Intoleransi laktosa: naon anu lumangsung dina awak kuring?

teu sabar laktosa

Upami anjeun kakurangan tina Intoleransi laktosa sareng ngonsumsi susu atanapi sababaraha produk susu anu sanés, anjeun tiasa ngalaman sababaraha gejala dina sababaraha jam. Naon anu lumangsung dina jalma anu teu toleran laktosa nyaéta teu tiasa leres nyerna gula dina susu, nyaéta laktosa. Biasana, intoleransi ieu lumangsung alatan kakurangan laktase dina peujit leutik.

Ku alatan éta, ku teu bisa nyerna gula susu ogé, kaayaan ieu tiasa nyababkeun masalah atanapi ngarareunah nalika ngonsumsi produk susu. Hasilna, gas, kembung, diare atanapi gejala sanésna tiasa muncul. Nanging, gumantung kana tingkat intoleransi, sakapeung tiasa hirup sareng kaayaan ieu tanpa kedah nyerah sadaya produk susu.

Gejala sareng nyababkeun Intoleransi laktosa

masalah laktosa

Anu ngabalukarkeun penampilan tipe ieu Intoleransi tiasa sababaraha, tapi teu ngahasilkeun cukup laktase bakal nyieun gula susu kirang dicerna. Naon anu lumangsung nyaéta, sacara umum, nalika anjeun kakurangan laktase, laktosa tina dahareun henteu diserep ku mukosa peujit dugi ka aliran getih, tapi eta ngumbara ka titik, dimana eta tungtungna diolah jeung diserep. 

Laktosa, nalika ngahontal usus besar sareng henteu kaserep dina peujit, berinteraksi sareng baktéri umum sareng ngahasilkeun sababaraha gejala intoleransi laktosa sapertos diare, seueul, kembung, keram beuteung, utah sareng / atanapi gas. Tanda-tanda intoleransi laktosa biasana muncul 30 menit dugi ka 2 jam saatos tuang atanapi nginum katuangan anu ngandung laktosa. 

Dina hal geus ngaapresiasi sababaraha gejala ieu sanggeus consuming produk susu, perlu pikeun ngonfirmasi atawa aturan kaluar nu bener ceuk Intoleransi. Ngaliwatan ulikan basajan, dilaksanakeun ngagunakeun a tés hidrogén napas, Ieu mungkin keur assess naha laktosa teu keur pinuh dicerna atawa diserep jeung, kituna, ngadeteksi naha atawa henteu aya Intoleransi jeung bisa nerapkeun perlakuan luyu. Dina hal gejala parna atanapi pengkuh, penting pikeun nyingkahan konsumsi produk susu atanapi nuturkeun diet rendah laktosa. Di Unilabs Anjeun tiasa buku tés hidrogén napas anjeun sarta manggihan naha anu ngabalukarkeun gejala anjeun alatan Intoleransi laktosa atanapi henteu. Jadwalkeun janjian di mana-mana pusat Unilabs sareng ngantepkeun diri anjeun disarankan ku téknik canggih sareng pangalaman para profesionalna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.