Diét pikeun hypertrophy prostat

012

La prostat mangrupakeun kelenjar lalaki anu ngahasilkeun seueurna eusi cairan mani sareng hypertrophy prostatik jinak atanapi BPH, mangrupikeun masalah anu paling umum di kalangan lalaki anu langkung sepuh sareng tiasa disababkeun ku faktor pola dahar sareng parobahan hormon utamina.

waktu HPB sanés prosés karsinogenik, upami éta tiasa ngagambarkeun faktor résiko pikeun pamekaran kanker prostat, kumaha ogé a robahan diét sareng tambahan suplemén tinangtu tiasa ngaleutikan prostat, tapi sok aya dina pengawasan profesional.

-Dahareun pikeun nyingkahan

nu faktor résiko pikeun BPH kalebet yuswa langkung ti 50 taun sareng sacara umum tinggi-gajih, diét serat-low condong nyirorot ningkatkeun kasempetan anjeun ngembangkeun hiperplasia prostatik jinak, janten tuangeun anu kedah disingkahan; lalaki beureum beunghar gajih jenuh, tuangeun olahan, sareng pangan asin sadayana. Alkohol, khususna bir sareng minuman keras, ogé kopi, minuman ringan sareng téh hideung, anu dimungkinkeun tiasa dikirangan, janten disarankeun ngan saukur nyiapkeun langkung seueur tuangeun ti mimiti sareng ngirangan kunjungan ka réstoran, khususna. ranté dahareun gancang, sabab tiasa gaduh pangaruh hébat dina kaséhatan prostat.

-Dahareun anu disarankeun

Ngaganti daging beureum pikeun lauk mangrupikeun mimiti anu séhat, utamina anu beunghar Asam lemak omega-3, sapertos tuna, salmon sareng herring. The Lemak Omega-3 sareng minyak lauk sanés tiasa manpaat pikeun kaséhatan kardiovaskular kahiji, tapi kadua mangpaatna dina prostat.

Buah-buahan sareng sayuran seger penting pikeun a diet cageur dina sagala aspek sareng khususna upami didahar atah atanapi dikukus, sabab éta sumber anu hadé serat, vitamin sareng mineral, sajaba séréal sareng kacang-kacangan. Kabeungharan di antioksidan alami tina sayuran ni'mat ngaleungitkeun racun sareng radikal bébas, janten anu paling disarankeun; brokoli, wortel, cabé beureum, ubi sareng tomat, sadayana beunghar béta-karoten sareng tomat khususon dina likopén, duanana antioksidan anu parantos kabukti épéktip dina ngirangan ukuran prostat sareng tumor, numutkeun kajian ku; "Aspék Biokimia, Fisiologis sareng Molekuler tina Gizi Manusa".

Gambar: MF


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   carlos miguel loza vallejo cenahna

    Hatur nuhun sateuacana pikeun rekomendasi anjeun ngeunaan diét anu diperyogikeun pikeun manjangkeun kualitas hirup. Ti dinten ayeuna kuring bakal tumut kana akun, kuring umur 65 taun. Abdi dirawat ku Urologist, kuring ngagaduhan BPH, seueur ingetan cai kemih, tapi kuring parantos ngungkulanana.

  2.   Heliu Bermudez cenahna

    Abdi yuswa 42 taun sareng kuring parantos janten prostat anu radang sakitar sataun satengah dokter lieur nalika anjeunna ningali yuswa kuring sareng anjeunna ngintunkeun kuring anti anti peradangan tapi kuring nganggo obat anu mahal ... kuring kiih ogé henteu nganyenyeri ... sapeupeuting kuring henteu sering gugah ... muhun hatur nuhun kana nasihat kasihatan ...