Diét Mediterania

Diét Mediterania

Pasti anjeun parantos nguping jutaan kali, nyarios ahli nutrisi sareng dokter nagara ieu tina seueur manpaat anu dipiboga Diét Mediterania pikeun kaséhatan sareng awak. Diét Mediterania aya sababaraha abad sareng cara anu séhat pisan tina tuangeun yén sadaya kota di zona Mediterania nuturkeun.

Aya seueur nagara anu nuturkeun jinis diet ieu: Spanyol, Italia, Siprus, Yunani atanapi Portugal. Maka kuring bakal nyaritakeun sakedik langkung seueur ngeunaan diet ieu anu séhat pikeun awak sareng anjeun moal sono dina diét sadidinten anjeun.

Karakteristik tina diet Mediterania

Teu aya diét Mediterania, aya seueur jinisna dina jenis diet ieu kusabab seueur nagara anu nuturkeun jinis diet ieu. Nanging, sanaos sababaraha bédana sareng kaistiméwaan, diét Mediterania ngagaduhan sababaraha fitur umum sareng yén aranjeunna bagi di sadaya nagara.

  • Unsur utama dina diet Mediterania nyaéta minyak zaitun.
  • Konsumsi sedeng dina waktos tuang siang.
  • kadaharan beunghar serat sapertos kasus buah, sayuran sareng kacang-kacangan. Saladna aranjeunna kedah aya dina sadaya tuang. Langkung saé tuang sakitar 3 buah buah sapoé sareng nyandak sayuran dua atanapi tilu kali saminggu.
  • Nalika ngeunaan masak, elaborasi tina piring aranjeunna saderhana sareng ati-ati pisan.
  • Dina jinis diet ieu, aya sakedik konsumsi pangan anu beunghar protéin, sapertos daging beureum. Sabalikna, upami aya ayana tangtu lauk atanapi jangjangan.

Diet Tengah

  • Éta pisan umum nganggo produk sapertos bawang bombay sareng bawang bodas sareng nganggona salaku dadasar dina nyiapkeun piring anu béda.
  • Aya rasa khusus pikeun Jeruk sareng kusabab rasa asam sapertos cuka atanapi jeruk nipis, duanana seueur dianggo pikeun piring usum siga salat.
  • Hidangan diét Mediterania biasana dibarengan ku sagelas anggur Rioja.
  • Nalika nyiapkeun piring sareng resep anu sanés, sadaya jinis produk seger biasana dianggo, sapertos sayuran, lauk atanapi bungbuahan.
  • Konsumsi tina sangu sareng pasta Dina jenis diet ieu biasana cukup luhur, khususna ngeunaan 3 atanapi 4 kali saminggu.

Éta sababna tibatan ngobrol ngeunaan diet Mediterania sacara éksklusif, éta kedah dilakukeun langkung leres tibatan kahirupan mediterania, kumargi langkung ti hiji cara tuang éta mangrupikeun cara hirup kalayan runtuyan adat istiadat anu khas pisan sapertos ngarénghap saatos tuang.

Kauntungan tina diet Mediterania

Diét Mediterania nyayogikeun seueur kauntungan kaséhatanLuhureun sadaya, éta ngabantuan pikeun nyingkahan panyakit kardiovaskular sareng nyegah résiko kaserang sababaraha jinis kanker. Anu anéhna, manpaat ieu parantos dipikaterang salami sababaraha taun, khusus éta taun 60an saatos kajian anu dilakukeun ku Walanda.

Panilitian ieu ngungkabkeun bédana hébat anu aya antara jumlah maotna kusabab tina panyakit anu patali jeung haté di nagara-nagara sapertos AS sareng nagara-nagara sanés sapertos Yunani. Bédana ieu alatan kana jinis tuangeun sareng cara hirup anu dipimpin masing-masing masarakat. Saatos ulikan ieu, éta diakuan sababaraha kauntungan yén awak ngagaduhan diet dumasar kana diet Mediterania.

Masalah ayeuna diét Mediterania

Kiwari Diét Mediterania éta henteu ngagaduhan pentingna sababaraha taun ka pengker sareng parantos diasingkeun ku jinis diet anu sanés kirang rumit sareng kirang séhat pikeun awak. Pirang-pirang jam damel sareng dilebetkeun awéwé kana dunya damel parantos nyababkeun pilihan anu langkung saé pikeun hiji jinis dahareun gancang. Ayeuna éta distribusi ageung sareng ranté dahareun éta ngadominasi pasar janten aya rupa-rupa produk anu langkung seueur pikeun dikonsumsi.

Sadaya faktor ieu parantos nyababkeun Diét Mediterania parantos diasingkeun ku diét Anglo-Sakson anu langkung beunghar gajih sato sareng seueur kirang séhat sareng mangpaat pikeun awak tibatan diét Mediterania.

manpaat tina diet tengah laut

Bahaya tina diet Mediterania ngaleungit

Sanaos pangenalan dina taun-taun ayeuna di nagara urang tina jinis diet sapertos Anglo-Saxon dumasarkeun kana kirang elaborasi tuangeun sareng ayana langkung seueur jenis lemak sato, sakedik demi sakedik dimimitian hiji kasadaran dina seuseueurna masarakat pikeun diet anu langkung séhat kalayan kirang gajih anu nyayogikeun seueur manpaat pikeun awak.

Kaseueuran ahli nutrisi sareng spesialis di nagara urang nunjukkeun yén penting pisan nuturkeun diét sapertos bumi tengah pikeun nyegah kamungkinan panyakit kardiovaskular, salawasna dihijikeun kana kamekaran sadidinten tina sakedik latihan atanapi kagiatan fisik. Kalayan dua elemen ieu gampang pisan sareng saderhana, para ahli mastikeun yén beurat jalma bakal nyukupan Sareng moal aya masalah beurat kaleuwihan beurat.

Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun ngamajukeun di antara populasi ngora, rasa pikeun asakan anu langkung rumit sapertos Laut Tengah dumasar kana kadaharan anu séhat sapertos buah sareng sayuranpikeun ngabantosan aranjeunna hirup anu séhat jauh lemak parah pisan pikeun awak.

Dina taun-taun ayeuna, kelompok politik anu diwakilan di Sénat parantos negeskeun pentingna promosi jinis diet sapertos Laut Tengah sabisa-bisa kusabab kauntungan anu teu kaitung yén éta nyayogikeun ka organisme. Kusabab ieu sareng kusabab ningkatna pamimpin Spanyol sareng média anu sanés, teu aya bahaya naon waé pikeun ayeuna éta Diét Mediterania bisa ngaleungit tina diét Spanyol.

Teras kuring badé ngantunkeun anjeun pidéo anu dijelaskeunana seueur manpaatna yén diét Mediterania nyumbang kana awak sareng kasihatan jalma sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.