus kumargi aranjeunna moal hirup nyarioskeun dongéngna.

    Dina sababaraha kecap: Tempat-tempat anu alam tetep parawan, jauh tina manipulasi manusa, ékosistem seueur, séhat sareng beunghar, tanpa masalah karacunan tina pangan sareng sanyawa na.

    1.    kerangka cenahna

      Panilitian ilmiah parantos ditangtoskeun yén aranjeunna henteu mendakan peran anu dikembangkeun ku aluminium dina awak urang anu nguntungkeun, sabalikna, aranjeunna mendakan éta goréng dina awak urang, utamina jalma anu ngagaduhan masalah ginjal sabab teu tiasa ngaleungitkeun aluminium dina awak, Tétéla awakna hoyong ngaleungitkeun aluminium tapi henteu tiasa, aya aluminium dina kaléng soda, deodorants, dina pot dapur, dina jumlah anu teu kaitung seueur, disebatkeun yén awak manusa ngagaduhan aluminium ieu, tapi aranjeunna henteu mendakan peran anu dimainkan dina awak manusa anu nguntungkeun, tapi upami dipikaterang yén lamun asup ka uteuk éta mangrupikeun neurotoksin anu kuat, nalika anjeun masak dina pot aluminium, naha anjeun terang sabaraha anu dileupaskeun? ati-ati pisan baca deui punten anu ngaracun diri.

      1.    Eduardo cenahna

        Koméntar ilmiah dina tulisan ieu nampik klaim anjeun yén aluminium ngabahayakeun, sareng sanés ngan éta, tapi éta langkung merenah pikeun kasihatan urang nganggo éta.

      2.    Eduardo cenahna

        Naon jinis studi ilmiah anu disarankan pikeun henteu ngonsumsi tuangeun alami kusabab éta ngandung aluminium? - Ati-ati pisan, punten, tong hoyong nyabut kadaharan anu hadé anu ngandung aluminium, sabab alam parantos nempatkeunana pikeun kaséhatan urang .-

  6.   tanda cenahna

    Aluminium mangrupikeun unsur anu réa di alam (anorganik), éta aya dina kulit bumi tapi sanés bagian anu mendasar tina prosés biologis, komo dina konséntrasi anu minimal éta beracun pikeun mahluk hirup; sababaraha jalma langkung peka tibatan anu sanésna kana karacunan ieu. Punten baca, terang