Déprési Non-musiman - Hasil Ngahasilkeun Terapi Lampu Bodas Terang

Terapi lampu bodas caang

Terapi lampu bodas caang mangrupikeun pangobatan pikeun jinis déprési anu katelah musiman afektif karusuhan (SAD), tapi numutkeun panilitian anyar, éta ogé tiasa nguntungkeun déprési sanés musiman.

Ngagabungkeun lampu sareng antidepresan parantos tiasa dianggo pisan di perlakuan déprési non-musiman, panyakit anu ayeuna diubaran ku psikoterapi sareng pangobatan antidepresan, sanaos, épisode anu teras-terasan umum pisan.

Pikeun panilitian, sakelompok jalma anu depresi sanés musiman diulem kanggo ngagabungkeun Prozac ku paparan sapopoé 30-menit ka sumber cahaya bodas anu caang. 60 persén pasién ningali gejalana ngaleutikan.

Dugi ka ayeuna panginten yén terapi cahaya caang ngagentoskeun SAD ku ngalereskeun gangguan dina jam internal awak disababkeun ku ningkatna gelap anu lumangsung dina usum gugur-usum salju, tapi panilitian anyar ieu nunjukkeun yén éta ogé pedah neurotransmitter otak, sapertos serotonin, anu mangaruhan wanda.

Nanging, metoda anyar ieu pikeun ngubaran déprési masih nyayogikeun sababaraha kanyahoan, sapertos sabaraha lami kombinasi kombinasi cahaya caang ditambah Prozac kedahna awét. Di sisi anu sanésna, kacindekan tina panilitian ogé nyebatkeun kamungkinan yén perlakuan lampu bodas caang tiasa dianggo nyalira tanpa kedah antidepresan, anu, upami dikonfirmasi, bakal janten warta hébat pikeun jalma anu depresi, sabab éta bakal ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngalakukeun tanpa narkoba atanapi sahenteuna ngirangan asupanna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.